По време на председателството: Без каруци в центъра!

Ограничението е от 2005 г., но от следващата контролът ще е засилен
Обновена: 14 юли 2017 22:17 | 14 юли 2017 22:15,
87
По време на председателството: Без каруци в центъра!
Снимка: архив, Булфото

Каруците, дори регистрираните от тях, няма да могат да се движат в централните части на София и обявената от общината "първа зона" на града по време на европредседателството от догодина, обясни пред БНР инспектор Николай Крушарски от "Пътна полиция".

Границите са: бул. "Константин Величков", бул. "Габрово", бул. "Никола Мушанов", бул. "Възкресение".

Контролът по отношение на ППС, теглени от животинска тяга, ще бъде засилен, за да не бъдат пречка за движението по улиците на централна градска част. Движението на каруци по тези булеварди е предпоставка за сериозни пътнотранспортни инциденти.

Това ограничение е въведено още през 2005 г., обясни Крушарски. Санкцията за нарушителите е 50 лева. От началото на май. т.г. са наказани 18 водачи. Броят им обикновено се увеличава през летните месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
12 години *** си яздят из центъра ,а Ташунко от с.Банкя се ослушва...
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те са им забранили само в центъра, да тръгват към летището тогава да посрещат гостите и да ги разкарват по хотелите за които ще им плащаме по 295 евро за нощувка.
26
1
 
25
 
! Отговори
Али Реза от Банкя преди 6 години
А след това,МОЖЕ!
25
0
 
27
 
! Отговори
Манчу преди 6 години
Стига с това замазване на реалността. Защо не ни забранят и да дишаме за да има повече въздух за гостите от Европата. А като са тръгнали да се правят каквото не са да вземат да ни вдигнат стандарта поне само за това председателство па после пак в мизерията
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е Джеритата са част от нацията,по-голямата част вече!Защо да ги крием?
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе нали Тиквата беше казал, докато беше кмет, че това е една атракция за чужденците. Защо сега искате да ограничител правата на електората му.
22
1
 
26
 
! Отговори
ай сифон преди 6 години
за г оведа в лимузини по центъра може,а за коне с каруци не!
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко няма да бъде пускан в центъра,защото кара скъпите каруци на горското.
20
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа не това е дискриминация, предлагам всички роми с каруци в центтъра да покажем гостоприемството си на чужденците да видят къде живеем. Къде е БХК???
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха. Ограничението действало още от 2005 година. Не съм го забелязал. Сега да направят и КПП та на посочените булеварди, та не каруца с Водач ами и пиле да не може да прехвръкне. Да глобяват на месо, да режат до кокал и после, който има най много попадения да го награждават. А кончетата да ги прибират във ферми, защото ще е нечовешко.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййй, явно вече всичко за обмислили и огледали около това председателство и накрая БАМ право в десетката. Спираме каруците. А любезната Фандъкова, въпреки, че не се занимава с европредседателството, ще може ли да внесе и чист въздух за софиянци. Че то сякаш зимата ще е. А все повече хора минаха отново на дърва и въглища, защото не е много гражданско да ползваш услугите на топлофикация. И да докара повече сол и пясък, че миналата зима още след първия сняг свършиха. Дааа, то в София рядко вали
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После може ли ? Или главата в пясъка а г*за ?
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само по време на председателтвото?
15
2
 
29
 
! Отговори
А. Асанов преди 6 години
Ааа, ама бате шефе, нали каза чи шъ даваш на негу пара и нема да нъ пипаш ний кът пипъме и чи шъ нъ оставяш да си берем и да си прайм кефа само да гласувахми за теб. Ко ся стана бе бати шефе? Що тъка нъ изгони? А?
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чем ипръднете на *я на каруцарите заради председателството. Ако си правите сметка, че можете да ги впечатлите с нещо значи сте много заблудени... Хахха
13
3
 
26
 
! Отговори
Васо преди 6 години
По време на социализЪма при подобни мероприятия отстраняваха от София неудобните временно. Сега ще се спазва закона. Значи имаме напредък. Бравос. Но би било добре за имиджа на страната да осигурим и постоянно присъствие на щастливи и доволни граждани и кокошки около НДК. Добре облечени, с лъчезарни усмивки, водещи за ръчичка прекрасни дечица, достолепни и пращящи от здраве третовъзрастници бягащи за здраве с екипи на Адидас. И така да заприличаме на една държава без да са ни дръпнати очетата.
12
1
 
30
 
! Отговори
Каруцара преди 6 години
Направо ще сме номер 1 в Европата!!! Западняците,много обичат такива гледки,за какво им е да ходят на далече?
11
2
 
22
 
! Отговори
Ами,да преди 6 години
Ще има да се чудят европейците що е това. Те конете отдавна ги изядаха,а каруците им са други марки.На нашата конска сила,под ауспуха има *** за опазване на чистотата,а на европейките конски сили,ауспусите са съвременни и пазят въздуха чист. Ово е стандарт.Нашият не е за показ.
10
1
 
47
 
! Отговори
Помоооооощ! преди 6 години
Как така ще ограничават движението на каруците? Ние така си се возим,нали няма какво да правим по цял ден? Пеша ли да ходим?Това е расизъм!Това е език на омразата!Това е потъпкване на човешките права!Това е посегателство срещу идентичността на М.Джери!Защо мълчат НПО-тата, бе?!
9
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майтапчии... Аз ако съм ще спра такситата и с каруци ще превозвам всички евродепутати и делегати до НДК ... Така де че те не знаят на какъв хал сме по света но поне да се доосерем за потупвания по рамото за погребаната и продадена България (( Ботев и груги знайни и незнайни герои се обръщат в гробовете .. Левски и гроб няма