Екоавтобусите потеглят, ще чакаме по-малко

ЦГМ намалява времето за чакане на част от линиите
27 юли 2017 08:00, Александър Попов
8
Екоавтобусите потеглят, ще чакаме по-малко
Снимка: Булфото

Центъра за градска мобилност намалява времето за чакане по спирките на част от софийските автобуси, съобщиха от дружеството.

Средно между 5 и 10 минути по-малко ще чакат пътниците на автобусните линии 12, 20 и 31. Причината е в увеличените на брой коли обслужващи линиите, както и увеличения пробег в километри, който транспортният оператор ще изпълнява - общо 338, 6 км повече от този към момента на ден.

За автобус 31 времето между отделните превозни средства е намалено в пиковите часове сутринта. За линия 20 промяната на интервала между автобусите е същият.

Новите 60 газови автобуси, които бяха представени във вторник влизат постепенно в експлоатация. Екоавтобусите тръгват първо по петте линии на 12, 90, 117,118 и 119. След това този тип коли ще се движат и по маршрутите на 18, 20, 22, 24, 25, 27, 29, 30,31,81 и 86.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: софиянови автобуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
8
 
! Отговори
Много шум за нищо преди 6 години
Поредното промиване на мозъците, което прави ГЕРБ. Екология-еко-чистота на въздуха, повтарят ни го сякаш правят нещо по въпроса, а ГЕРБ само имитират дейност докато крадат яко. В София въздуха е замърсен през зимата от отоплението с твърдо гориво, което замърсява 5-6 пъти над допустимите норми. Всички останали замърсители в София през зимата замърсяват около 7 пъти по-малко от отоплението с твърдо гориво, като вторият най-голям замърсител са неизмитите улици, замърсяващ над 2 пъти повече от МПС
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да чакат 50 минути, хората ще чакат 45 минути - голям успех, няма що. Само не разбрах, защо тези автобуси, които уж са еко, ще са по линии до селата до София, а не по линии в София!?
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво са ми тия автобуси като имам кола????? Фандъка само се чуди как да харчи народни пари май
4
3
 
3
 
! Отговори
Сиси преди 6 години
Защо Данка ни рекламира частна фирма ?
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Потеглят ама друг път ...
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не разбирам защо се харчат народни пари за глупости ама народа трябва да се краде
1
22
 
7
 
! Отговори
Балканец преди 6 години
Мразя всичко ново! Всичко това е взето от моя джоб! Вместо да ги изям тези пари те ми ги взеха! Не искам нови неща! Какво им е на старите??!!??! Мразя развитието!