Пак нападение срещу Спешна помощ, този път в София

Близък на пациент ударил шамар на шофьор на линейка
1 юли 2017 22:21,
49
Пак нападение срещу Спешна помощ, този път в София
Снимка: архив "Булфото"

Поредно нападение срещу екип на Спешна помощ беше извършено днес. Този път атаката е в столицата, а причината забавяне на линейката с 40 минути.

За нападението сигнализира говорителят на Центъра за спешна помощ в София Катя Сунгарска. Тя обясни, че в час пик е получен сигнал за посещение от медицински екип.

Линейката е пристигнала след 40 минути заради изключително натоварения ден.

"Толкова много повиквания имахме, а всички бяха от спешни, по-спешни. По-голямата част бяха улични, имахме много повиквания за деца. Забавихме линейката 40 минути, като през цялото време сме държали връзка с тях - съветвали сме ги, казвали сме им, че първата освободена линейка ще дойде", добави Сунгарска пред "Фокус".

При пристигането на екипа на място близките на пациента са проявили агресия и са ударили шамар на шофьора на линейката.

"Лекарката е стресирана. Въпреки, че констатираното на място състояние не е изисквало оказването на спешна помощ, пациентът е хоспитализиран със съмнения за вирусно заболяване", каза още говорителят на Центъра за спешна помощ.

Само в рамките на деня заради високите температури има повече от 220 вече повикванията за спешна медицинска помощ в столицата. Медицинските екипи са оказали помощ при над 30 случая на колабирали хора и около 20 деца с оплаквания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Нападение над екип на Спешна трябва да се третира като нападение над полицай при изпълнение на служебните му задължения
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой ме удари, като съм на работа, ще го сложа и него в линейката. Ако първо не го изям. Казах им, че всеки екип трябва да има оръжие. И без това после линейката ще транспортира и другите пострадали. Те поне ще имат супер бърза помощ
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой в цялата система на здравеопазването е за бой, но това със сигурност не са екипите на линейките!Просто те се оказват "на устата на топа" както се казва и те отнасят шaмapитe.
36
4
 
6
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Някакво човече,ми пожела да си "заровя детето",но го изтриха за което благодаря на сайта ,че реагира на такива психопати! Предполагам този който ми кълне детето е шофьор на линейка по пътя на логиката :) ! Аз тук се изчерпах и пожелавам на всички да сте живи и здрави и повече търпение и да надигаме глас повече,защото има начин Бърза помощ да е по ефективна... :)
35
2
 
4
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
И после да кажем ,че има начин да променят системата на сегашната"Бърза помощ"!Аз не съм тоя,който да каже как,но зная как! Явно няма интерес от институцийте! Може би целят именно ,сегашното напрежение,на лекари и пациенти да продължава да ескалира,до грозните екцесий,които се случват! Дано само не се стигне до убийство,защото аз съм психически силен,но видимо не всички са така!
34
3
 
8
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Продължение- 1случай-Едвам удържах роднината си,който наблюдавайки го озаптих до касата за оръжие! 2случай-Когато след преживеният ужас да гледам детето си гърчейки се на земята ,когато аджеба дойде уж бързата помощ аз се заключих в спалнята,за да не пострадат "спешните"! 3 случай-затваряйки ми от "спешните",аз карах като луд,рискувайки чуждият и собствен живот и след като вече майка ми я закарах на лекар ми звънят да видят може би дали сме живи! Е това ако не е геноцид спрямо нас от"Б.помощ то!
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак *** със сигурност
32
4
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Защото това не е само работа, ами и дълг и призвание. Страдащият може да е най-готиния човек на земята, а роднината му пълен *** - не е гаранция, но е възможно.
31
4
 
23
 
! Отговори
продължение преди 6 години
Проблемът е сериозен, скоро ще се налага да събиране средства за операция в чужбина за остраняване на апендикс, защото медиците бягат масово, не само заради лошите условия, ами вероятността да бъдеш пребит по време на работа.
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не прочета 10-15 статии от рода на "Г.М. получи 8 години по бързо производство за нападение на лекарски екип, съдията аргументира особено строгата си присъда с факта, че обвиняемият не само е действал по хулигански начин, но и пряко е изложил живота на хората в региона, като ги е лишил от единствения (или един от малкото) спешни екипи в региона."Вината е в прокурорите, съдиите и законодателите. Престъпно бездействие, неадекватност и непрофесионализъм. Избягаха медиците, хора!
29
3
 
