Опасни дървета ли? Столичната община ще ги издирва

Спешно ще обявят поръчка за специална апаратура
2 авг 2017 09:30,
12
Опасни дървета ли? Столичната община ще ги издирва
Снимка: архив Булфото

След инцидента, при който във вторник изсъхнало дърво падна върху млада жена в София, Столичната община взима спешни мерки за предотвратяване на подобни случки, обяви изпълняващият длъжността директор на "Зелена система" Димитър Данчев.

Още по темата

Според него причината за инцидента е изсъхналото дърво. По думите му Столичната община редовно извършва окастряне на изсъхнали дървета, както и на такива със сухи клони.

Данчев обаче допълни, че балансът на дървото е бил нарушен заради "некомпетентна намеса" на непрофесионалисти, които са рязали дървото.

Местните власти ще обявят обществена поръчка за извършване на експертизи за наличие на гъби и вредители в дървесината, съобщи Нова тв.

Ще се търси и доставчик на специална апаратура, чрез която ще може да се определи дали дадено дърво е опасно, макар видът му да не издава това.

"Столичната община непрекъснато премахва опасни дървета и извършва санитарна сеч", увери Данчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости преди 5 години им писах за три полу изсъхнали дървета и отговора бе че са в добро състояние и имат нужда от подкастряне е още и подкастряне .
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ря,зани било *** дума:)))
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Столична общинаМи освен апаратура, пишете в сметката и специални кучета, от тези дето ровят трюфелите.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До азкак бе, ако се разровиш в архивите им, кой знае колко пари са давани всяка година за санитарна сеч. ***, ама само на хартия.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те фирмите на които плащат милиони годишно не могат да накарат да поставят контейнерите за смет на правилните места, не пред пешеходни пътеки, завои или направо на уличното платно пък опасни дървета щели да издирват. Хахахаха
7
0
 
10
 
! Отговори
Столична община преди 6 години
опасните дървета се укриват и много трудно ги издирваме
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-големият проблем е с разрешителните. В собствения с и двор да искаш да махнеш дърво трябва да отидеш в общината, да дойде горския, да види и да разреши. Не че не можеш да ги махнеш и без тази процедура, но ако те наплюе комшията и плащаш за нещо, което ти е пречило. Трябва тия четници да обикалят районите, за които отговарят и да предписват, кое трябва да се махне и ако собственика не го махне да взимат мерки!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Столичната община непрекъснато премахва опасни дървета и извършва санитарна сеч", увери Данчев.------------------------------------Лелееее как лъжат. Пътека трябва да направиш до общината, да изпишеш един тон хартия за дърво, което ти влиза в стаята щом отвориш прозореца, да напишеш какъв вид е дървото и на колко години, та след 3 години да ти пратят двама *** с едно камионче, които да клъцнат един клон и да си заминат. Нещастници жалки!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В междублоковите пространства из младост, където останаха де, даже и детските съоръжения са обрасли в растителност а от алеите и пясъчниците има само бегъл помен.
3
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 6 години
"Столичната община непрекъснато премахва опасни дървета и извършва санитарна сеч" - не е вярно г-н Данчев - не е вярно, има улици който дърветата не са окастряни от повече от 20 години ......
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички дървета по улиците трябва да се подрязват редовно ,повечето не са подържани от 30г и са стигнали до 6-7 етаж , очаквайте много бели- при буря масово ще падат .
1
1
 
19
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Поръчка, апаратура, харчена на едни пари, а всичко се свежда до нежеланието да се среже един сух клон. Окастриха живи дървета в цялата страна, оставиха опасните...