Пак ремонти в София – подхващат Орлов мост

От 11 август започват преасфалтиране на кръстовището
4 авг 2017 18:52, Анисия Иванова
14
Пак ремонти в София – подхващат Орлов мост
Снимка: Булфото, архив

От 11 август започва цялостното преасфалтиране на кръстовището на Орлов мост, съобщи зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев, цитиран от БТА.

Изцяло сменена ще бъде настилката на кръстовището на Орлов мост и няколкостотин метра нагоре в посока "Плиска" заради деформациите на асфалта. Ще бъдат положени няколко пласта асфалт, които да поемат тежкото движение.

Кръстовището няма да бъде затваряно изцяло, а само стеснено, като ремонтът ще продължи между седем и десет дни, информира зам.-кметът Крусев.

Днес той провери ремонта на ул. "Шандор Петьофи", в който са инвестирани около 200 хил.лв. от бюджета на Столичната община. Направена е цялостна подмяна на водопроводната мрежа, нови тротоари и изцяло ново пътно платно, което се очаква да стане готово в началото на септември.

Крусев съобщи, че ще бъде премахнато стеснението на бул. "Прага" в района на бул. "Ген. М. Д. Скобелев", където е изградена нова канализационна връзка.

Поетапно ще се реализира ремонт на отсечката между бул. "Цар Борис Трети" и бул. "Братя Бъкстон". Предстои изграждане на нов мост по бул. "Тодор Каблешков" след около две седмици, уточни зам.-кметът. Той каза, че връзката между бул. "Брюксел" и Терминал 2 на летището трябва да е готова до края на ноември. Улица "Житница" ще бъде отворена в края на 2018 година.

В отговор на въпрос Крусев каза, че по отношение на искането за удължаване на трамвайна линия номер 5 към Владая е направено проучване, според което трябва да се съборят повече от 50 къщи за разширяване на булеварда.

Крусев каза, че маршрутната линия към Владая е спряна и не се обслужва поради липса на интерес от превозвача заради малък брой пътници. В момента се търси превозвач, който да обслужва маршрутната линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано този път го направят както трябва - да изкара поне 2-3 години :) Надявам се поне да не излезе отново,че надеждата крепи глупаците.Тази вечер около 00.00 на цариградско шосе пак имаше опримисти с горелки, наливат някаква шитня .... и пак поредните тъпотии. Вземете го направете веднъж и да се спре за няколко години. пак ще има от къде да си цицате
6
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Вълнички да направите,ей!В крак с Цариградското да е всичко.
5
0
 
10
 
! Отговори
Нищо де преди 6 години
Пролетес- отново. Кво му плащаш. Ами, ще се телепортираме. За телепорти,при г- жа Фсндъкова. И не се пререждайте.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орлов мост щели да го правят 7-8 дни????? В страни където кмета не в крадлив и учител по Руски език, такъв ремонт се прави за 48 часа. Баси неграмотниците и крадците. А този дечко Крусев, кой го измонтира на това място? Сигурно БиБитко, за да му киха откраднатото от ремонтите. Наведнъж 100 неща??? За да не би някой друг да вземе поръчката и той да открадне. Така е, като Пейзанка Картофкова е кмет и цял орляк гарвани гробари, крадат като бесни.
3
3
 
3
 
! Отговори
Last Mast преди 6 години
До First Lastдали тази сложна думичка не се пише обОсобено?!
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненаядоха се гербераците, ей! Даже Мафиянски, при всичките му кусури, направи "Тодор Александров" преди толкова години и още не е мръднал, въпреки тежкия трафик към Люлин. Тия се оляха просто от некадърност!
1
3
 
27
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Много суджук има в Цариградско шосе ;)