Затварят "Дондуков" между "Кракра" и "Васил Левски"

Бул. "Прага" пък вероятно ще е готов в средата на август
20 юли 2017 22:10,
7
Затварят "Дондуков" между "Кракра" и "Васил Левски"
Снимка: Архив, Булфото

От 22 юли /събота/ до края на септември ще бъде затворен за движение бул. "Дондуков" в участъка между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски", съобщи днес в Столичния общински съвет зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

В момента се работи усилено на ул. "Кракра", която предстои да бъде отворена за движение в края на утрешния ден, каза Крусев.

В момента се полага износващ пласт настилка, изгражда се контактната мрежа, както и новата стрелка, която се изгради от ул. "Кракра" в посока паметника Левски и обратно, за да може движението да бъде пуснато двупосочно по ул. "Кракра". Към момента преминаването през "Раковски" остава, както и преминаването при Младежкия театър, уточни Крусев, цитиран от БТА.

Тролеите ще преминават от паметника на В. Левски, по бул. "Янко Сакъзов", на ул. "Кракра" ще правят ляв завой с помощта на дизеловите двигатели, които имат, а на бул. "Дондуков" ще се включат отново в тяхната контактна мрежа, обясни зам.-кметът.

Той припомни, че ремонтът на бул. "Дондуков" се изпълнява по проекта за изцяло павирана настилка, централно разположени трамвайни релси и велосипедна алея от южната страна на булеварда. Общината разполага в складовете с достатъчно павета за "Дондуков", увери Крусев.

За ремонта на бул. "Прага" той каза, че се работи по съгласувания и одобрен проект от 2015 г., който предвижда полагане на асфалтова настилка.

Относно становището, което дойде от Министерството на културата за запазване на паважната настилка, Крусев каза, че Столичната община е изпратила възражение, но още няма отговор от министерството.

Ремонтът на "Прага" трябва да приключи в средата на август при добри метеорологични условия, за да може строителите да си свършат работата навреме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
До: Обективен преди 6 години
Е хайде да не си говорим глупости. Ако отиваш от точка А до точка Б, дали ще висиш в задръстване или не няма никакво отношение към изминатите километри. А що се отнася до броя на автомобилите преди '89, за разлика от повечето, които пишат тук и си измислят, че са живели през комунизма, аз не съм (за щастие) и не мога да коментирам по спомени. Нормално е при по-малко жители да има и по-малко коли. Освен това сега много семейства имат по 2 коли, което не мисля, че е било популярно през соца.
5
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Всъщност преди 1989-та година, МПС-тата в София навъртаха много повече километри примерно за един ден, в сравнение със сега. Смешно е да се говори тогава хората нямали коли. Напротив, имахме коли и ги ползвахме редовно, даже повече и от сега. Защо навъртяните километри преди 1989-та са повече е ясно - защото колите вървяха, а не висяха в задръствания, както е сега. Сега колите висят в задръствания, защото се влоши изключително много организацията на движението. Реално колите в София не са много,
4
2
 
1
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
До: номер 2Кой ги избира ли се чудиш?Ми кой може да ги избира?Такива "умници" като тебе и мене.Не се мисли за по-различен от останалите!А по времето на бай Тошо не беше така защото хората нямаха коли и имаше крепостно право... пардон, жителство.Помня каква радост беше като баща ми купи Москвича!А тогава не се строяха гаражи а бомбоубежища. За атомната война.
3
1
 
14
 
! Отговори
хахахах преди 6 години
Ако чете човек коментарите когато става дума за движението в София, ще рече, че е един невъзможен за преминаване мегаполис. А действителността не е такава. Улиците са в ужасно състояние, организацията е безумна (почти няма синхронизация на светофарите, така че да хванш зелена вълна, освен ако не си шофьор на Тиквата или Пилота), масово се нарушават правилата за движение и въпреки това задръстванията са доста скромни. Ако могат изобщо да се нарекат така. Че ще чакаш 2 светофара не е задръстване.
2
3
 
7
 
! Отговори
До: 2 преди 6 години
Хубаво е, че пишеш софиянец с главна буква - може пък чртвъртото поколение да се научи на правопис. Да кажеш, че си някое поколение лекар, адвокат, архитект има логика. Но да използваш месторождението си е проява на много дълбоки комплекси. Но понеже си умувал и за зоните, да те питам, в случай, че си напускал някога София в посока Западна Европа, дали си забелязал там на какъв пеинцип се паркира в центъра? И колко паркинга трябва да има, за да паркира всеки достатъчно близо до дома си?
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Побъркаха ни с тия ремонти.Как може едновременно да се ремонтира цялата централна част на столицата?