Нощен транспорт в София – повече сигурност, забавление и спестени пари

"Спаси София" събира подписка в подкрепа на инициативата
Обновена: 15 юли 2017 10:40 | 15 юли 2017 10:40,
64
Нощен транспорт в София – повече сигурност, забавление и спестени пари
Снимка: Facebook/ Спаси София

"Спаси София" предлага в София да се въведе нощен транспорт, тъй като столицата ни е един от последните европейски градове без такава услуга.

Организацията предлага седем линии да осигуряват нощния превоз.

"Администрацията не разбира, че животът не спира в 23:30 ч. Липсата на евтина, бърза и редовна алтернатива на такситата през нощта води единствено и само до огромни пропуснати ползи за бизнеса, културата и туризма", пишат от "Спаси София" във Facebook.

Мотивите за предложението на инициативата са, че отиват много средства за прибиране през нощта, а хората нямат сигурен и надежден транспорт.

От организацията отчитат и че средно на месец работодателите дават за ваучери за транспорт около 350 лева за служител.

Без нощен транспорт кварталите са пусти и са потенциално опасни. Оживените улици са сигурни за всички, настояват още от "Спаси София".

От организацията събират подписи на бул. "Витоша" в подкрепа на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "нормална софиянка". А бихте ли се качили в такси нощем? Повечето таксиметрови шофьори са по-големи "деградета", да не говорим че много от тях употребяват алкохол по време на работа и много от тях имат и медицински противопоказния да шофират, но това не им пречи.
36
0
 
0
 
! Отговори
ХМ до 39 преди 6 години
Пиши на Кирилица!Ти си въшка ,едва ли ще разбереш ,но точно за доматите нали субсидията идва от София ,нали вие определяте мита и контролирате ,е за това са и 50 килограмовите "фермери"Администрацията не дава на земеделието да се развива.Ако Гърка взима субсидия за кило домати по-голяма от цената му ,а българина нищо какво ще има на борсите български или гръцки домати?Кое му е смешното на суровината домат ?От декър се изкарва до 2500кг *** сам си сметни за 1000 колко може да вади селянина.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като нормална софиянка не бих се качила нощем в градския транспорт на столицата.През деня пътуват всякави ненормалници,нередовни,клошари и подобни,и няма кой да им каже "копче" та представям си през нощта.Това по никакъв начин не може да е.... сигурен и надежден транспорт... както го представя тази организация.А нощем нормалните хора спят,защото през деня са на работа.Нощем изпълзяват 99.99% деградета които вият по улиците като смахнати.
34
2
 
0
 
! Отговори
Mn si zbarkN priatel преди 6 години
Taka pak da kaja 4e ne sam darjaven slujitel. Sled tova v moqta kompania nikoi osven 4ista4kite ne vzima 600 lv. Za NDK tove se pravi zaradi precedatelstvoto. No ti kazvam neznam koi to4no zadu6ava 4astnia biznes amo ima6 vpredvid 4e proizvejda6 50 kilograma domati, tova ne e biznes ti si sme6nik i ni6to ne prvi6 za6toto proizvejda6 tolkova malko 4e ne moje66 dane da si na pe4alba
33
2
 
1
 
! Отговори
от ХМ преди 6 години
Последно колко милиарда ще прахосате по НДК сагата?Една магистрала може да се направят ,ама лапачка.На 1000 лв заплата нето ,да ти иска 1600лв държавата е пълен абсурд.Само бедняци в тази София се навъдиха и всичките искат да мързелуват и да хапват заплати ,даже идея нямат от къде идват.Аман от Посредници на чужди интереси със самочуствие ,че правят нещо.Само на почивка вече в БГ никакво пилеене на нерви след 20 години може ама е рано.
32
1
 
0
 
! Отговори
от ХМ преди 6 години
Каква държава вадите ?През вас минава Земеделието,Индустрията,Търговията,Инфраструктурата.Едни папурковци определят кои колко да вземе от ЕС касичката за определен отрасъл.Други папурковци определят колко да плаща някои на държавата и колко да му струва услугата и продукта.Ток,акциз ,субсидия документация ,разрешителни ..,Списъка е огромен ,даже имате и екомафия 700 000 държавни и частни нищонеправци факт!Задушихте бизнеса и частния интерес в БГ със закончета и нормативи.
31
0
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Пиши на Кирилица!Демек не си държавен ,а частен администратор нищо-неправец!Боже колко сте сбъркани и тази голяма фирма според теб, внася ли в българския бюджет.Комунистическо е да копираш нищо-неправенето от държавния в частния сектор.Само не ми казваи ,че те разкриват работни места защото да експлоатираш хора за 600лв и да печелиш от това е твоя отговорност ти си виновен да ги насочиш колко да плащаш ,нали си частен администратор.Смешници с ембрионално мислене.
30
2
 
