Паметникът падна, трева ще никне пред НДК-то

Разширяват и фонтаните за европредседателството ни
4 авг 2017 17:23,
65

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

"1300 години България" падна преди дни. Близо месец Столичната община използваше различни прийоми и машини, за да срути нащърбения с годините монумент до НДК, но... това вече е в миналото.

Днес няколко багера и десетки работници запълваха като за последно дупката и отбелязаха пред Dnes.bg, че в понеделник засаждат тревата.

Също днес други работници откъртваха гранитните плочи покрай фонтаните. Обяснението – плочите отиват за рециклиране, други няма да се поставят, просто водното съоръжение ще бъде разширено, за да е по-зрелищно.

Така де, Европа 2018-та чука на вратите на България. Работим усърдно, за да не се изложим пред чужденците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До baihui"Паметници събарят само *** от ИДИЛ и Ал Кайда!"Не, че нещо, но просто искам за ведение на неуките да напомня, че в Русия руснаците взривяваха български православни църкви.Помисли кое е по-хубаво да се маха. Комунистически грозен и опасен за живота на хората паметник или духовен храм?
48
3
 
1
 
! Отговори
Срам преди 6 години
Каква трева бе, нали друг паметник щяха ужким да строят. Ама какво ли се надявам аз, кажете ме за 28г дали има един паметник построен. Всичко събарят защото не е модерно без значение дали има или няма история. Утре може да тешат и Шипка да махнат.... уууу продажници, крадци, лъжци.
47
5
 
2
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Тези които рушат паметници, гръм ⚡ ще им пада столетия наред над домовете!
46
7
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
..."СТРОИЛИ БИЛИ ПРИ СОЦА""..........ами то и Хеопсовата пирамида е строена ,бе....АМА ОТ РОБИТЕ НА ФАРАОНА! То и ПРИ "СОЦА"------СТРОЯХА "СОЦ-РОБИТЕ НА ТРУДА"........за по 30-50-ст./на трудоден!!!!КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА БЕ БАСТУНЬ......??!
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дедо ГегаDo 44Dedo Gega Prav si . Kapitalisti sme tova bulgariteAko ima kinti nema da butameAko nema kinti i butame S dve dumi Kapitalisti
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дедо ГегаV Ponedelnik
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дедо Гегаdo 51 Dedo Gega Ti si cherven ot glavata do zemiata
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименDo 52Ima vse oshte soc darjavi - Severna Korea i VenezuelaMojesh da otidesh tam Mnogo e dobre Begay barzo da ronish salzi pred groba na bay Tosho
41
10
 
10
 
! Отговори
Дедо Гега преди 6 години
Аз не съм комунист. Мразя ги. Но повече мразя всички отворковци, които се правят на голямата работа- "Бутнете паметника пред НДК и на съветската армия". И като ги бутнете какво- ще заживеете по-богато, по-добре или ще се напишете по-големи демократи ли? НДК и партийния дом кой ги е строил,а? Извънземните? Летящата чиния кой я строи? ИСУЛ, Майчин Дом, Пирогов...айде бутайте! Що не ги бутате- ми, щото носят кинти. Разбира се- българина обича кинти. *** ще изпусне келепиря...да, бе.
40
5
 
7
 
! Отговори
тц, тц, тц... преди 6 години
Корнелия пак е впрегнала електората да пише коментари.
39
8
 
7
 
! Отговори
Дедо Гега преди 6 години
Партийния дом и НДК-то ...кога?
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дедо ГегаБерлинчани си бутнаха тяхното НДК. Било пълно с канцерогенни материали. Кой знае и по нашето какво има, ама ние сме издържлива нация, деяним на всичко.
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметника на армията окупаторка кога?
36
7
 
9
 
! Отговори
Стар преди 6 години
Живея на Баба Неделя от 1961ва.Никой и никога от махалата не го хареса.Даже казваха че и байТошо меко казано не му се е зарадвал .А ,,Седмокрил петохуйник"си го кръстихме веднага.А бе хора да беше готин да разбирам,ама не беше.Каква политика има тука,просто не ставаше.
35
13
 
9
 
! Отговори
Дедо Гега преди 6 години
Искам да попитам всички "антикомунисти", защо бутате само паметника? Бутнете и НДК! То също е комунистическо творение. Паметникът беше част от цирея на БКП в центъра на София наречен НДК. Защо не бутате НДК? Щото има кинти, а? Що не бутнете Партийния дом? Сталински барок. И съм длъжен да гледам това? Не го бутат, щото има кинти. Няма по-продажен народ от българите! Това, което им носи пари е ОК, без значение кога и от кой е строено. Е, за това- никога няма да се оправим!
34
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мястото на паметника ще изникне товакоето изникна на мястото на мавзолея.- БУРЕНИ -Тъпите кратуни могат само да рушат , но не и да създадат нещо за поколенията.
33
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, много сме добри в замяната на труда на стотици хора с поляна с трева. Направо е гениално. Един паметник се проектира и строи години, ние за няколко месеца му видяхме сметката. А най-ми харесва как гранитните плочи, коита са част от паметник на културата ще отиват за "рециклиране". Каво точно не може да му се оправи на гранита и как точно ще го рециклират? На плочки в нечия вила или какво? Срам ме е от тази държава.
32
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народ, който не се срамува от комунистите си няма бъдеще
31
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народ, който се срамува от произхода си и изопачава историята няма бъдеще.
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете и се замислете дали не съм прав......Ами погледнахме иииии.....Не си прав. Много по-добре е без него.