Комунистите в България подкрепиха подпалването на крана

СКБ осъдиха Корнелия Нинова, подкрепяла капиталистите
11 юли 2017 11:44,
97
Комунистите в България подкрепиха подпалването на крана
Снимка: архив, Bulphoto

От Съюза на комунистите в България подкрепиха подпалването на крана пред НДК, който беше подготвен за демонтиране на паметника "1300 години България” в София. Те обявиха и че приемат и оценяват извършеното от неизвестни граждани на 9 юли за "ярка акция срещу експлоататорската капиталистическа система”.

Още по темата
"Като председател на Съюза на комунистите в България се обявявам срещу "преследването на вещици" и оценявам младежкия ентусиазъм, непримиримост и революционен дух, довели до палежа над частно-капиталистическия кран, подготвен за премахване на паметника пред НДК". Така започва декларацията на Павел Иванов, предедател на СКБ.

Иванов, като представител на българската работническа класа и като убеден комунист заявява подкрепата си към всички акции, насочени срещу експлоататорската капиталистическа пазарна власт в България и по света.

Съюзът на комунистите в България се разграничава от позицията на БСП и лидеря й Корнелия Нинова. Вчера от "Позитано" осъдиха вандалската акция. Според Павел Иванов обаче тя призовала капиталистическата власт към разправа с българските граждани.

"Всяко изкривяване на истината за опитите на властта и обслужващите я "парадни" "интелектуалци", които целят подмяна и пренаписване на историята на България от нейния социалистически период, ще бъдат заклеймявани и разобличавани от българските патриоти, последователи на социализма и комунизма”, пише Иванов.

Според него в момента у нас управлявал фашизмът под маската на капиталистическата "демокрация”, която ни принуждава да бъдем членове на ЕС и НАТО, да отделяме от мизерните си доходи, за да плащаме за агресивната им военна политика срещу други суверенни държави.

"Тези факти изискват от нас решително поведение и подкрепа за антикапиталистическата Съпротива”, допълва Павел Иванов, който цитира Георги Димитров, че "ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.