Счупен нос, разбита уста... Баща на бебе преби лекарка в "Шейново"

Мъжът искал да получи плацентата на току-що роденото си дете
Обновена: 3 юли 2017 10:34 | 3 юли 2017 10:32,
182
Счупен нос, разбита уста... Баща на бебе преби лекарка в "Шейново"
Снимка: архив Булфото

Баща преби лекарка от столичната болница "Шейново", защото не му давала плацентата на току-що роденото му бебе. Д-р Албена Гагова е в тежко състояние - физически и психически.

Изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев потвърди пред Bulgaria ON AIR, че д-р Гагова не е добре. Тя е с фрактура на носните кости и разкъсана горна устна. Била е в безсъзнание за 20 минути и е намерена в безпомощно състояние.

"Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил", разказа д-р Велев.

Още по темата

Той добави, че мъжът вече е арестуван, но веднага след инцидента не е вдигал своя телефон и опитал да избяга.

"Занимава се с генетика, работил е в Англия, изключително интелигентен човек е. Това прави случая още по-страшен. Всички колеги сме потресени. За мен това има силата на терористичен акт", каза още д-р Велев.

Той обяви, че лекарите ще предприемат всички действия, за да подкрепят д-р Гагова и да бъде спряна агресията срещу медиците. Д-р Велев уточни, че майката и бебето са добре и нямат никакви проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз знаех че плацентата е много ценна но това ме кара да напражя дори допълнителни проучвания по темата...
105
4
 
35
 
! Отговори
ха, сега де.. преди 6 години
Навремето моят баща казваше, че учените ги степенува така :асистент,доцент,професор,простМоже да си мн.учен и да си останеш простКултурата и интелекта трябва да са в синхрон, но не винаги е така.
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо Анонимен 129 - ало американците, а мармотите ядат ли си я?ами ходи в гората да ги питаш, може и да си я ядат
103
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 129 - ало американците, а мармотите ядат ли си я?
102
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Някой сиНе четете интервюто на началника на болницата. Той казва,че плацентата се предава на агенцията по трансплантация и е ценен биологичен продукт .Не е решила лекарката , че е биологичен ***.
101
27
 
28
 
! Отговори
niki преди 6 години
Ами нормално е, лишават детето му от материал за лечение на много неща в бъдеще и това става само веднъж. Не може да се върне. Изтървал си е нервите човекът.
100
6
 
5
 
! Отговори
говорите ли dutch преди 6 години
До шок и ужас- ало холандците, не разбрах кое е гнусотия и защо говориш - "се родиха" за собствените си деца, и холандците не са ли чужденци за тебе, когато ти си чужденец за тях, а "другите чужденци" защо са други!?
99
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шок и ужас,и ние живеем в САЩ, тук само мормоните, религиозните фанатици и някои черни си ядат плацентите
98
9
 
31
 
! Отговори
65 преди 6 години
Това,че е учил вАнглия ,,више,въобще не гоправи умен ,интелигентен,или психо здрав.Кукувица ще да е
97
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Владиславщом не може да се оправи вербално, а прибягва до юмруци е глупав, ако ще и за космонавт да е учил...даже мисля, че е изключително голям малоуммник, веднага след раждането на детето си да влезе в затвора и да разсипе семейството си.
96
8
 
18
 
! Отговори
koko преди 6 години
Трябва да се отбележи, че извършителят е БЪЛГАРИН! Айде са сите патриоте требе да идат на протест пред блока му у Софето...
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шок и ужас - живеете в Нидерландия / спелчека ми отчете грешка/, къде сте чули по ниската земя да и викат холандия? та, питам се - като живеете там, що четете тоя сайт!? въпроса е риторичен , не е необходимо да ми отговаряте/
94
8
 
25
 
! Отговори
Баба преди 6 години
До що не пишетеЯвно плацентата на новороденото е нещо много ценно, щом бащата-генетик е изпаднал в такова състояние след като е разбрал, че я губи. Бива журналистите , а и юристите да изаснят въпроса и да не се съди прибързано.
93
2
 
23
 
! Отговори
що не пишете преди 6 години
какви са правилата или правилника за тая плацента, не сте си направили труда - манипулирате хората! напишете ясно и точно какво следва когато един от родителите поиска плацентата от новороденото му бебе! аз примерно започвам да си мисля, че има ценоразпис - пишете за случая, а какъв е закона не пишете!
92
11
 
16
 
! Отговори
шок и ужас преди 6 години
В Холандия живеем, имаме вече две деца, които се родиха тук, познаваме много семейства, холандци, чужденци, всякакви ...но за такава примитивна гнусотия никога не съм чувала.
91
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сериали гледате, за какво й е на болницата плацента? Още един ***, чието унищожаване не е безплатно, така че защо пък да не се отърват от нея, щом човека си я иска. Но и правилата трябва да се спазват, защото утре ще дойдат от Господари на ефира и ще се почне: защо направихте така, а не иначе?
90
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До въпрос:Някои ниско-образовани майки смятат, че консумацията на плацентата ускорява възстановяването и спомага за по-качествена кърма.
89
5
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
съвсем сериозно, може ли някой да ми обясни защо му е на човек плацентата ?
88
12
 
17
 
! Отговори
Безобразие преди 6 години
Намирам че не пациентите трябва да плащат за собствената си плацента, а по-скоро болницата трябва да иска разрешение от родилките, за да задържат плацентата им. Това е все едно някой да каже, че майчиното мляко е собственост на болницата.
87
10
 
18
 
! Отговори
Има си ред преди 6 години
Има си ред, който този "английски" талибан не е спазил и трябва да посети затвора. Дано и лекарката го осъди да и плати 100-200 k. Ако не друго ще прекара 72 часа в прекрасните ни арести при престъпниците и ще го развеждат по съдилищата. Следващият път ще е смирен и тих.