Ремонтът на Западния парк в София ще глътне над 10 милиона

Отиват за нови пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове
31
Ремонтът на Западния парк в София ще глътне над 10 милиона
Снимка: Булфото, архив

Реконструкцията на Западен парк в София ще струва 10 233 400 лв. Това стана ясно след като Столичната община стартира процедура за избор на изпълнител за цялостно обновяване на парка.

Описаният в документите бюджет е 8,527 млн. лева без ДДС, а с ДДС ремонтните дейности се очаква да струват малко над 10,2 млн. лева, пише "Труд".

Местната администрация предвижда цялостно обновяване на парка, на площ от 530 дка, разположени между бул. "Сливница“, ж.п. линията София-Перник, бул. "Царица Йоанна“ и река Суходолска.

В проекта се планира ремонт и обновяване на настилките – нови гранитни плочи и павета, бетонова и опесъчена настилка, подмяна на парковото обзавеждане, изграждане на нови детски площадки, ремонт и подмяна на техническата инфраструктура.

Ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове, информационни табели и велосипедни стендове.

Общината иска да се възстановят и оформят и водните обекти в парка, да се изгради изцяло ново осветление.

То трябва да бъде енергоспестяващо. Градската управа ще се погрижи и за видеонаблюдението, както и за инфраструктурата за захранването на помпени станции и водни площи.

Предвиден е и ремонт на техническата ВиК инфраструктура, изграждане на нова поливна система, и ново озеленяване, възстановяване на съществуващи цветни площи и изграждане на нови. Знаковите места в парка са разработени като отделни подобекти.

Ремонтът се финансира със средства от оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Крайният срок за подаване на оферти е 14 август. Отварянето им се предвижда да е на 15 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, ако не го направят - Защо не са, ако тръгнат да го правят - Ще се краде! Абе кутевчета, при вас е ОК само ако вие крадете, тогава ще мирясате ли или пак ще плюете. Прогнило племе сте това ***, направо ме е гнус от вас
4
1
 
25
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Харесва ми заглавието на тази статия. Ще "глътне" е точното описание. Освен, че ще глътне, после ще и изака... Нищо няма да остане от тях. Отделно, римляните, населяващи близките земи, ще оберат каквото е останало.
3
3
 
15
 
! Отговори
БЛАГОЕВГРАД преди 6 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА,ТЕ ИМАТ ЛИ ПРЕДСТАВА КОЛКО ПАРИ СА ТОВА ДЕСЕТ МИЛИОНА !!!С ТЕЗИ ПАРИ ПЕТ ПАТКАЩЕ НАПРАВЯТ ИЛИ КАКВО ЩЕ КРАДЕМ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО .
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заградете парка с висока бетонна стена откъм Факултета, която да спира местните племена, иначе няма смисъл.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Машалла, Фандънджа и поставените фирми на ГЕРБ пак ще напълнят гушата с държавна пара