След акция: Трима са задържани в столична аптека

Продавали незаконно лекарства, за които се изисква зелена рецепта
7
След акция: Трима са задържани в столична аптека
Снимка: Reuters, архив

Полицейска акция е проведена в столична аптека, намираща се на бул. "Константин Величков".

Задържани са трима души за продажба на лекарства "на черно". Сред тях и фармацевтът, работещ в аптеката, съобщи Нова тв.

Продавани са морфин и ривотрил – лекарства, за които се изисква зелена рецепта.

Повечето от жителите на квартала коментираха, че не са били запознати с незаконната търговия в обекта.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди три години за малката, тогава беше на 1.5 г, купувахме ректални свещички от Хърватска и Словения с обикновенна рецепта написана от педатъра в БГ. Тук в нито една аптека нямаше детски аналог, а зелена рецепта, за дете се минава пред 9-те кръга на ада.
6
0
 
3
 
! Отговори
ЖУ преди 1 година
Съгласен съм с МГДС! Освободете колегите от потърпевшата аптека и нека в България да има също ривотрил както в Сърбия, Македония, Румъния и целия ЕС. Чии интереси обслужвате?
5
0
 
2
 
! Отговори
МГДС преди 1 година
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ В КОЯ АПТЕКА СА ЗАСЕЧЕНИ ПРОДАВАНЕТО НА РИВОТРИЛ И ДР. ПОДОБНИ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ТЕЗИ, КОИТО ИЗМИСЛИХА ЗАМЕСТИТЕЛЯ НА РИВОТРИЛА, ДА СИ ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕ, КОИТО ЛИШИХА МНОГО БОЛНИ, НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕКАРСТВО, НАРЕЧЕНО РИВОТРИЛ, КОЕТО СЕ ПОВЛИЯВА ОТЛИЧНО И ПОМАГА НА БОЛНИТЕ... ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ЗАМЕСТИТЕЛЯ И ДА СЕ ВНЕСЕ РИВОТРИЛ, ЗА ДА НЕ СЕ СЪЗДАВАТ ПОДОБНИ ПРЕДПОСТАВКИ... ОГРОМНА Е НУЖДАТА НА БОЛНИТЕ ОТ РИВОТРИЛ! БОЛНИТЕ ЩЕ СТАЧКУВАТ!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Повечето от жителите на квартала...". Да разбираме, че са попитани около 30-40 хиляди... Ориентировъчно... Отчайваща бедност на журналистическият изказ! Не смея за правопис да се вглеждам, там по правило сте си "тотална щета". Палете свещи всеки ден, ако ви плащат повече от МРЗ !!!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си хас да не са били запознати "повечето от жителите на квартала "...кой ги пита тези "повечето " от жителите...махленски саги, махленски манталитет, махленска история...махленски журнализъм..Не ви знам заплатите ама и 200 лева не заслужавате
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбрах ЗАЩО така старателно се крие собствеността на аптеката???
Марешки ли е или конкуренцията.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
POLIZEISKI TEROR NAD BIZNESA