Обират ти документите, парите, отиваш в РПУ-то и...

Висиш на опашки, пишеш, накрая случаят ти потъва
Обновена: 22 юли 2017 07:58 | 21 юли 2017 17:30, Екип на Bulgaria On Air
49
Обират ти документите, парите, отиваш в РПУ-то и...
Снимка: visualhunt.com

Сигнал за тромава процедура и липса на професионално отношение в столичното 6-то РПУ получи Dnes.bg от свой читател.

20-годишната студентка Ваня Георгиева била обрана в понеделник - 18 юли. Това разбрала, след като слязла от трамвай №5 на Съдебната палата и се отправила към метрото на Сердика. Посягайки към раницата си, установила, че ципът на чантата е наполовина отворен, а портмонето й с пари, документи и банкови карти - липсва.

След случилото се, момичето се отправя към 6-то РПУ, където се наложило да чака доста дълго, заради големи опашки. След като я приели, я попитали: "Вие знаете ли, че сте длъжна да си пазите документите?". Ваня не доумява как е възможно да гарантираш безопасността - своята и на вещите си, напълно.

На следващия ден 20-годишната студентка отива до една от общините в София, за да си извади нови документи, но не й позволяват, тъй като от РПУ-то са й дали само входящ номер, но не и удостоверение за самоличност. Тогава тя отново се връща до районното, от където я препращат към деловодството и й казват да се свърже с инспектор. Той обаче се оказва в отпуск.

Заместващият й казва, че случаят дори още не е регистриран и няма как да й се даде удостоверение за самоличност в това положение. Тя попитала кога ще бъде възможно да се случи това, но са й отговорили, че ще се свържат с нея. През това време Ваня остава без документи.

За щастие, случаят се развива благоприятно в това отношение, тъй като се оказва, че портмонето е намерено захвърлено в друг транспорт, на другия край на София, и предадено на шофьора, чиято съпруга се свързва с Ваня по дебитните карти. Оказва се, че липсват само парите на момичето и чифт обеци. Шофьорската книжка, талонът, личната карта, банковите карти и други документи са били налице.

Момичето веднага уведомява 6-то РПУ, че са й намерени документите, при което процедурата по прекратяване на случай става на момента.

"Но те изобщо не са го и почвали този случай", подчертава тя пред Dnes.bg.

Ваня е разочарована от работата и отношението на полицейските служители и се пита какво би станало с личните й данни и документите, ако бяха попаднали в нечии други ръце.

Автор: Луиза Божинова, Bulgaria On AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари