Ремонтът на Западния парк в София ще глътне над 10 милиона

Отиват за нови пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове
31
Ремонтът на Западния парк в София ще глътне над 10 милиона
Снимка: Булфото, архив

Реконструкцията на Западен парк в София ще струва 10 233 400 лв. Това стана ясно след като Столичната община стартира процедура за избор на изпълнител за цялостно обновяване на парка.

Описаният в документите бюджет е 8,527 млн. лева без ДДС, а с ДДС ремонтните дейности се очаква да струват малко над 10,2 млн. лева, пише "Труд".

Местната администрация предвижда цялостно обновяване на парка, на площ от 530 дка, разположени между бул. "Сливница“, ж.п. линията София-Перник, бул. "Царица Йоанна“ и река Суходолска.

В проекта се планира ремонт и обновяване на настилките – нови гранитни плочи и павета, бетонова и опесъчена настилка, подмяна на парковото обзавеждане, изграждане на нови детски площадки, ремонт и подмяна на техническата инфраструктура.

Ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове, информационни табели и велосипедни стендове.

Общината иска да се възстановят и оформят и водните обекти в парка, да се изгради изцяло ново осветление.

То трябва да бъде енергоспестяващо. Градската управа ще се погрижи и за видеонаблюдението, както и за инфраструктурата за захранването на помпени станции и водни площи.

Предвиден е и ремонт на техническата ВиК инфраструктура, изграждане на нова поливна система, и ново озеленяване, възстановяване на съществуващи цветни площи и изграждане на нови. Знаковите места в парка са разработени като отделни подобекти.

Ремонтът се финансира със средства от оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Крайният срок за подаване на оферти е 14 август. Отварянето им се предвижда да е на 15 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този парк през 60-те 70-те И 80-те години беше най хубавото място в София. Спомням си бях дете и всяка неделя родителите ми вземаха едно одеяло една чанта с домати сирене краставици и отивахме в парка. Цял ден си играех с другите деца и одмарях върху посланото на тревата одеяло. Половин Софиянци всяка неделя одмаряха в парка на чист въздух и студена вода от чешмичките. От както ни докараха демони-крацията в този парк освен *** и кучета друго неможе да се види.
24
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 6 години
Адмирации за общината, ако направи това, което пише в статията - алеи, площадки, пейки, осветление и т.н. Западен парк е прекрасно място за разходки и релакс, но е много западнало, занемарено и налазено от муджахедини.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като има ремонт- що има ремонт. Като няма ремонт- *** що нямало ремонт. Пийте една белина и по-тихо там.
22
0
 
5
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Никаде за чешми не се казва...
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е около 1/3 от Западният парк. Другата част, която сега няма да пипнат е по-голяма и БЕШЕ по-хубава, докато не я налазиха едни от Факултета дето изсичат дърветата и крадат или потрошават каквото им падне. Това е реалността пред цяла България. До 20-30 години всичко залесено с труда на няколко поколения българи ще бъде изсечено. Всичко построено ще бъде ограбено и потрошено. Какво ни очаква всеки може да види в Западния парк още сега.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не разбрах, ще го купуват или ще го поправят?10 милиона, на 500 декара излиза 20 хилки на декар, това цена за колко етажно строителство е?
19
2
 
6
 
! Отговори
Пачки преди 6 години
Много ми се иска да видя една ривизия и за какво отиват 10 млн за парка. Това крадене вече трябва да стане национален спорт.10 млн за парк, хахахаха сигурно е златен
18
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още милиони за най скапания град в БГ София.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук ще пада голямо крадене, от Софииската община начело с кметицата.
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много красив парк, но ни една лампа не свети. Вечер няма минаване от там, освен ако не си екстремист. Може някой да те закопа там и да не те намерят
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не се извърши реконструкцията от тези които получават социални помощи?Пари само срещу труд.Маалата е близо,там такива колкото искаш.
14
2
 
5
 
! Отговори
Историк преди 6 години
А връзката на Южната дъга с източната на околовръстното кога ще глътне някой лев? Или по-важно е да се изтрепват хората по Цариградско шосе?
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисионът ще е прекрасен. Нали, Фандък.
12
3
 
18
 
! Отговори
naco преди 6 години
А,в същото време ПЕНСИИТЕ остават 80 евро,и ЗАПЛАТИТЕ 250-300 евро!? НАРОДЕ????
11
0
 
23
 
! Отговори
Местен преди 6 години
Хубаво е да направят парка, но орди от Факултета ще унищожат всичко. Изсекли са 30% от дърветата. Патрули вече не идват, нямало смисъл, пишат актове, но братята всички са социално слаби, не плащат и няма какво са им вземеш. Жалко е, а това е огромен парк, преди години се провеждаха детски състезания по горско ориентиране.
10
0
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Що ли ми се струва, че за тоя ремонт слушам от десетина години :)
9
0
 
30
 
! Отговори
boiko преди 6 години
Кмет на село решил да боядиса сградата на кметсвото. Бай Иван предложил да го боядиса за 1000лв, но кмета отказал. Дошъл бай Георги и дал оферта от 2000лв. 1000 си прибира за него и 1000 ще даде на бай Иван да го боядиса, но кмета пак не се съгласил. Дошъл бай Петко и дал оферта от 3000лв. 1000 за него, 1000 за кмета и 1000 за бай Иван дето ще го боядисва. Отлична оферта казал кмета и си стиснали ръцете.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те Герб и *** са във вечна симбиоза. В много случаи са едно и също.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лобирайте, който руши въстановява и полага обществено полезен труд, иначе след няколко месеца след ремонта ще е по-зле от сегашния му вид
6
1
 
18
 
! Отговори
А.Кутев преди 6 години
''Отиват за нови пейки, кошчета за отпадъци, електрически стълбове''...............и после това потегля към маалата!