Паметникът падна, трева ще никне пред НДК-то

Разширяват и фонтаните за европредседателството ни
4 авг 2017 17:23,
65

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

"1300 години България" падна преди дни. Близо месец Столичната община използваше различни прийоми и машини, за да срути нащърбения с годините монумент до НДК, но... това вече е в миналото.

Днес няколко багера и десетки работници запълваха като за последно дупката и отбелязаха пред Dnes.bg, че в понеделник засаждат тревата.

Също днес други работници откъртваха гранитните плочи покрай фонтаните. Обяснението – плочите отиват за рециклиране, други няма да се поставят, просто водното съоръжение ще бъде разширено, за да е по-зрелищно.

Така де, Европа 2018-та чука на вратите на България. Работим усърдно, за да не се изложим пред чужденците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
По същата логика не знам защо не събориха НДК и да засадят трева на негово място. Пак строен от същите хора, по същото време. А комунистическият паметник в княжеската градинка си стои. Не че казвам че трябва да се бутне той вместо него, но ако ще лепваме "комунистически" етикети малко сме сбъркали мястото. Най *** е че като погледнеш към опразненото място към НДК площада изглежда страшно жалък, като котка с отрязана опашка. Погледнете и се замислете дали не съм прав... Трева ще ми засаждат
28
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказахме на света, че сме варвари дошляци на Балканите.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тюх да му се не види....Сега къде ще се облекчавам?
26
13
 
12
 
! Отговори
Ичо преди 6 години
Слава богу! Няма го вече този грозен цирей на лицето на София. Явно управниците не са намерили никой нормален човек, който да обяснява на европейските гости какво е това грозилище. Ред е на паметника на Съветската армия - окупаторка.
25
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказахме на света, че сме варвари дошляци на Балканите.
24
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да не беше станал на тоалетна, пак си беше отвратителен...
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради 6 месеца председателство - "да не се изложим пред чужденците"... Ще ги избутаме някакси тия 6 месеца, ще измият улиците по маршрута на гостите, ще подгонят бездомните кучета, ще разкарат клошарите от центъра, за каруците вече обявиха, че в определен периметър няма да ги допускат. А общата картинка в държавата?!?! Кого лъжем, че всичко е цветя и магнолии?
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nikakvi pametnizi hubava zreva zvetja samo
21
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Тц тц, докато се карате, те ни се смеят. Преди година две нали ги ремонтираха с НАШИТЕ пари тези плочки.................... Сега пак ги махат и с безброй подобни и по-фрапантни случаи. И те се радват ,че разединението ни, ги прави силни :)
20
6
 
12
 
! Отговори
gaw преди 6 години
Значи не го правим, за да е по-красиво и приятно за живеещите в София, а за да впечатлим чужденците. Каква низост само! За сведение: в Копенхаген нищо не се разрушава, дори и да не се използва. Запазили са дори телефонната будка от втората световна война, която не се използва, но стои на площада пред кметството. Просто стои като спомен за миналото!
19
10
 
12
 
! Отговори
Възпоминанието преди 6 години
1300год България - падна. Ще никнат треви и бурени на мястото на нейното някогашно величие. Варварите най- после ще спят спокойно. Сега там с пълна сила ,герберската кметица може да идигне обществена тоалета,за да могат *** и да пишкат върху спомена за създаването на родината ни.Браво,Фандъкова!
18
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чужденците няма да се впечатлят от някаква си обикновена трева, трябва на мястото на паметника да се засадят тикви.
17
11
 
8
 
! Отговори
тъжно преди 6 години
1300 годишна България падна!!!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо нищо не се пише вече за възстановяване Войнишкия мемориал, или вече не ни трябватоя аргумент и няма да си спомняме за загиналите?
15
18
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Само един затъпял и оскотял народ може да се радва на разрушения. Умните и проспериращи държави пазят своите паметници. По стара Европа може да се видят постройки от средновековието! Още повече този паметник е именно 1300г. България.. Пълен резил сме..
14
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не беше паметник "1300 години България".Това грозно и измъчено нещо го натрапиха комунистите интернационалисти като надгробна плоча на историята ни защото са ***.След поставянето им на власт от съветската армия окупаторна на 09.09.1944г.те всячески се опитват да заличат българщината и държавността ни и това личи и в "паметниците" с които осеяха земята българска.
13
18
 
12
 
! Отговори
Роумингар преди 6 години
Честито на жителите и гостите на София. Сега без тази гнойна пъпка паркът ще е по-красив.Спомням си чувството на лека еуфория когато беше разкаран мавзолея на гошо тарабата-архипредателя на българския народ. Изведнъж площадът и и паркът станаха по-отворени и по-приятни.Сега "исках но нямах желание" да дойда да видя последните отпадъци на седмокрилия. Нищо ще дойда когато има тревичка или фонтанчета или каквото там е предвидено. Пък и снимки има много.
12
9
 
13
 
! Отговори
Горкият преди 6 години
Петър Волгин вече трети ден плаче като малко дете!
11
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после тоя уродлив комунистически паметник беше премахнат завинаги! Да си го вземат на Бузлуджа до Чинията и да му се кланят докато се навеждат да се-рат по поляните наоколо!
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свежа зеленина на мястото на соцбетона... де да можеше навсякъде така...