1
 
! Отговори
Ne6to ne te razbiram преди 6 години
До до 26 от ХМTaka samo da te svetna poneje ne6to si nazade v ikonomi4eskata teoria. nai-golqm procent ot brutnia vatre6en produkt v razvitite strani imat uslugine ne proizvodstvoto, ta dragi mi komuniste haide malko se obrazovai i si usavremeni informaciata i togava pi6i gluposti. Vtoro az ne sam durjaven rabotnik, rabotq za golqma mejdunarodna firma za 6tastie, poneje 4inovnicite sa malko s tvoeto komunisti4esko mislene, no pone se nadqvam da ste razbrali za6to v Sofia vodime darjavata.
29
4
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Абре ***.ко като видяхте зора веднага написахте 200 закона ,че да не се наруши интереса на "Държавата-столица" Защо ли плажа е изключително държавна собственост?Защо ли всичко дето се прави сте му сложили пипала ,че да имате от всичко процент.Смешници ,оглозгахте България за да живеете без да работите.Добре ,че имам пари и не завися от глупавата ви Столицократична утопия.Градът в които съм роден е 700 000 в момента и вие го изкрадахте в 90 те.
28
2
 
0
 
! Отговори
до 26 от ХМ преди 6 години
Богоизбрани гражданино на паразитното селищно образувание "Столицата".В цял свят такива туморни израстъци се отстраняват както и половината нищонеправци на хранилка.Ти болномислещи как я виждаш ,че нещо реално вие произвеждате ?Освен да доите държавната крава ,да събирате налози и да преразпределяте подаянията от ЕС друго не продуктирате освен екстременти.От доста години не се занимавам с трудова дейност в БГ просто няма смисъл да храня двама държавни администратори и трима от малцинствата.
27
3
 
6
 
! Отговори
65 преди 6 години
Пълен абсурд!Само пияници,луди ,клошари за да има къде да спят и нашите мили родни студенти,разюздана пасмина прибираща се от дискотеки.Всички работодатели дават ваучери за такси на работниците си_най_вече в търговските вериги.То няма шофьори за през деня ,та през нощта ли?Такова текучество има.Погледнете ,че 80%от тях са 58_60годишни.Млади 38_45год почти няма.Защото е трудно.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо Фъндъква и седесарите източиха дневния и сега иска да краде и от нощен.
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия откриха топлата вода! Нощният транспорт не само пести пари, но и спасява животи! Защото нали се сещате като тръгнеш да се прибираш с колата след 3-тата бира, разчитайки на това, че няма да те спрат, какво става? Така, че дори само няколко млади живота да се спасят, пак си струва.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метрото пък няма абсолютно никакъв проблем да работи през нощта
23
3
 
22
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Естествено, че трябва да има нощен транспорт, дори и през 1 час да е, поне 10-на главни линии на тролеи и трамваи и екоавтобуси, които няма да замърсяват въздуха. Айде стига сме хранили таксиджийската мафия
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая! Омръзна ми всеки път като ида у приятели да почвам с изчисленията до колко часа мога да остана, че да не изпусна последния автобус и т.н. глупости. Като съм с приятели искам да си прекарвам добре, а не да се изнасям по средата на купона, защото разбираш ли има автобуси само до 23 часа. Да не говорим какво забавление става ако случайно го изпуснеш и си в някакъв квартал по средата на нищото.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През деня трябва да увеличат градския трнапсорт, защото са много задръствания и хората висят по спирките защото не достигат коли. За нощния само ако има добра печалба от дневния.
20
18
 
8
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Споко,цяла България пак плаща гевезалъците на софиянци.А да ни е честита 90 тата годишнина в която храним тежката администрация и нищонеправците.Многая лета още 100 години администраторите да са повече от заетите в реалния сектор.
19
1
 
38
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Първо да въведат карти , да се качва от първа врата и всеки да се таксува пред шофьора.Автобусите с паник-бутон и с постоянно GPS местонахождение, както е в белите държави.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е чудесно но в нашата *** ще е страшно