Нови еко автобуси сменят 30-годишните дизели в София

Имат си екстри: климатик, нисък под, камери...
Обновена: 25 юли 2017 09:04 | 25 юли 2017 08:34,
40

Нови еко автобуси тръгват по линиите на градския транспорт в София. Тяхното официално представяне ще бъде днес (25.07) на прощада пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Новите газови автобуси притежават най-мощния двигател от този клас, оборудвани са с климатици, с нископодови инвалидни отвори, а във всеки един от тях ще бъдат монтирани по шест камери, сподели пред Bulgaria ON АIR Росен Илиев, представител на фирмата собственик.

Към момента са доставени 20 от тях, а до края на седмицата ще бъдат налице и останалите 40 броя.

Превозните средства ще тръгнат по линиите най-късно до 2 август и ще обхванат северните райони на столицата.

Целта е да бъдат заменени част от 30-годишните дизелови автобуси, които са много сериозен замърсител на въздуха в София.

Те са допълнение на програмата на Столичната община за обновяване на градския транспорт. Заради остарелия си автопарк столицата ни се нарежда сред един от най-замърсените градове в Европа.

"От новите 60 автобуса годишно ще бъдат спестени близо 1 млн. и 300 хил. въглеродни емисии", посочи Росен Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
8
 
! Отговори
добро утро преди 6 години
Климатиците не ги пускат за да пестят нафта, която после източват и крадат. Нископодови платформи? Кел файда, един път не съм видял шофьор да слезе да помогне на инвалид да се качи
15
6
 
1
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Работата на журналистите е да ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ, КАТО НАПРИМЕР - ЗАЩО НЕ СА СМЕНЕНИ АВТОБУСИТЕ И В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ? ЗАЩО СА В ДВИЖЕНИЕ СЛЕД КАТО ПОСТОЯННО СЕ ЧУПЯТ И КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ТЕХНИЧЕСКОТО ИМ СЪСТОЯНИЕ, КАК ОБЩИНИТЕ ГАРАНТИРАТ, ЧЕ АВТОБУСИТЕ СА БЕЗОПАСНИ СЛЕД КАТО СЕ ЧУПЯТ ПОСТОЯННО? ТОВА ВИ Е РАБОТАТА, А НЕ ДА ЦЕЛУВАТЕ БАЙ ТИКВОНИИ И КАЛИНКИТЕ МУ ОТ СУТРИНТА. ОТИДЕТЕ ДА СИ ВЪРШИТЕ РАБОТАТА НАЙ НАКРАЯ!!! ЕДНО ХЪХРЕЧЕ ОТ УЛИЦАТА ДА ХВАНА ЩЕ ЗАДАДЕ ПОНЕ 1 ПО ВАЖЕН ВЪПРОС ОТ ВАС!!!
14
10
 
1
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
И на гражданите на държавата България им дреме за новите автобуси на Шопия защото?Вместо да се редите на опашка да целувате ръка на Бай тиквонии и на Шопския кмет, се размърдайте малко журналята и питайте кметовете на другите градове защо автопарка им е на по 60 години? В Русе кмет е герберска калинка, а автобусите са от преди ПСВ, на въглища и мазут. Всичките ръждясали (добре, че са картинките да ги държат да не се разпаднат.ПП: питайте как минават тия ГТП, и хора возят, а се чупят през 5 мин)
13
4
 
10
 
! Отговори
В. преди 6 години
Да му се не види. Защо все оплювате? Направили някой от вас нещо полезно.Мрънкачи
12
3
 
4
 
! Отговори
А преди 6 години
А камерите за какво са?
11
2
 
7
 
! Отговори
В. преди 6 години
До АнонименЗащо реши че е далавера? Защото около теб са все далавераджии? Защото си израснал в семейство където далаверата е в култ?
10
1
 
7
 
! Отговори
60 нови.. преди 6 години
...автобуса?Каква радост за мур.гавите ни сънародници, те обожават да практикуват културните си особености върху новички, чистички неща!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземат да помислят как да накарат софиянци да си плащат билета в автобусите, да въведат някоя система с безконтактно таксуване, да изчистят тея перфоратори, как е възможно в Мадрид да се качваш от първата врата и автобуса да си спазва графика.
8
5
 
5
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
Цитат: "От новите 60 автобуса годишно ще бъдат спестени близо 1 млн. и 300 хил. въглеродни емисии", посочи Росен Илиев."*Поредната калинка на ГЕРБ, която даже не знае какво говори.
7
12
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Продължават да ни лъжат и манипулират. Замърсяването в София се дължи през зимата на отоплението на твърдо гориво, което замърсява около 5-6 пъти над нормите, а през лятото замърсяването е в нормите, като най-големият замърсител са неизмитите от Фандъкова улици, а МПС замърсяват два пъти по-малко от неизмитите улици. През зимата, при най-големите стойности на замърсяване в София, делът на МПС (коли, автобуси, камиони, ...) в замърсяването е около 2%.
6
3
 
5
 
! Отговори
Бай село преди 6 години
Добре дошли на старите дрегели някъде из провинцията!
5
2
 
28
 
! Отговори
/// преди 6 години
То хубаво имат климатици ама няма кой да ги пусне. Преди дни в голямата жега ползвахме автобус от ГТ в София, някакъв нов беше, в който климатика не беше пуснат. Понеже приятелката ми е бременна и от жегата и става зле отидох при шофьора да го помоля да пусне еркандишина, не можело, отворените прозорци били достатъчни. След като повиших тон и около мен няколко човека се развикаха, реши все пак да го пусне. Та... какво като имат климатици...
4
2
 
14
 
! Отговори
Sherlock преди 6 години
1 млн. и 300 хил. въглеродни емисии!!!???
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната далверка на Учителницата.А кога ще върнете цената на билетчето.Нали Съдът ви осъди.Или гербаджиите са над Закона.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НЕ! Тая няма да я бъде, много чист ще стане въздуха в София.
1
9
 
15
 
! Отговори
Stepenwolf преди 6 години
А билетчето от 1 година е 1,60Борисов нали така обясни поскъпването- с новите автобуси с климатици!Нови, до Студ град, Бизнеспарк и в центъра.А да вземе да се повози в 111 в пиков час, и да погледа хората, как припадат на жегата!