Общо 21 г. зад решетките заради "почистване" на парка от гейове

Увеличиха присъдите на убийците на Михаил, нападнат в Борисовата градина
13 юли 2017 15:40,
14
Общо 21 г. зад решетките заради "почистване" на парка от гейове
Снимка: visualhunt.com

Общо 21 години да лежат в затвор Александър Георгиев и Радослав Кирчев за това, че убили на студент по медицина през 2008 г. в Борисовата градина в София, защото им заприличал на гей. Това решиха апелативните съдии Елена Каракашева, Десислав Любомиров и Карамфила Тодорова, които увеличиха наказанията им. Според тях Георгиев заслужава не 13 г., а 15 години, а Кирев ще лежи в затвора 6 години, вместо 4 г. и 10 месеца, пише "24 часа".

Апелативните съдии признаха Георгиев и Кирчев за виновни за това, че на 30 септември 2008 г. удушили 26-годишният Михаил Стоянов по хомофобски подбуди. 

Заедно с техни приятели отишли в Борисовата градина, за да изчистят парка от хомосексуалисти. Георгиев първи ударил в лицето студента, за да докаже мъжествеността си пред останалите, установява съдът. От удара на Михаил се счупила подезичната кост. След това в боя се включва и Кирчев. 

"2 минути са притискали тялото и лицето на младия мъж към земята, заради което той се е задушил. Издъхнал е мъчително", заключват вещите лица.

"Безпричинно изпитваната към жертвата омраза, продиктувана от лишената от каквато и да било интелигентност и напълно грешна представа на подсъдимите за собствената им значимост и превъзходство над тези, които смятат за различни, ги е мотивирала да притискат Михаил Стоянов към земята", пишат в мотивите си съдиите. 

Кирчев се хвалел пред свидетел с фамилия Стоев за побоя, подигравал му се, че е нанасял само "шутове по задника" по безжизнения Михаил. На Стоев не е търсена наказателна отговорност. 

Магистратите увеличиха наказанието на Георгиев на минимума от 15 г. затвор, тъй като делото се е проточило дълго. Те отчитат, че 2 г. той се е прикривал от разследващите. По време на убийството той е бил на 18 г. Ниската присъда от 6 г. затвор на Кирчев се дължи на това, че по това време той е бил непълнолетен. 

Делото е емблематичен пример за бавно правосъдие. Криминалисти търсиха 2 години кой е ликвидирал Михаил в парка, а 3 г. прокурори подготвяха папките за съд. На първа инстанция делото приключи за 3 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може и на другарката от левия ъгъл да са :)...Там възрастовата граница е друга.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Активисти на ОП.може и на другарката от левия ъгъл да са :)
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за това, че убили на студент по медицина през 2008 г. в Борисовата градина в София----тая статия сигурно я е писал арабин с гугъл транслейт :) Абе отде ги намирате тия нeграмотници бе?
7
0
 
41
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Браво на съдиите.Колко са експедитивни... За малко убииците да станат пенсионери.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще се запознаят с мъжката ласка от доста близо :) и така цели 10 години.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Активисти на ОП.
4
8
 
36
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Обикновенно такива имат скрити хомосексуални наклонности...изпитват влечение към някой мъж това ги ужасява поради патриархалната им тъпота... и прихвърлят чувството на вина върху обекта на желанието им...
3
2
 
25
 
! Отговори
РЕдивист преди 6 години
Сега и на тях да им се подиграват отзад за няколко години. И после дано срещнат пак някой в Борисовата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венци, как ти се струва първото изречение? Чела ли си го? Я опитай пак...
1
4
 
37
 
! Отговори
Милиционер преди 6 години
Да изгният в затвора тия!