Еко автобус свързва от днес двата терминала в София

Капацитетът му е от 65 пътници, остава безплатен
7 авг 2017 11:30,
9

 Снимка: Летище София

От днес електрически автобус ще превозва пътниците между двата терминала на Летнище София. Той заменя дизеловия автобус, който досега обслужваше пътуващите, но ще остане безплатен.

Освен, че e екологичен (не отделя въглероден диоксид), използването му ще доведе до значително намаляване на разходите за поддръжка.

Електрическият автобус е за 65 пътници, от които 26 седящи. Има 3 сгъваеми седалки и обособено място за закрепване на инвалидни колички. Разполага със спускаща се рампа, подходяща за възрастните и трудно подвижните пътници.

Летище София е първото българско летище, което използва електробус за превоз на пътниците си. То е и единственото в България, сертифицирано по програмата за намаляване на въглеродните емисии Airport Carbon Accreditation на международната организация на летищата ACI EUROPE.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
"То е и единственото в България, сертифицирано ..."------Все едно в Панелистан е пълно с летища - освен недоразумението в София има още 2-3 хангара по морето и в Пловдив. Факт!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобусът трябва да е минимум с работното време на метрото, а оптимално - с работното време на летището. Защото щом има полети, може да има трансфери. Например сега ако човек лети с Уизеър от някъде и после има транзит за високотарифна, трябва да си влачи куфарите между терминалите. Или да плати на някое такси. Това са елементарни услуги на всяко летище - безплатен автобус или влак между терминалите. Но това разбира се е в нормалните държави. На летище София транспорта досега беше "при поискване
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метрото трябваше да е безплатно между двата терминала.
6
1
 
2
 
! Отговори
Жочко преди 6 години
Само в тези часове ли има полети?
5
2
 
3
 
! Отговори
Пуйката преди 6 години
В Холандия в някои банки безплатни кафе машини + шишета минерална вода , в Албърт Хайн(тяхна верига хранителна) безплатна кафе машин + понякога детски кът(много малък,но го има) . Пътищата малки , но страхотни откъм настилка и нямат нито една ДУПКА ! Ние сме на светлинни години и институциите ни и фирмите ни и всичко правено тук от тях а някаква селска даскалица и някакъв КАРТОФ от БАНКЯ ми залъгват баламите дето не са излизали навън да работят и да живеят ,че тук сме НАЙ НАЙ ! Хаха не на мене!
4
2
 
4
 
! Отговори
3M преди 6 години
Ей, каквото и да се направи следва плюене! Хайде спрете се бе, ще се задавите от толкова плюене.
3
5
 
18
 
! Отговори
Marie Claire преди 6 години
С какво наличието на подобна услуга е от полза за пътуващите в 6 сутринта, ако не е цялодневен? В другите държави има SHUTTLE, който се движи по релси и се управлява от компютър, така НЯМА работно време. Минава на 3 минути ... Не ми се говори. Нещо уж се прави там, ама не се гледа как хората отдавна са го направили по света ..
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ако е само един автобус, той трябва и да се зарежда, надали имат бързо зарядно и ако го боцнат за 12 часа за заряд и отиде варианта за по-дълго раб. време.Един шофьор, 9 часа, бижу е за безплатен превоз. Отделно надали татето дизеляк който ще замени е бил с друго работно време.
1
1
 
23
 
! Отговори
мда преди 6 години
Автобусът е с работно време от 9 до 18 часа. Хубава работа ама българска. След 18 часа бакшишите чакат