"Младост" се похвали с най-голямо дарение от частна фирма

"Гаранти – Коза България" дава 367 719 лв. за училища
11 авг 2017 14:28,
25
"Младост" се похвали с най-голямо дарение от частна фирма
Снимка: архив Булфото

Район "Младост" се похвали с най-голямото дарение от частна фирма в София.

След продължили месеци преговори, с дейното посредничество и съдействие на кмета Десислава Иванчева и местната администрация, със свое решение Столичният общински съвет прие дарение на стойност 367 719 лв от "Гаранти – Коза България" ЕАД, съобщиха от кметството.

С парите ще бъдат ремонтирани и санирани няколко училища в района - 82 ОУ "Васил Априлов" в кв "Горубляне" и 118 СУ "Акад. Людмил Стоянов" в "Младост" 1.

"Гаранти – Коза България" ЕАД е фирмата, която има проекти за небостъргачи в "Младост" и на други места в София.

От района припомнят, че според пълния регистър на даренията в Столична община за последните 10 години са постъпили едва 4 дарения на стойност над 100 000 лв. Две от тях са с по-високи стойности от това за "Младост", но става въпрос за предоставяне на недвижими имоти.

Финализира се и дарение за цялостна подмяна на оградата на 125 СУ "Боян Пенев", предоставено от "Гаранти – Коза" ЕАД. То е на стойност 64 199 лв. и е второ по обем за годината.

От регистъра е видно, че и сред средните по стойност дарения, получени през тази година в София, отново "Младост" е сред получилите едно от най-големите. От месец януари в столицата са получени 3 на стойност над 15 000 лв.

Сред тях е това от "Капитал Форт" АД за изграждане на двойна детска площадка пред читалището в кв. "Горубляне". Стойността му е 19 920 лв, към които се прибавят още 3 400 лв., дадени от същата фирма за изработване на проекта.

На различни фази са дарения за ремонт и саниране на останалите училища в "Младост", за цялостно реновиране на детски площадки, за изграждане на фитнеси на открито, за продължаване на велоалеи и др.

"Някои от тях предстои да бъдат реализирани в най-кратък срок. С осъществяването им, ще продължи благоустрояването на квартал, а районът ще стане още по-категоричен лидер сред бенефициентите", се казва още в съобщението на община "Младост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
13
 
! Отговори
едсф преди 6 години
Нали мръшляците искат да строят небостъргачи, как нема да правят дарения... и то тия дарения не са с техни пари.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от вътрешни източници, това не е дарение, било им е казано или да ремонтират еди кои си училища за тяхна сметка или няма да получат разрешение за строителство. чист рекет и изнудване от страна на кметицата е имало.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата кметица колко ли е облажила от това дарение?