Асансьорът в метрото не пропаднал, а заседнал

Слязъл е с 5-6 см. под прага и вратите са блокирали
20
Асансьорът в метрото не пропаднал, а заседнал
Снимка: Булфото, архив

Асансьорът в метростанцията в "Младост 1" не е пропаднал, а е заседнал. Слязъл е с 5-6 см. под прага, затова вратите са блокирали и не са се отворили, твърди пред "24 часа" шефът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

Още по темата

По-рано днес за инцидента разказа мъжът, който заседнал в асансьора със семейството си и 18-дневното им бебе.

Той успял да отвори сам вратите на блокиралото съоръжение, защото аварийният екип реагирал чак след третото позвъняване на бутона в асансьора.

Инцидентът е станал около 20 часа в неделя.

Според Братоев екип на фирмата, която отговаря за поддръжката на асансьорите в метростанцията, е пристигнал на 15-тата минута след подаването на сигнала, но заседналото семейство вече било успяло да излезе.

В момента асансьорът се ремонтира, тъй като има нанесена повреда по вратите след инцидента.

"В метрото има 320 асансьора. Поддръжката им се осигурява от външни фирми. При подобни случаи те имат ангажимент да се отзоват до 40 минути. В случаите, в които фирмите не спазват ангажиментите си, налагаме санкции", обясни Братоев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора които цял живот не са виждали топла вода и са ходили по нужда на двора, напълниха София. Вечно мрънкащи и недоволни и с претенции до небесата. Всички и навсякъде са им длъжни с нещо. Точно като тия глигани заседнали за малко в асансьора. Сега ще ореват света, драма за бгмама...
17
1
 
2
 
! Отговори
Капа ви Йота преди 6 години
Той се опитал да пропадне но като не можал,решил поне да заседне... :))
16
0
 
5
 
! Отговори
леле преди 6 години
"...Асансьорът в метрото не пропаднал, а заседнал.." Е, малка журналистическа грешчица ! Това е като : Някой пръднал, а те писали за земетресение 6,5 по Рихтер !
15
0
 
10
 
! Отговори
леле преди 6 години
"...Той успял да отвори сам вратите на блокиралото съоръжение, защото аварийният екип реагирал чак след третото позвъняване..." АУУУУУ, ужас ! Ами да сложат по един техник да спи в асансьора !
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Асансьорът в метрото не пропаднал, а заседнал. Слязъл е с 5-6 см. под прага и вратите са блокирали"Значи е пропаднал. Пропаднал с 5-6 см.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а вече на няколко места метрото тече доста добресигурно са откраднали от парите за хидроизолациите.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стоян Братоев лъже. Пао-късно прочетоха протокола, там пише 28 см и 25 минути.При това имат наглостта да кажат, че "НЯМАЛО ДА ГЛОБЯВАТ ЗАСЕДНАЛИТЕ"Дори не се извиняват.При тази ситуация в белите държави съдят до дупка метрополитена.
11
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Стига глупости! Да заседне асансьор може да се случи винаги и навсякъде! Никой не е длъжен да осигурява авариен екип на 2-3 минута! В асансьора трябва да има директна връзка с фирмата за поддръжка, за да може тя да потвърди, че е получила сигнал, но не и да има екип на всяка спирка...
10
4
 
5
 
! Отговори
Киншаса преди 6 години
А какво ще кажете за остарелите и ръждясали релси вапстълбите,по които няма как да мине детска количка?!И този,който е написал,че метрото е ново да се позамисли.Метрото като съоражение е ново за София,но влакчетата никак не са нови и стържат като за световно.
9
4
 
4
 
! Отговори
Жик так преди 6 години
Метро е още ново, не ми се мисли като поостарее
8
4
 
6
 
! Отговори
Mdda преди 6 години
До Фъстъкова на съд!!!нямаше нито ескалатор, нито асансьор и на станцията преди надлез Надежда- до 5 -та градска
7
5
 
7
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
40 минути да сидиш в асансьор , горещ като пещта? Братоев защо не посиди сам, да покаже дали това е възможно. Таман ще стопи излишното тегло.
6
1
 
6
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
В асансьора е имало 150 човека.118 от тях за загинали.
5
2
 
12
 
! Отговори
Фъстъкова на съд!!! преди 6 години
Я кажете защо година и половина нямаше работещ ескалатор на метростанция 'Сердика',в долната част при Халите?Къде отиват парите от билетите и картите?И защо няма навсякъде асансьори за майките с колички,възрастните хора и хората с увреждания?Ако един парализиран човек поиска да се качи на някое от влакчетата,как се предполага,че ще слезе?Може би по пилешката логика на Фъстъкова ще проходи?
4
13
 
17
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Щетите, та щетите. Я заседни ти с бебенце на 18 дена, отворко, и да те видя ще чакаш ли линейка, пожарна, ще хвърляш ли боб и кокали, да разбереш кога ще дойдат, или ще пробваш да излезеш? Екипи, които да реагират(полиция, технически лица), трябва да има на всяка спирка, не да ги чакат по 15 минути, или колкото там трябва да ги чакат, а както се натисне копченцето, до 2-3 минути някой да дойде, най-малкото да те успокои, че са чули, че ще дойде някой. И този наглеец за щети ми говори...
3
8
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
За да слезе така асансьора под прага,значи е возил сериозни глигани!
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не пропаднал,а заседнал"-не по врат ,а по шия.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия *** ще платят ли щетите??