26
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Не мога да разбера защо след проява на насилие от страна на нуждаещите се спешните медици продължават да оказват помощ на пострадалияЗащо не се качват на линейката и дим да ги няма.Никой не може да ги задължи да работят под порой от ритници и шамариЗнаете ли колко бързо ще се ваучат да уважават екипите
28
4
 
20
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Ние тук си пишем ,ОНИЯ ни шамарят ! Разберете,Тиквата няма да ни защити ! Ние сами трябва да се справим !
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да не става така - вземете си за жена лекар. Хем диагностика на място, хем ако се наложи специалист го урежда без чакания, каси или плащания, хем ако е много зле работата - тя си знае спешната помощ, не чака ами с такси или собствен транспорт ще ви препоръча да се придвижите. Че знае и в кои болници да не се ходи, понеже са ***.Жената лекар днес е необходимост...
26
5
 
14
 
! Отговори
Ожранителят-София преди 6 години
1-Преди години при продължително чамане на Б.П. ,вуйчо ми се обажда на мен,аз тръгвам около 3км.към него и засичам линейката подминала пряката на адреса ,връщайки я водя екипа със закъснение към час и то вечер когато няма трафик- Леля ми вече е починала! 2-Синът ми пада на земята и започва да колабира,а от Б.П. отчитат ,чак второ третото обаждане- знаете ли какво е да гледате безпомощно как детето ви се гърчи на земята! 3-Майка гледа малкият на 5г. прилошава и ,а от БП.ми затварят! Е геноцид!
25
5
 
24
 
! Отговори
Асен преди 6 години
В Стара Загора, в спешен център ползват само една линейка. А другите 5 отлежават.Просто е, шофьорът е един. Дори си изкарва допълнително пари, като си кара таксито докато е дежурен. То затова се чака повече, ама нали им е все натоварено.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията във всекидневието се увеличава, и е нормално това да се вижда най-вече в статистиката за нападение на екипите на спешна помощ. Всички са изнервени, стресирани, но най-вече все по-изнежени и - следователно - с все по-занижен праг на избухване.
23
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление по улиците на София като лети линейка как селянията въобще не и прави място да мине, което преди да дойдат новите столичани не беше така. Всички когато имат нужда искат бързо да дойде бърза помощ, но когато не ги засяга тях си правят оглушки. Отделно за този огромен град има много малко линейки, но господата на удобните кресла не се вълнуват от това и си лапат субсидията, а е по смислено тези пари да отиват за нещо полезно. Народа спи и не си търси правата.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко тиквооча защо не кипи линейки за София?Плюнчат там некав стеропор и *** прераства в ***.
21
1
 
32
 
! Отговори
Има и добри лекари преди 6 години
Миналата година майка ми имаше нужда от спешна помощ и линейка.В София.Пристигнаха доста бързо при все,че пътят беше през няколко квартала а времето-малко след 14H следобед.Действаха професионално и внимателно- изглеждаше успокояващо и обнадеждаващо..На път за болницата ми направи впечатление горещината и липсата на свеж въздух в линейката там където лежи пострадалият.В Исул лекарите бяха бързи и загрижени и всичко се разви без усложнения.Отказаха пари,почерпки.Бяха просто вежливи и добри.
20
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този, който е ударил шамар и онзи, заради когото е повикана линейката, работили ли са някога? Данъци и осигуровки плащали ли са?В тяхното семейство никой ли няма автомобил? Ако денят е претоварен, а той винаги е такъв при температури като днешните, е разумно да се вика линейка само в случаите, при които е опасно да се мести пострадалият.Или пак някой от екзотичния етнос вика Спешна помощ заради дете с обривче, което се е появило, защото не са го къпали от миналата година? Не е сефте.