Мощна ножица "реже" паметника пред НДК, монтират я

Скоро ще е готов паркът за войнишкия мемориал
Обновена: 25 юли 2017 08:29 | 25 юли 2017 08:18,
77
Мощна ножица "реже" паметника пред НДК, монтират я
Снимка: архив, Bulphoto

С още 10 метра трябва да се удължи хидравличната ножица, за да се събори бетонната основа на паметника "1300 г. България".

Това бе причината да бъде преустановено за кратко събарянето, за да се монтира новата по-мощна стрела, обясниха от Столична община.

Още по темата

През уикенда работниците успяха да махнат една от трите бетонни структури. От нея вече е останала само основата.

След като приключи работата, пространството ще стане временно част от парка, докато е готов проектът за възстановяване на войнишкия мемориал на Първи и Шести софийски пехотен полк.

Вчера се появи поредната пречка пред премахването на паметника. Багерът, който участваше в демонтажните дейности, се повреди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
6
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До glagoabazubaduzaмой човек с малко реставрация този паметник можеше да стане дори символ на България с заветите написани на него !!!ама не ще го махнем ! и ще сложим погребална плоча !това е завета за децата ни и будещите ни внуци !Простотия!
42
6
 
10
 
! Отговори
glagoabazubaduza преди 6 години
Паметникът я рядка грозотия. Каквито и да са лозунгите и заветите, е редно да се премахне. Ако бе изпълнимо преместване на не толкова централно място - например в някоя забутана градинка - бих бил за този вариант. Но пред НДК този цирей - не, благодаря.
41
11
 
8
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Тук не се руши паметник,а се ликвидира българия и нейният духовен принос в общочовешката цивилизация, синтезираен в лозунгите,доиито унищожиха, а имено;,,Ако загубя,губя само мене си,,(Левски), ,,Гоз,който падне в бой за свобода.той не умира...,,(Ботев) махнаха и още 8 такива български завета към човечедтвото.Това премахване на комунизъм ли е или отсичане корените на България е? Кажете какво е или не ви вълнува?
40
3
 
4
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До Анонимен 44 не е необходимо да сме като комунистите ...да рушим и на негово място да строим нов !!! С какво се различаваме от тях тогава ....!!!???можеше да се построй подобен на друго място !!
39
6
 
2
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До Калеко Алекоти ходил ли си в Европа .... Айфеловата кула може сега да ти изглежда красива ...но някога са я считали за безумие!!!а онова виенско колело в Лондон .... голяма красота няма що !!!разбираш от изкуство и паметници ...очевидно е !
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
храма на Абу симбел в област карнак е нарязан и преместен само в България ще изхарчиш един милион Без да го нареже и преместиш-разсипническа крадлива държава- за един милион се строи 1000 квадратни метра застроена площ-покрита
37
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
В европейските държави няма паметници с вид на бетонни конгломерати приличащи на разрушени язовирни стени, със стърчаща от тях арматура. Никой в света не прави паметници на своето безумие !
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До майорскиГ-н Майорски, и по българските села е пълно с такива паметници. Но Софийският е разрушен от комунистите през 1980, за да се построи на негово място коментираният монумент. Сега тази творба на соца ще бъде ПРЕМЕСТЕНА, а на нейно място ще се възстанови Мемориалът на Желязната дивизия. Акт на справедливост без всякакво съмнение, запазваме и двата паметника, като всеки е на полагаемото му се място!
35
9
 
6
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До Калеко АлекоТи какво създаде за тази Българска земя ....????ти какъв паметник създаде освен този в тоалетната ....на двора на село !който заличава историята си заличава себе си !почти 30 години разрушаваме паметници построени за 45 години !след 15 години ще правим обратното !
34
7
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
аз съм изцяло да се разкара и ндк-то - това 8-ъгълно кафеникаво ако .Иза***о за 12-ти конгрес на правоверната партия , в един някога прекрасен софийски район.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 32Факт е, че вече не сте "Факт" а обикновен пл.юещ комунист. Честито изсветляване!
32
1
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
аре стига сте ни занимавали с тоя "паметник" вече...*** драмата :)
31
9
 
7
 
! Отговори
майорски преди 6 години
В европейските държави хората си пазят паметниците ...ние ги рушим Живея в Германия ...във почти всяко по село има паметник с полоча с имената на загиналите във първата и втората световна война немски войници от селото ...... въпреки двете загубени световни войни...въпреки осъждането на ф.а...шизма !а ние рушим ли рушим ком..у.нистически паметници опитвайки се да заличим 45 години от историята на един народ !!!Все едни нищо не е направено, все едно не са живяли хора тогава, !!!
30
7
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Тружениците от времето на СОЦА си мислеха, че нерушимия *** съюз е вечен, и сторяха ли строяха паметници на своето безумие, като нагодиха дори и историята си към постулатите на Новото време .... Уви, оказа се че от Тошовия СОЦ, остана само ръждясала арматура и скрап, който трябва да бъде изчистен .... Има паметници които трябва да останат навеки, но има и такива дето трябва да си отидат заедно с тези, които са ги създали, за де не грозят земята българска ..... !!!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф стига с тоя паметник, то не бяха репортажи, статии, заля се интернет, сега продължава тая сага, каква ножица го режела, как го режела.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бутнаха паметника 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА.Логично - от три мандата държава няма.Може би на негово място ще построят Паметник на Османското ПРИСЪСТВИЕ.Стига Ердоган да нареди на Еднокнижника.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами по тая логика що не бутнат и НДК. Не ги ли е срам да организарат Европредседателството в комунистически дворец.Или на тиквите и тиквопоклониците, кога както им отърва.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактАми кажете дали е грешка това, че на мястото ще бъде възстановен паметникът, който комунистите разрушиха, за да вдигнат това малоумие насред столицата - Мемориалът на Желязната дивизия!Само дето не вярвам, че ще кажете нещо по тази част от нещата...
25
3
 
7
 
! Отговори
ЩИПКА преди 6 години
Събарящата фирма си е купила нова щипка.Явно лесно ще и избие стойността.И за глупости на наши фирми хубави пари се дават. И така е в цяла България.Пари, само за приближените на ГЕРБ.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали беше опасен защо тогава толкова трудно се събаря толкова техника се потроши 100% си е политическа поръчка някой ще заграби сума ти пара от гърба на народа отново