По време на председателството: Без каруци в центъра!

Ограничението е от 2005 г., но от следващата контролът ще е засилен
Обновена: 14 юли 2017 22:17 | 14 юли 2017 22:15,
87
По време на председателството: Без каруци в центъра!
Снимка: архив, Булфото

Каруците, дори регистрираните от тях, няма да могат да се движат в централните части на София и обявената от общината "първа зона" на града по време на европредседателството от догодина, обясни пред БНР инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Границите са: бул. "Константин Величков", бул. "Габрово", бул. "Никола Мушанов", бул. "Възкресение".

Контролът по отношение на ППС, теглени от животинска тяга, ще бъде засилен, за да не бъдат пречка за движението по улиците на централна градска част. Движението на каруци по тези булеварди е предпоставка за сериозни пътнотранспортни инциденти.

Това ограничение е въведено още през 2005 г., обясни Крушарски. Санкцията за нарушителите е 50 лева. От началото на май. т.г. са наказани 18 водачи. Броят им обикновено се увеличава през летните месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цнетъра не може, а в другите квартали може, това ли измисли т..ъпата кметица на София
67
0
 
3
 
! Отговори
pipo преди 6 години
Що не пущите индианците да си паркират талигите пред НДК-то, па да си вържат коня на попа и да осерат све, та да им стане ясно в Европа к'во племе си отглеждаме и дондуркаме от избори до избори!
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо бе, покажете им индианци малко.
65
0
 
4
 
! Отговори
mathur преди 6 години
Ушевите като ги видят си затварят очите , а нас с автомобилите ни спират.....боко ,боко ....*** за зеле не ставаш...и твоята е изпята
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А катуните около по-малките градчета няма ли да ги изрине? Ама защо се впечатлявам, асинганите в Лондон бяха направили палатките. Кои сме ние тука, че да се противим
63
0
 
6
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
И що се опитваме да се прайм на такива що не сме пред белите хора?
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ФАКУЛТЕТО НЯМА ЛИ ДА ГИ ВОДЯТ?
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов не може да се раздели с тези комунистически прийоми.Като идва дипломатическият корпус, всичко да се лъсне.Сега като ще идват тия брюкселски пхе де рунгели, пръскаме стотици милиони, да покажем столицата във фалшива светлина.
60
0
 
8
 
! Отговори
Гаргойл преди 6 години
Батя, а рикша може ли? Айша ша дърпа коляската, бай Асан ша са вози. Еко и етно. Батя, ша ги сцепим от вазхищение, ша им падне имунитета от умиление!
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кого лъжем ,като си идат намазаните костюмари каруците пак ще са си тук?Да не мислите,че на брюкселките зелки им дреме дали има каруци или не.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таааа.....пак едно време ! щеше да ивда андропов,мисля ,на посещение в бг. като спретнаха пътя от люлин до бояна - асфалт,та свети. и ние си викахме : ех,защо по-често не идва някой като андропов.........сега за какво да си мечтаем - по - често европредседателство ли ? и да облажат и крайните квартали,не само центъра?
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно време работех в строителството за апартамент. обекта беше в зона Б-5 И СЛЕДОБЕД ТРЯБВАШЕ ДА МИНЕ БАЙ ТОШО НА НЯАКВА ПРОВЕРКА. освободиха ни от работа още на обед. гледам долу в плод-зеленчука едри,черни,прекрасни череши. човека минава и се смее : ТОВА ЗА ДНЕС ЛИ Е,ЗАЩОТО МИНАВАМ ОТ ТУК ? тааааааа....и сега - така ! за пред "големците" ! и - само в центъра !
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по време на европредседателството от догодина,................а преди това и след това - нас: кучета ни ял. ще ринем фъш кии. всичко - за пред хората ! гледам ги в люлин : аз хвърля пластамсовата бутилка от сок,олио или бира в съответния контейнер. качвам се у нас и гледам през прозореца : каруцаите обръщат контейнерите и пълнят каруците. каквото падне на тротоара - там си остава. ще спра да хвърлям разделно,да знаете !
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте да се покажем такива каквито не сме а като си заминат ще си караме по старому
54
0
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Аааа,не така!Трябва да сме толерастни!Няма само да пребиват,ограбват и изнасилват нас!Нека и евродепутати от други държави да опитат благодатта от ромската интеграция!
53
1
 
1
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
Кои заплати ? И защо правителството да ги увеличава ?! Моята заплата ми а дава и увеличава шефа , а не държавата. Държавата може да ви увеличи минималната заплата. Или да повлияе на заплатата на държавните служители. Но те пък така и така взимат доста високи заплати с ДМС
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо само тогава???
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе? Нека си стоят, па може и да повозят някой брюкселец из Факултето или Филиповци.
50
0
 
23
 
! Отговори
пред чужденците преди 6 години
Една добра инициатива, но крайно недостатъчна за пред чужденците. Предлагам докато трае председателството, за да не правим лошо впечатление, да увеличат заплатите за срок от 6 месеца до средно европейските нива. ;) базикам се, това не ни излага толкова, колкото каруците по булевардите, според управляващите колонизатори ;)
49
3
 
8
 
! Отговори
Жана преди 6 години
На кого толкова му пречат каруците? В тях нама нищо срамно, а по-скоро са любопитна атракция от която можем да извлечем и полза. Например може да се направят пощенски картички с тях, с надпис - Поздрави от София, както има подобни такива с трамвайте в Лисабон или автобусите във Валета. За много хора от чужбина да видят каруца е нещо много необикновенно.