Да откриеш науката в... столичен подлез

Инициативата "ПОдЛЕЗНО" започна нов проект в София
10 авг 2017 12:31, Анисия Иванова
3

Младежката инициатива "ПОдЛЕЗНО" започна своя най-нов проект. След музикалния и филмов подлез в София този път науки като биология, химия, астрономия, физика и други ще се срещнат в една своеобразна подземна галерия, доказвайки, че науката може да бъде интересна и открита на най-необичайните места.

"В подлеза на столичния бул. "България" предстои да бъдат изградени рампени инсталации. Информацията от всички тях ще може да бъде събрана чрез специален код, с който, посредством илюзия с безкрайно огледало посетителите ще излитат в Космоса", посочи Димитър Стафидов от "ПОдЛЕЗНО" пред Bulgaria ON AIR.

В екипа на младежите има архитекти, дизайнер и урбанисти, а често в инициативите им се включват и доброволци.

Идеята се ражда преди около три години. Освен пряката физическа намеса, те се стараят да популяризират и поддържат преобразените пространства живи като редовно организират разнообразни събития - записи на песни, флашмобове, концерти, лятно кино и др.

А целта им е да подпомогнат създаването на "градска култура" както у жителите на столицата, така и на други населени места в страната.

От създаването на инициативата са реализирани успешно 4 проекта за творческо обновяване на подлези.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Нека да се помисли преди 6 години
дали това да бъде само щрих от всекидневната градска култура или да помогне и за нещо по-практично.Вместо да стоят залуду имоти на стойност 5 милиарда, а държавата да дава ежегодно по 70-80 милиона за заплати и режийни на БАН, не е ли по-добре по един такъв начин - като гореописания - да се представят в резюме всичките им "постижения".Ако наистина има такива, заинтересовани спонсори ще финансира съответните учени да продължат работата си по проекта, а останалите хрантутници да си търсят работа!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Градската култура не е като селската, защото на село няма подлези. На село на флашмоба му викаме хоро.