Небостъргачи – един, два, три… Край Гарата, на Цариградско - ще се строи

Три места за вдигането на градските кули се обсъждат в столицата
Обновена: 6 юли 2017 09:27 | 6 юли 2017 09:00,
135
Небостъргачи – един, два, три… Край Гарата, на Цариградско - ще се строи
Снимка: "24 часа"

Три места за строителство на небостъргачи в София ще обсъдят другата седмица общинските съветници в столицата.

Вариантите ще бъдат представени пред транспортната комисия от главния архитект на София Здравко Здравков, пише "24 часа".

Самият той не издава къде ще са местата за високото строителство. Те щели да бъдат представени с целия пакет предложения за законодателни промени.

Още по темата
Според запознати обаче със сигурност строителството на високи сгради в София ще бъде разрешено на бул. "Цариградско шосе" - там вече има няколко и се строи още един небостъргач.

Другото място ще е при продължението на бул. "Царица Йоанна", а третото - северните територии зад Централна жп гара.

Всяко искане за строителство на сгради над 75 м в центъра и в кварталните центрове ще се подлага на обществено обсъждане.

Задължително общината ще търси мнението на гражданите и при всяко искане за строителство на сгради над 125 м, предвижда нова наредба за обществените обсъждания, предложена от арх. Здравков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 бона чисто в София се равняват на 800 в провинцията
37
0
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Ми пак е по добре отколкото да ходят да влачат по строежите в Германия , или да работят на слънчака по 15 часа на ден.
36
1
 
5
 
! Отговори
От Варна преди 6 години
Във Варна енергото се помещаваше в една от кулите небостъргачи които се намират до гробищен парк. И се наложи сами да си спрат тока през 2015 година. Защото не са си плащали тока от месеци.
35
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Ако си мислите че Бойко им казва къде да строят , айде те не са толкова *** че да зимат акъл от него , те си плащат за проучване много преди да почнат с театрире за обсъждане. Отдавна се знае къде ще се строят и плановете са готови!
34
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това ще са евтини офиси за велики" програмисти" , работещи в кол -центрове, които обслужват да речем доставки на пица или коли под наем в Германия. Нагъчкани като китайци, на малки бюра, със слушалки на главите и норма колко телефонни обаждания да поемат на ден и един надзирател да ги контролира да не ходят до тоалетна извън регламентираното за това време.Сутрин и вечер ще пътуват по 2 часа до работното си място, и всичко това за някоя велика заплата до към 2 бона чисто.Че и със самочувствие..
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
do 30 Бях в Германия , учих там 1година знам колко са наемите.. Аз в Мюнхен и Хамбург не смятам да ходя където е скъпо.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са офис сгради за IT сектора .. Тази първата малката сграда е готова , и много добре знам какви фирми има там.. Четири етажа са на Вистеон..
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми нека се строи, това са много работни места и то скъпоплатени.
30
3
 
11
 
! Отговори
do 30 преди 6 години
Ти си открил топлата вода , ама в Германия за 500 Евро ще живееш на легла на два етажа с 6 *** в една стая , най вероятно от близкия изток. Успех с плана ти .
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от Селата мълчетеелитен квартал на полето - не ме разсмивай
28
6
 
8
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Небостъргачите най-добре показват мястото на тези които се съмняват в могъществото либералната демокрация и финансовите анархисти! За простолюдието ще изчезне гледката към Витоша, ще гледат само небостъргачите! Само обслужващия персонал с полирани мозъци (собственост на корпокрацията) от офисите ще може да вижда Витоша и небето!
27
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнес паркове , офис сгради , програмисти .. Ама наемите на жилищата са колкото във Виена.. Сега съм 4-курс и работя в малката сграда .. взимам 2200лв. , ама общака ми е 50лв.. Аз като завърша 800-1000лв. наем няма да дам на софиянци .. Ако нещо ще бягам.. В Германия има наеми 500 евро газарска работа. и заплата е двойна тройна.
26
9
 
10
 
! Отговори
от Селата мълчете преди 6 години
Какво ви пречат небостъргачите бе ? София е единствения град в света който няма и един елитен развит квартал. Всичко е една пълна мизерия. Ходил съм в поне 20 страни в Азия и Африка, навсякъде има елитни квартали, в София най-елитно е село Бояна дето караш по кози пътеки , няма никакъв план и поддръжка , абе смрадд ..
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде , Айде .. Софиянци са лакоми за високи наеми.. Това са сгради са офиси.. Наемите на жилища ще поскъмнат.. Аз искам Университетите заедно със ситито и бизнес парка извън града в Кремиковци..
24
1
 
11
 
! Отговори
CH преди 6 години
Подлогата да предлага места за сторителство в Плевен и Червен бряг, а не в София. ***!!!
23
7
 
5
 
! Отговори
мне преди 6 години
Аз ще се върна в България когато построят небостъргач, защото искам да живея в него. Но да е висок поне 100 етажа , не тея малки сградички.
22
7
 
7
 
! Отговори
4 преди 6 години
Какво ревете бе , тея пичове идват със стотици милиони в джоба, ако си мислите че сополанковци като вас ще ги спрат ..хаха
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно трябва да се изперат едни парички...
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха небостъргач на полето...такива сгради се строят там, където земята е много скъпа, напр. Манхатън, а не на полето в София.И вътре ще са офиси като стъклени кутийки, без да можеш да си отвориш прозореца или да излезеш на балкона, и в тях ще работят ИТ "специалисти" - разбирай телефонисти в кол-центрове.Погледнете в Англия- социално слабите живеят в небостъргачи, нормалните хора - в къщи.Небостъргачите са само в лондонското сити.То и сега има два на околовръстното и стоят празни
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как къде вее,косиме Борисовата и строиме!!За кво са ни тия паркове?/