Счупен нос, разбита уста... Баща на бебе преби лекарка в "Шейново"

Мъжът искал да получи плацентата на току-що роденото си дете
Обновена: 3 юли 2017 10:34 | 3 юли 2017 10:32,
182
Счупен нос, разбита уста... Баща на бебе преби лекарка в "Шейново"
Снимка: архив Булфото

Баща преби лекарка от столичната болница "Шейново", защото не му давала плацентата на току-що роденото му бебе. Д-р Албена Гагова е в тежко състояние - физически и психически.

Изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев потвърди пред Bulgaria ON AIR, че д-р Гагова не е добре. Тя е с фрактура на носните кости и разкъсана горна устна. Била е в безсъзнание за 20 минути и е намерена в безпомощно състояние.

"Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил", разказа д-р Велев.

Още по темата

Той добави, че мъжът вече е арестуван, но веднага след инцидента не е вдигал своя телефон и опитал да избяга.

"Занимава се с генетика, работил е в Англия, изключително интелигентен човек е. Това прави случая още по-страшен. Всички колеги сме потресени. За мен това има силата на терористичен акт", каза още д-р Велев.

Той обяви, че лекарите ще предприемат всички действия, за да подкрепят д-р Гагова и да бъде спряна агресията срещу медиците. Д-р Велев уточни, че майката и бебето са добре и нямат никакви проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
достатъчно е да я охладиш и складираш.. ти четеш ли, разбираш ли?
45
5
 
5
 
! Отговори
asen преди 6 години
До баш генетикаселчо селчо ходи се гръмни някаде.
44
13
 
17
 
! Отговори
До баш генетика преди 6 години
Абсолютно си прав.Но българите са прости офце и само знаят да хейтват.От личните ми контакти с българските доктори извода ми е,че 90 % от тях не само трябва да бъдат бити редовно,а и да носят наказателна отговорност.За този случай-бащата е прав.Вместо да оставят да се източи кръвта 15-40мин от плацентата към новороденото,те слагат щипка и по този начин кръвта,която е наситена с имуноглобулини остава в плацентата и пъпната връв.Детенцето вместо да има по-висок имунитет остава със среден пръст
43
11
 
16
 
! Отговори
_ преди 6 години
Не че е оправдано, но си представям следната картинка:"Трябва ми плацентата, искам да взема стволови клетки от нея.""Не може, има си надлежен ред, който трябва да се спази.""Вижте, става дума за бъдещото здраве на детето ми. Майната му на реда. Има тесен прозорец от време, в който може да се вземат стволови клетки.""Не може..."Та така. Опасно е да си играе човек с родителските чувства на хората.
42
2
 
14
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
1. Не е само за стволови клетки2. не знам за каква специализирана стая говориш3. плацентата се замразява заедно с важанта кръв и може да се обработва на по-късне етапмного разбирачи - чули недочули
41
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
има процедура моята дьщеря е замразила плацента срещу 4000 лв за 20 годинитова не е плод и зеленчук
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с тия многоточия... доста смешни са заглавията виии :)
39
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на мен ми се искаше да пребия акушерка в Майчин Дом, първо объркаха ваксините и искаха да слагат 2-ри път същата за хепатит, отделно ги мятаха като чували, бяха мега груби а ние се държахме супер уважително както трябва към всяко медицинско лице. Щяха да ни уморят децата с тия объркани инжекции. Караха ни се а неточността се оказа при тях, извинения няма естествено.Докторите бяха много по-любезни и отзивчиви от акушерките!
38
15
 
4
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
На гагова е отешла гагата
37
3
 
8
 
! Отговори
до баш генетика преди 6 години
и както казах по-рано, тя се използва за стволови клеткиНО! преди това се изолира в специална стая и квалифицирани специалисти я обработват така, че да може да се използва
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чувека обища таа плицента за нов тъпан на браатчда, и ся кво? Нову ши праим.
35
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
д-р Велев трябва да подведен за дискриминация значи другите не са умни и от тях нищо не става тъй ли, май и тоз доктор е един еднокнижник.
34
8
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Сега да го вкарат в затвора.Там да го забременят,после да роди,и да си вземе плацентата
33
4
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
ей тапир, такива като тебе отричат и ислямското нашевствие е Европа. Я си набий розовите очилца в гъзягата
32
3
 
13
 
! Отговори
Плавник преди 6 години
Хайде само да посмалим малко изказванията кое е равно на терористичен акт! Вече всеки започна да сравнява битови случки с тероризъм.
31
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия правила си ги измисиха лекарите за да точат пари от здравнаа каса и пациента да потъва в бумащина, а както добре знаете там всяка бележка се плаща.
30
2
 
14
 
! Отговори
до баш генетика преди 6 години
пфффффф... ти колко деца имаш? Тоновете кръв, нали? Виждал ли си раждане? Раждал ли си? Плацентената мафия и клонирането на клетки. нали. Там ли си? Или те прибраха санитарите вече?
29
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той не е спазил реда, по който се случва това нещо."има си ред и ако не го спазиш ти вземат плацентата. Лекарската мафия не прощава
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз преди като разбрах, че е станало модно да я ядат и гледах като гръмнат. Някой долу е написал за антилопата, друг за голяма част от бозайниците. Трети, че било модно в англия да я дават след раждането. Абе, хора, опомнете се! Това е все едно мъртвата кожа като си изгорял на плажа да си събираш. Или гнойта от раната на пръста. Да си събираш изрязаните нокти. Тоя си е за лудница - веднага!
27
17
 
24
 
! Отговори
баш генетика преди 6 години
кръвта от плацентата трябва да се остави да се влее в детето. Има търговия с плацента - слага се щишката и ценната кръв се продава за крупни суми.Тъй като бащата е много по-интелигентен от средностатистическия бъгларин, то много добре знае това.На въпрос къде е плацентата тази му е вдигнала скандал и е получила тупалки. Всичко е доста просто и елементарно.Да защитим лекарката, която участва в схемата с плаценти. Айде бе - бой по каската ваща мама. "Нормалния" българин дори не разбира.