СОС за паметника: Коктейли "Молотов" показват разликата в ценностите

Решението за демонтажа е от 2014 г., припомня Елен Герджиков
9 юли 2017 18:29, Анисия Иванова
95
СОС за паметника: Коктейли "Молотов" показват разликата в ценностите
Архив: Булфото

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков съобщи, че решението на СОС за демонтажа на паметника "1300 години България" е взето през 2014 г.

Още по темата

"За тези две години нито един инициативен комитет не се ангажира със запазването му, както това не се е случило и през целия период на неговото същестуване. За сметка на това днес се прави опит той да остане в този си вид с коктейли “Молотов” и палеж", написа той в социалната мрежа Facebook по повод палежа на крана, който участва в демонтирането на монумента при НДК.

"С цената на реална опасност за здравето на случайно преминаващи граждани и с щети за стотици хиляди левове, демонтажът на последната пластика от паметника до НДК е временно спрян. Документи от 80-те години на миналия век и експертизи от 2003 и 2011 г. категорично показват, че конструкцията е компрометирана, след като още при строителството й са направени пропуски и е останала недовършена“, пише Герджиков.

По думите му решението на Столичния общински съвет, което се изпълнява, е скулптурите да се демонтират внимателно, за да бъдат запазени и спасени въпреки компрометираната конструкция.

"На този фон коктейлите със запалителна течност ясно показват разликата в подходите и ценностните позиции“, пише още председателят на Столичния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА НА СОС, КМЕТ и ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ БО КЛУ ЦИ.
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОНСТУКЦИЯА Е КОМПРОМЕТИРАНА ЗА ДА СИМВОЛИЗИРА КОМПРОМЕТИРАНИЯ КОМУНИЗЪМ.