По време на председателството: Без каруци в центъра!

Ограничението е от 2005 г., но от следващата контролът ще е засилен
Обновена: 14 юли 2017 22:17 | 14 юли 2017 22:15,
87
По време на председателството: Без каруци в центъра!
Снимка: архив, Булфото

Каруците, дори регистрираните от тях, няма да могат да се движат в централните части на София и обявената от общината "първа зона" на града по време на европредседателството от догодина, обясни пред БНР инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Границите са: бул. "Константин Величков", бул. "Габрово", бул. "Никола Мушанов", бул. "Възкресение".

Контролът по отношение на ППС, теглени от животинска тяга, ще бъде засилен, за да не бъдат пречка за движението по улиците на централна градска част. Движението на каруци по тези булеварди е предпоставка за сериозни пътнотранспортни инциденти.

Това ограничение е въведено още през 2005 г., обясни Крушарски. Санкцията за нарушителите е 50 лева. От началото на май. т.г. са наказани 18 водачи. Броят им обикновено се увеличава през летните месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ebati selscata stolica
47
1
 
11
 
! Отговори
Кон преди 6 години
А не може да ми забранявате къде да се движа в големото село!Ще се оплача на шведите!
46
0
 
3
 
! Отговори
neono преди 6 години
Pravilno...samo s bg proizvodstvo eco rikshi...boikoto da darpa junkera i merkela s rikshata ot vrajdebnata do oboriste, ovcha kupel, darvenica, hladilnika, suhata reka, poduene...krushevo, shipka, yabalkovec...svetulka, konche, gluhar...beden, tihomir, gradec, dragodanovo, samuilovo, kaloyan, graf ignatievo, bezmer, novo selo, zimnica, dupnica, dragana, lom, vidin, petrich, malko tarnovo, planinovo, harmanli, voenna rampa, kolodruma, kirkovo, boboshevo, zvezdelina, planeta music...:-)
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не могат да се отърват от комунистическите си рефлекси ,ама каквато и партия да дойде на власт, и по Бай- Тошово време като се наложи замазват проблема с баданарката и после пак постарому. Е , сега горди гербери , като минат фанфарите по председателството , пак ли ще плъпнат каруците по все по - европейския облик , според госпожа Фандъкова , на столицата???
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко си е у Софето. Небостъргачи, разбити улици и тротоари и около тях щъкат Джерита с каруци да берат джелезо. А загубени Селта и плащат на зелено по1200-1500 евро да си къпят апартаментче в гетато Младост.
43
1
 
18
 
! Отговори
Рачков преди 6 години
А що ? Нарушава се исконното право на наследниците на великия Рим да о.сират столицата, да пречат на движението, да ни дават вид на средновекивна държаеа и да пренасят "набрано жилязу", и то за някакво си европредседателство ... срам ! БХК да се самосезира !
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София на две скорости.
41
1
 
31
 
! Отговори
joker преди 6 години
Сега е шанса да видя Жан Клод Юнкер, настанен на задната пейка на каруцата и гол ром да пошибва гордо коня към НДК, нагоре по новата естакада от Т2! Отзад в другата каруца се вози взвод от НСО.. охраната де. В лятната мараня няма пушаци от автобуси и камиони, няма движение, само натрапчива ...арома на конски фашкии, но ЕКО и някак си етнически толерантно и по своему благородно, и в този смисъл дълбоко Европеско.
40
1
 
4
 
! Отговори
HosgeldinBulgaristan преди 6 години
Gule, gule...
39
2
 
27
 
! Отговори
joker преди 6 години
Аз предлагам да извозват Европейците от ВИП-а на летището до НДК с каруци. Да покажем наживо "етническия си модел" за който толкова много ни хвалят! Да ги настанят в хотели около Лъвов мост и джамията където да организират разходка "Нощна София". Да ги разходят в Хр. Ботев, Факултета на "Културен туризъм"..., а мотото на нашето председателство да е "Еко, Етно, Евро"!
38
1
 
21
 
! Отговори
joker преди 6 години
Т.е. ще покажем само лъскавата страна, за да може да оправдаем къде са отишли милиардите евра от ЕС - инфраструктурни Ебекти замазани и построени ударно в последния момент (от летището по новата естакада, към 'новото' НДК с демонтиран символа на комунистическата тирания), всичкото *** интегрирано - ред, чистота, изящество! А после пак чатала на врата, пълна разруха, парата по джобовете и дий, коньо диий! Само да стане да завярят естакадата на кофраж, НДК-то недостроено, и поредния кран изгорял
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради председателството ще скрием каруците, респективно ***. Но иначе сме потънали в _игания! Хаха!
36
0
 
5
 
! Отговори
Rout преди 6 години
Christianski teror v RBg?
35
12
 
6
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
кеневръза ще пред Позитано .. те ще отговарят за тях, все пак са им избирателите! ... а и по дифениция трябва да са и ... социални, т.е. и по малко зоб да им осигурят!
34
0
 
19
 
! Отговори
joker преди 6 години
Що така бе? Ква е тая дискриминация, къв е тоя етнически натиск?! Къде остават евроатлантическите ценности? А екологията? В центъра само с каруци, да покажем колко сме толерантни и колко ни е чист въздуха!!! А като кацнат официалните лица, може за по,-пряко да ги прекарвате от летището към центъра през махалата - за малко sightseeing ;)
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А без "председателство" явно е нормално да се движат каруци в центъра на София и конете да *** навсякъде.
32
0
 
17
 
! Отговори
Цаца преди 6 години
Все едно,да забраниш акулите да кръстосват поокеаните!Айде бе бате,що ша ручат чаветата?
31
0
 
14
 
! Отговори
Един с Трабант преди 6 години
В кои европейски столици има каруци? Може би само в София, Тирана и Букурещ, но не съм ходил и не знам.
30
1
 
24
 
! Отговори
Shark преди 6 години
И защо по време на председателството??? А после какво, ще може, така ли? Да ви е.а и председателството, дано да намерят причини да го отнемат.
29
0
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
И аз се чудя де изчезнаха каруците от селата... а те били в София....