Ремонти, тапи... Но всичко в София привършва до 15 септември!

Отварят "Прага", "Шипченски проход" и други за първия учебен ден
8 авг 2017 09:30,
25
Ремонти, тапи... Но всичко в София привършва до 15 септември!
Снимка: архив Булфото

Три тапи заради ремонти очакват столичани за първия учебен ден. Движението ще остане затворено по булевардите "Дондуков" и "Монтевидео", като ремонтните дейности ще продължат до края на октомври. В средата на този месец ще започне и основен ремонт и разширение на булевард "Каблешков".

Реконструкцията ще струва 3,7 млн. лв. и ще бъде в участъка между булевардите "Братя Бъкстон" и "Цар Борис III". До 15 септември обаче ще бъдат отворени за движение мостът "Чавдар", булевардите "Прага", "Шипченски проход", "Асен Йорданов" и "Овча купел", съобщава "Монитор".

Още по темата

Живеещите по централния столичен булевард "Княз Александър Дондуков" сигнализираха, че в участъка между булевард "Васил Левски" и улица "Крака", се извършват ремонтни дейности и през нощта, което пречи на спокойствието на живеещите там. Недоволните даже слезли при работници и попитали дали имат позволение за нощна работа, а те представили разрешително.

От общината обаче са категорични, че няма такова нещо и нощно време се работи само по булевард "Цариградско шосе" между 4-ти и и 7-и километър, където кърпят пукнатините със специална паста.

От "Московска" 33 определят дейностите по "Дондуков" като изключително важни за софиянци и цялостния облик на столицата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира вчера ремонта в участъка от Министерския съвет до улица "Раковски" и обяви, че отсечката ще бъде готова до средата на октомври. След това ще бъде спряно движението от "Раковски" до булевард "Васил Левски".

Фандъкова обясни, че за да бъде качествен ремонтът на централния булевард, е взето решението да бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, а отгоре да се сложи пясъчна основа и чак тогава да се редят паветата.

Предстои и ремонт на кръстовището на Орлов мост от 11 до 17 август, но там движението няма да бъде затваряно изцяло. Същевременно общината продължава с ремонтите и на малките квартални улици.

Работи се по улици в жк "Люлин" и кварталите "Филиповци" и "Слатина". Ще се ремонтират и улици в Банкя и Мърчаево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A кога да очакваме пъврите ремонти на сегашните ремонти?
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Teзи летни ремонти са подготовка за есенните ремонти на същите участъци преди зимните ремонти.
1
4
 
38
 
! Отговори
:) преди 6 години
На 15 септември завършват ремонтите.На 20 септември започват ремонтите на ремонтите. Гарантирано от ГЕРБ.