Всичко Борисовата градина втасала, сега – зеленоглави патета

Общината се опитва да разсее наприятните асоциации за парка
Обновена: 26 юли 2017 19:21 | 26 юли 2017 19:10,
36
Всичко Борисовата градина втасала, сега – зеленоглави патета
Снимка: архив Булфото

Езерото на Борисовата градина ще се сдобие с пет зеленоглави патета.

Столична община обяви жизнерадостната новина на фона на поредицата криминални новини от любимия на столичани парк в центъра на София от последните дни.

В понеделник там бяха пребити нотариуската Валентина Механджийска и нейната дъщеря. Трима маскирани ги нападнаха и биха жестоко посред бял ден.

Още по темата

Вчера юмруци в Борисовата градина отнесе и журналистът Иво Никодимов. И той бе нападнат през деня от трима, които го пребиха безмълвно.

Сигурно за да разсее неприятните асоциации, от Столичната община не говорят за повече охрана в парка, нито за още камери, а за патета.

Днес зеленоглавите патета ще бъдат пуснати да живеят в Езерото с водоплаващите птици /срещу детската площадка/ в Борисовата градина, съобщиха от "Московска" 33.

Инициативата е част от юбилейната кампания на Столичната община по повод 135 години парк "Княз-Борисова градина".

За да се създаде подходяща среда за живот на патетата, езерото е оградено с дървена ограда, а на острова му е поставена къщичка с храна.

Езерото с водоплаващите птици е планирано и поддържано като дом на птици, които да радват посетителите на парка още от самото му създаване през 70-те години на 20 век. От доста години в него за съжаление не живееха птици.

"Надяваме се, че след като сложихме ограда и допълнителна зеленина в езерото, то ще бъде достатъчно привлекателно за зеленоглавите патета и те няма да го напуснат, посочват от общината и апелират собствениците на домашни кучета да държат любимците си далеч от езерото, за да няма инциденти", посочват от общината.

Птиците са предоставени на столичани от Спасителния център за диви животни в Стара Загора. За тях ще се грижи управата на Борисова градина със съдействието на експерти от Столичния зоопарк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
11
 
! Отговори
tarbuh преди 6 години
Верче, какво ти пречат патетата, бе! Общината се грижи там да изглежда добре и да им е приятно на хората. МВР се грижи за сигурността, защото няма общинска полиция. Защо смесваш двете неща? Защо ако има някакъв проблем, не може междувременно нещо друго хубаво да се направи?
4
4
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Сайта усилено работи за да си заслужи парите.Всеки час негативна информация.Когато няма такава започва да храчи по всичко.Важното е в читателите да се чувстват обречени и смачкани от "реалноста"Така искат поръчителите.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давам им две седмици, преди да бъдат изядени от кафяв или застреляни от някой психар-чичак.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общината се опитва да разсея..................АЗ да разсея, ТИ да разсееш, ТОЙ , ТЯ , ТО да РАЗСЕЕ. верче, прегледай си учебника по граматика от прогимназията.
1
1
 
2
 
! Отговори
Панко преди 6 години
То само баймангал да беше. Шкосни патки на корема на някоя бездомна мачка