Зелена зона се разширява – от октомври в Лозенец и Средец

Общината подготвя вече новите табели и знаци
20 юли 2017 15:45,
47
Зелена зона се разширява – от октомври в Лозенец и Средец
Снимка: архив, Bulphoto

Зелена зона ще се разшири с близо 4854 места в столичните квартали "Лозенец" и "Средец" от 1 октомври. Това решиха съветниците на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Платената зелена зона ще има вече в кв. "Яворов" между булевардите Цариградско шосе, "Евлоги и Христо Георгиеви", "Михай Еминеску" и улиците "Мизия" и "Хан Омуртаг".

В Лозенец пък тя ще обхване карето заключено между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Драган Цанков" "Джеймс Баучер" и "Черни връх".

Освен това зоните ще имат и ново работно време. Така двете зони ще работят от 8:30 до 19:30 ч. В събота пък синята зона ще работи от 8:30 до 18 ч., пише "24 часа".

До октомври Центъра за градска мобилност трябва да е готов с разчертаването на местата и поставянето на табели и знаци, обясни общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е един от вносителите на доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Луксозенец преди 6 години
*** и завистливи маргинали - като няма общество - стадото винаги го тъпчат!
45
0
 
8
 
! Отговори
СоросоидниАлчниРепти преди 6 години
А,бе аз се чудя вече тука само *** ли останаха,които си чиститят и се радват ,че ще плащат още един данък...Не е страшно ,че тея *** от Столичния общински съвет си плетът кошницата, за да ви грабят още и още,а страшното е,че населението се радва от това... Явно така оглупяха ,масово ,че ще се радват и ако им правят увеличение на цените ,а не намаление... Жалко...Такива *** по тея земи ,поне аз не помня да е имало...Явно 95% от нормалните са се изнесли от България и тука е...
44
11
 
9
 
! Отговори
А "Крива река&q преди 6 години
А "крива река" - карето Борис, Гешов, Славейков, Софийски - кога?Или ние не плащаме данъци?Или плащаме, за да може на рампата на подземния ни гараж да паркират трошките на офиси, кафенета, клиники, и наематели. По 200 -300 кв. купуват имоти, а се стискат за гаражи. Тарикати. Или дават гаражи за офиси, не плащат данъкНе са купили гаражи и собственост.В цял свят паркирането е привилегия, а не право.Като искате да паркирате без пари купувате гараж, или къща!Транспорта в С-я е уреден прекрасно
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е има и голяма част паркиращи, които нищо не плащат. Нищо. Например сервитьорите на просташкото заведения Рафи на улица Ангел Кънчев. Минаваш и гледаш само салфетки на предното стъкло на 3-4коли със селска регистрация. Тия от градската мобилност се продават за по един сандвич на ден. А миналата година бях изплющали и един фургон с наредени маси в него. Бяха му сложили и рег.табела все едно е кола а то на циментови трупчета.
42
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля, че и цената на билета за метрото трябва да се повиши поне до 3,60, все пак никой нищо няма да каже. Смятам също така, че правителството трябва да вземе по-голям заем, примерно 30-40 млрд, нали народа ще го плати пък и "гък" няма да каже. Хубаво е да се въведе данък "живот" все пак българите трябва да се научат да си плащат...Спи на народе, спи дълбоко.
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом сте толкова тарикати да живеете в Луксозенец и да си позволите кола, ще си плащате като попове, а.не ул. Златовръх и Бигла станаха пешеходни улици, тротоарите са непроходими, по улицата едва колата минава
40
10
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Българите ще изчезнат щото реват за дараците си а не си дават сметка че майка с количка из София не може да мине. Властта угажда на най-ниската прослойка от обществото - българчето душа и свет дава за италянската си баракуда и властта не ще да го принуди да се лиши от нея.
39
9
 
23
 
! Отговори
Лозенец - победа преди 6 години
Честито лозенчани , селяните - вън !
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Предполагам, че визираш паркинга на мертото. 1. За хора от долната част на Лозенец е 100% неприложим /на 1.5 км. е/ и 2. По важно е да видиш усложията за паркирне - там не се предлага месечен абонамент. Съгласен съм, че паркирането трябва да е платено, но 1 месец по 2 лв на час не е ли множко? Общината да даде реална оферта.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да един паркинг на 5 етажа на мястото на ПУ на Крум Попов би вършил къде по-добра работа :)))Всъщност каквото и да е, би вършило по-добра работа там.:))
36
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Лозенец има цял подземен паркинг под бул. Черни Връх до Баучър с над 300 места, ама никой не го ползва...по- лесно е да напаркираш целия тротар и тесните улици в квартала
35
0
 
16
 
! Отговори
Лозенец преди 6 години
Аз съм съгласен да се платя, но пак няма да има места, просто броят им е крайно недостатъчен. Необходимо е да се вземат и други мерки.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Е, тук се отклонихме леко. Потърси да купиш или наемеш гараж е Лозенец и ще видиш дали е възможно. Аз не ходя на работа с кола и това не ми помага да намирам парко места лесно. Когато се продаваха първите сгради в Лозенец - те бяха без гаражи. Направи си справка за закона по това време - не съм го сътворил аз!!!!
33
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не съм виждал в друга столица, в централен район да се спира ей така едно към гьотере, както в "европейска" София.Яко трябва да се плаща иначе няма оправия.
32
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами или си търсиш в раьона гараж под наем или да купиш! Друг вариант няма. Да не си си купувал апартамент без гараж!Ще ходите не по 15 мин., а по половин час ако трябва.Метро ви направиха да спира пред вас, ползвайте го.Бреййй големи баровци стаха всички, искат да излезат от входа и бух в таратайката до работа (където пак да им е осигурен паркинг), а после да се върнат и хоп пред входа!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Прав си, няма да има брутално паркирали, но няма и места за всички живущи, аз на околовръстното ли да си държа колата? Общината е дала разрешения за строеж и е поставила изискване за брой парко места. Това беше бомба със закъснител, а сега скубят пари и се чудят как да замажат положението.
30
3
 
14
 
! Отговори
Живееща в зона преди 6 години
Радвайте се, радвайте се, ще си говорим пак след няколко месеца. :))
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Колега тези паркинги не вършат работа ако живееш в квартала. В мола не се паркира нощно време, а в НДК съм питал няколко пъти - места няма. А и да вървиш 15 минути до колата си е пресилено, необходими са повече паркинги например под зелените площи /като в Барселона например/.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега спират дори пред захода за детски колички и велосипеди. Колчетата са изкъртени, изрязани и сритани.Тротоарите под всякаква критика с разбити плочи от автомобилите.
27
0
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 6 години
Има добри практики за контрол къде паркират колите и за колко време. Има гъвкави схеми, например да е разрешено паркиране само вечер/през нощта и в почивни дни. Тогава ще се премахнат паметниците, които не са в движение от години.