София: Бум на припаднали хора заради жегите

В Спешна помощ са получени цели 49 сигнала
Обновена: 5 авг 2017 07:37 | 4 авг 2017 22:18, Анисия Иванова
8
София: Бум на припаднали хора заради жегите
Архив: БУлфото

Регистриран бум на сигнали за пострадали в жегата. В Спешна помощ са получени 49 сигнала за припаднали хора по улиците. В четвъртък случаите бяха 20.

Причината е, че предупрежденията на лекарите масово не се спазват. Линейките са били изключително натоварени и са пътували от адрес на адрес, съобщи Нова телевизия.

Днес температурите достигнаха 42 градуса. В събота ще е дори още по-горещо. Максималните температури ще бъдат между 36 и 41 градуса. В 17 области от страната е обявен вторият по степен на опасност оранжев код за много високи температури. В останалите 11 области кодът е жълт.

Оранжевият код е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква горещо време с максимални температури над 38°.

И в неделя и в началото на следващата седмица времето ще бъде слънчево и горещо. Максималните температури на места в низините ще достигат отново 39-41 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Трол преди 6 години
До Анонимен 3Ти си умствен инвалид!!!И аз нямам климатик.Имам пари,но нямам климатик.Имам вентилатор и срещи него замръзнали бутилки с вода.У нас е хладно.Но за умствени инвалиди като теб е непосилно да се сетят аджеба,какво може да ги разхлади.И един бонус:на китките отвътре се пуска студената вода от чешмата и се охлажда тялото най-добре
6
0
 
8
 
! Отговори
Мозък преди 6 години
Видяхте ли го по новините онзи 21 годишен дето припаднал защото в 40С си облякъл суичър и излезнал. Честно тези подрастващите са доста *** ама чак пък толкова. Хахахахах
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходете с шапка, по сянката, не оставайте без вода
4
3
 
2
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Утре дават 41 градуса. Всички комунисти на асфалта да се пържат.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Тъп се роди или после оглупя като мнозинството бгстанци?В къщи е по-горещо отколкото на улицата защото хората НЯМАТ пари за климатици.ЗАТОВА излизат навън, ахмако!Защото има такива КРИВИ глАви като теб които гласуват за оня инвалид мозъчен от Банкя който докара много хора до просешка тояга.Сега просветна ли ти?!
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото дъртите софиянки и софиянци са свикнали на живот. Трябва да излязат, да видят как е хавата в София-та, да се побутат в градския и да идат до някой магазин да се заядат за нещо.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам питане, някой може ли да ми обясни, защо възрастните хора излизат в най голямата жега, след като преди това са били предупредени да не го правят? и после лошо ми е и падат по улиците. ПРОСТИ ХОРА.