София: 28 фотокопия на най-добрите картини за Левски

Изложбата може да се види в градинката на "Кристал" до 25 юли
17 юли 2017 13:30, Анисия Иванова
2
София: 28 фотокопия на най-добрите картини за Левски
Снимка: БТА

28 фотокопия на едни от най-добрите картини с образа на Левски ще бъдат представени в София, за да може всеки един да се докосне до личността на Дякона, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриване на изложбата "Апостолът и неговото време през погледа на българските художници", посветена на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Фандъкова поясни, че Столичната община и Националната художествена галерия са подредили тази изложба в съвместен проект.

"С голямо вълнение разгледахме изложбата. Мисля, че тя би развълнувала всяко българско сърце, всяко българско дете, което ще бъде доведено тук от своите родители и близки. Днес времето не е толкова добро, но очакваме в следващите дни до 25-ти да бъде подходящо, за да може всеки един да се докосне до личността на Дякона и то пресъздадена с голяма сила от велики български художници", заяви кметът на София.

По думите й това е само едно от събитията, с които София се включва в националните чествания на 180-ата годишнина от рождението на Апостола.

Кметът на столицата посочи, че хората ще могат да видят отново познати картини от български художници. Изложбата може да бъде разгледана до 25 юли.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Картина ЗА Левски!?

WTF