След бурята в София – потрошени клони, прелели реки

Най-много щети има в районите "Витоша" и "Драгалевци"
7
След бурята в София – потрошени клони, прелели реки
Снимка: Булфото, архив

Над 60 са подадените сигнали за щети след бурята, която се разрази вчера над София. 40 от тях вече са обработени, но работата на екипите в "Драгалевци", където щетите са големи, продължава.

"Доста сериозни щети бяха нанесени в район "Витоша" и основно в "Драгалевци", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Тя добави, че за много кратко време е паднал сериозен дъжд, който е свлякъл цели земни маси и наноси.

"От това ние не можем да се предпазим. Все пак апелът ми е, когато се изхвърлят отпадъци, да се изхвърлят на определените места", призова кметицата.

Придошлата река Драгалевска е заляла и строителен обект в Лозенец.

"Ще трябва малко време да ги отстранят. Обектът се работи в момента. Очаквам да се преодолеят щетите в рамките на днешния и утрешния ден", каза Фандъкова.

Освен това се изпълнява и корекция на река "Драгалевска" в район "Лозенец", което ще позволи да се изгради отливен канал.

Кметът на София поясни, че това ще помогне в такива ситуации част от водата да се оттича. Тя коментира, че е обсъждано на оперативка на спешните екипи и развитието на ВиК системата, тъй като в пострадалите райони това е сериозен проблем.

"Отпадъците са от строителни обекти. Изпълняваме много голям обект по отношение на канализацията. Заедно с бул. "Черни връх" беше изпълнен и първият етап от канализацията", каза кметът.

Фандъкова допълни, че при възстановяването на асфалта на бул. "Черни връх", пострадал от вчерашния дъжд, ще се направи допълнително укрепване, така че при следващи инциденти, да не се надигне.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До Геро преди 1 година
Кое приложение ползваш
5
0
 
1
 
! Отговори
Ех преди 1 година
Има ли пострадал асфалт от дъжда? Това е пълен абсурд.
4
3
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Станкулова, ти ли си ма?
3
7
 
8
 
! Отговори
за тея под мен преди 1 година
Кви пороища, кви урагани , кви 5 лева е, най - обикновен дъждец с вятър си беше вчера, ревливи бездарници!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синоптиците да не могат да предвидят пороища, урагани и циклони в столицата в емисията им на същия сутрин ... но иначе прогнози дават за "морето през август" ... безотговорна паплач!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че умните ни синоптички по Нова и бТВ ни предупредиха за ураганния анти-циклон цели 2 часа след като ни удари. Иначе цяла сутрин плямпаха за кодове и жегата.