100 лева за "зелена" зона и в "Средец" и "Лозенец"

ЦМГ вече продава стикери, които иска може да си купи
Обновена: 8 авг 2017 18:43 | 8 авг 2017 18:26, Камелия Цветанова
11
100 лева за "зелена" зона и в "Средец" и "Лозенец"
Снимка: Булфото, архив

Центърът за градска мобилност вече приема документи за издаването на винетни стикери за столичани, които искат да ползват услугата локално паркиране в новите участъци на "зелена" зона в районите "Средец" и "Лозенец".

От днес в пунктовете за издаване на билети на метростанциите НДК и Европейски съюз всеки може да получи информация или да подаде документи за издаване на винетен стикер за паркиране, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Целта на изнесените гишета е да облекчи максимално цялата процедура преди новите участъци от зоната да заработят от 1 октомври тази година.

Документи се приемат и в офисите на пл. "Възраждане" №1 или на ул."Будапеща"№17, както и онлайн на www.sofiatraffic.bg.

Право на  стикери за платено локално паркиране имат всички, които карат коли и живеят постоянно в съответната зона.

При подаването на заявлението се изисква документ за собственост или договор за наем на имот, който се използва само и единствено за жилищни цели.

Ако автомобилът не е собствен, а се управлява по друго право, то се предоставя документ, удостоверяващ това право.

Цената на винетния стикер за зелената зона е 100 лева на година или 10 лева на месец за един автомобил. За втори автомобил за домакинство сумата е в двоен размер, а за всеки следващ в троен.

Разширяването на "зелена" зона в районите "Средец" и "Лозенец" е по решение на Столичния общински съвет след предложение на районните кметове.

Причината за увеличение на места е натрупването на паркирали коли, което прави невъзможно хората от тези райони да ползват места пред и около домовете си.  Новите места за паркиране в двата района са 4 500. Екипите на ЦГМ вече маркират местата за паркиране, поставят антипаркинг колчета и знаци.

От 1 октомври по решение на СОС се променя и работното време на зоните – 8.30 до 19.30 ч в делничните дни.

Сега зоните започваха от 8.00 чи приключваха в 19.00 ч. В събота зоните ще работят до 18 часа. Няма промяна в цената на паркиране в „синя зона“, където винетния стикер за живущите в района й е  150 лева, а на час е 2 лева. За „зелена“ зона почасовото паркиране е 1 лев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Софиязелена зонаЦМГ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 6 години
До миленамного просто - защото автомобилът е лукс, а не привилегия или необходимост. А за лукс се плаща. Ако не искаш да плащаш - пеша!
9
14
 
5
 
! Отговори
Сирак Скитник преди 6 години
Според мен платени зони трябва да има навсякъде. Не може да спираш на обществено място и да не плащаш.
8
2
 
9
 
! Отговори
Верваме ви! преди 6 години
ОПГ ГЕРП!
7
3
 
6
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Oste edni prestupnici Ste vi iskat notarialnite aktove...Kopia Dali Ste praviat I zadurzat...,po kriminalno resenie Na Obstinata...???Kato v Sofiiska voda......Puk I Ste I'm plastate za tova.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мърлявата кметица нали рече, че не било за пари? Мафията го казва, каквото обида ви говорят, става дума за секс или пари. Такава нещастница ни управлява, така краде, но е нагла. Зад нея Суджук паша, с Цацата. Никой не я бара за нищо. А е вече милионерка.
5
2
 
17
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Наличието на Обособени Платени Зони в Градовете на България е белег за наличие на Мафия . Парите отиват в Частни Фирми .
4
3
 
23
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Дреме и на Картофка - тя реални проблеми не решава - има си други приоритети...
3
7
 
37
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Най-добре за бюджета на Столична община е зелена зона от Трън до Ихтиман и от Пирдоп до Брезник. Па може тогава да дочакаме и един подземен паркинг да се построи най-сетне със събраните пари. Ама да не е до Народното събрание и половината да е за депутатските коли. Йорданке, Йорданкееееееееееееееее, аман от тебе. Не съм чул около мен един софиянец да те поФали. Един Бойко сал, ама той не е от София, а от Банкя.
2
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. Скоро ще плащате и за въздуха, който дишате. Оти това е шопски въздух, не бива да се дава безплатно на натрапници : )))
1
8
 
13
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Много се радвам че нямам кола . Абе няма да им пълня гушите на тея ...мерзавци ...