Фандъкова: Площадът пред НДК се ремонтира за първи път

Реконструкцията му е за 4,7 млн.лв. и ще завърши в края на септември
14 юли 2017 15:09, Анисия Иванова
20
Фандъкова: Площадът пред НДК се ремонтира за първи път
Архив: Булфото

Площадът пред НДК се ремонтира за първи път откакто е построен. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на площадното пространство пред НДК.

Тя опроверга твърдения, според които Столичната община за пореден път прави ремонт на тази зона като подчерта, че площадното пространство пред НДК с площ от 12 дка беше извадено от проекта за ремонт на парка около НДК.

Причината е, че със започването на ремонта се видя, че липсва изцяло хидроизолация на площада, което беше причина за големите течове в подлеза, каза кметът Фандъкова, цитирана от БТА.

Реконструкцията на площада пред НДК с бюджет от 4,7 млн.лв. започна на 26 юни и трябва да завърши в края на септември. Вече 60 на сто от старите плочи са извадени, демонтажът на плочите продължава.

Предстои поставянето на хидроизолация, бетонова основа, отново хидроизолация, още една защитна бетонова плоча и едва тогава ще бъдат подредени новите гранитни плочи, които са вече доставени, обясни кметът.

По думите й това пространство ще бъде изцяло обновено по проект, сходен с оригиналния вид на площада. Кметът Фандъкова очаква от изпълнителите да работят много сериозно, в срок и качествено.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Картофената кметица преди 1 година
Ще бъде запомнена с нескончаемо разораната столица и безкрайните ремонти на ремонтите. За билетчето,ще бъде вечно ” благославяна”. Що милиони изпър..дя ,но края не се вижда.София не е имала друг кмет,разполагал със стотици милиони.Тая издуха много пара,а няма де да стъпиш. Напролет,нова пролет ,нови ремонти на ремонтите.Айде,хаирлия.
19
0
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
4,7 милиона !!! И колко че украднеш ,ма Дано?
18
0
 
4
 
! Отговори
Палмето преди 1 година
Усвояването на държавни средства и субсидии,се извършва от ,,Усвоители''.
Самото ,,Усвояване'' не е сложна процедура,сложното е да ,,Усвоиш'' властта,и да имаш много солиден гръб във властта.С тези милиони,колко много карасота и детски смях може да се създаде,и пак да остане за ,,Усвояване'', но за това се изисква интелект и професионализъм,а не пладнешки ,,Усвоители''.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, значи едно слагане на плочки може да държи 30 години. Да ги видим вашите колко ще изкарат.между другото понеже минавам от там всеки ден, явно плочките ще се рециклират, защото напуканите бях надписвани с маркер. Най-високият номер, който видях, беше 170 и нещо си. Да видим в поръчката колко плочки за подмяна ще изпишат, може би 12 000.
16
1
 
6
 
! Отговори
Пенка преди 1 година
Тази задмина и Бойко в лъжите и кражбите
15
0
 
11
 
! Отговори
AZ преди 1 година
Сбогом площад! Добре дошъл в света на ежегодните ремонти.........
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да не тръгне сега някой да пали старите плочки. че то всичко може да се очаква.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 милиона!!!, А детски градини КОГА?
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха да видим сега колко време ще изкара новия площад.
старият площад, като изключим хидроизолацията си изкара 30 години без проблеми.
Предвид новите технологии, новия трябва да изкара поне 2х30
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще го ремонтират, че догодина пак да му трябва ремонт.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 МИЛИОНА ЛЕВА за реконструкция?!?!?!?!Вие Версай ли ще реконструирате,бре??
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това НДК е страша пералня...
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Из повечето европейски столици централни площади не са пипнати с ремонти от десетилетия насам и лъскат като нови. Как става тая работа? Същото важи и за улиците/магистрали/спирки на градския итн.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре казвайте кой колко милиона е набарал за този пореден безмислен далавераджийски "ремонт".
6
1
 
20
 
! Отговори
дабеда преди 1 година
..ще бъдат подредени новите гранитни плочи,... А старите кой ще прилапа ?
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ремонт да се не окаже като миналогодишния на останалото пространство пред НДК -потънаха едни милиони,а не видях кой знае каква промяна - едни лампи, два виража, модни чик-чирик шадравани и пак криви и грозни плочки по земята.Оставка на фандъка,никога няма да простим за поскъпналия без причина билет при все, че тогава цените на горивата бяха драстично намалени, горивата и сега са евтини, заради тая *** трафикът от миналата година е АД,въздухът и той си джаса макята, фанък - гори в пъкъла!
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧАКАЙ!!! Как така за първи път. А 3 годишната мизерия пред НДК платена на Шиши защо не се брои ... заради резултатие ли ...
3
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Някой клати един паметник, а то по начало цялата държава се клати - и така още повече я разклащат. Още няколко ромски изтъпления и България ще експлодира
2
4
 
29
 
! Отговори
Stand tall преди 1 година
Тази още ли не е в затвора?Превърна София в турски .енеф!
1
3
 
38
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
И наистина ли за първи път го ремонтират...хайде стига бе, искрено ме разсмяхте. Живях около 4-5 години буквално до НДК, за този период 2 пъти ремонтираха площада отпред и веднъж, но много цялостно градинката и площадчето зад малкото НДК. Ма тя Фандъкова от де да знае жената, да не и е това работата...:)