Националната библиотека ще застрахова читателите

Застраховката обаче няма да повиши цената на картите
29 юли 2017 07:56, Красимир Ангелов
9
Националната библиотека ще застрахова читателите
Снимка: Булфото, архив

Националната библиотека "Св. Кирил и Методий" ще въведе застраховка за читатели срещу евентуални инциденти в залите, съобщава "Монитор".

Идеята се е родила още през зимата, когато плоча – част от покрива над една от читалните, се откърти под напора на снега и леда, при което пострада посетител.

Застраховката обаче няма да оскъпи цената на читателските карти, обещаха от институцията. "Ще поемем застраховката като наш ангажимент от бюджета на библиотеката, като гаранция за безопасното пребиваване на посетителите на нашата територия", увери директорът на Националната библиотека доц. Красимира Александрова пред изданието.

Средно на ден в библиотеката влизат между 200 и 500 души.

Наблюдава се трайна тенденция за увеличаване на броя на читателите, след като през 2016 година са издадени 7268 нови годишни карти, 1796 месечни и 2630 дневни, разкрива доц. Александрова.

Сериозно нарастват същевременно онлайн ползвателите на Националната библиотека. За миналата година общо броят на виртуалните посещения е над 1 милион, като от началото на 2015 до края на 2016 година те са скочили с цели 88%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинският брой на читателите ще лъсне, когато се преброят застраховките. Много ми интересно също и името на застрахователната компания. Надяваме се, че не на КОЙ! И освен това как ще се казва тази застраховка падащи тавани и осветителни тела ли?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега вече всичко е наред, ще си чета спокойно, нали съм застрахована!
7
0
 
3
 
! Отговори
До 1, 2, 3 и 4 преди 6 години
Спомнете си случая в Челопеч.Тогава се бяха посипали стъкла от таваните в някои читални.Това не зависи от поддръжката на сградатаПредставете си, че това не се беше случило рано сутринта, а по-късно, когато във всяка читалня вече има хора.Щеше да има пострадали.Затова се учудвам, че досега читателите не са били застраховани.Това би трябвало да предприеме всяко учреждение, защото се случва какво ли не.Друг е въпросът, че и за НБ, както и за толкова много други наши институции, пари не достигат
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Зависи от кои читални имаш впечатления. Читалните са много, някои от тях са с големината на обикновена стая и са за тясно специализирана книжнина. Доста читатели дори не подозират за съществуването им.Преди време за читалня 4 и за Общата читалня на гардероба ставаха опашки,чакаше се да се освободи място.Сега вече не е така, защото много неща са достъпни чрез интернет и не е нужно човек да влиза в читалнята, за да ги прочете. Но все пак читатели има и то във всички читални и на двата етажа.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 200 до 500 читатели влизат в библиотеката всеки ден!!! Това е ПЪЛНА лъжа. И в най-добритуе години не е имало толкова посещения. А застраховка трябва да има за безумните и идеи! Да прави ремонти, да търси субсидии, това и е работата! Да не харчи за перденца и диванчета! Божееее!
4
0
 
3
 
! Отговори
Суджука преди 6 години
Удобен начин за отклоняване на публични средства.Някой пак ще вземе комисионка а друг ще ЛАП*НЕ едни кинти.
3
0
 
6
 
! Отговори
Копа Кабана преди 6 години
"Националната библиотека "Св. Кирил и Методий" ще въведе застраховка за читатели срещу евентуални инциденти в залите, съобщава "Монитор".Разбирай: някой е направил далавера и ще получи комисионна от застахователите.
2
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Типично по нашенски! Като има дупки по пътя слагат предупредителни знаци, като пада тавана те застраховат.... ами ремонтирайте бе хора! Пълен абсурд!
1
0
 
2
 
! Отговори
Янчева преди 6 години
Е,хубава работа!? Не се поправи,ами се застрахова. Ама като се замисля...вземи в покрива на библиотеката се разбие космически кораб на зелени човечета?