Багери пращат в историята Цигарената фабрика

Вместо нея – поредният МОЛ или жилищен комплекс?
Обновена: 14 авг 2017 17:00 | 14 авг 2017 16:52, Камелия Цветанова
23

Снимка: Читател на Dnes.bg

Виж други галерии »

Цигарената фабрика, която даваше препитание на стотици и може би хиляди хора, която беше затворена преди година и нещо с идея пак да заработи, повече никога няма работи.

Още по темата

Наследникът на основаната през 1909 г. "Цигарена фабрика – София", а през последните години - "София-БТ", физически отива в историята.

На терена на фабриката работи тежка техника, която събаря сградите, съобщи читател на Dnes.bg.

В началото на годината имотът беше прехвърлен в ново дъщерно дружество "Сф-БТ", което след серия сделки сега е собственост на Дубайска офшорна компания.

Софийската фабрика беше затворена през април миналата година с мотив, че "Булгартабак" престава да изнася за Близкия изток.

Затварянето на фабриката беше придружено с протести на работниците и обещания, че производството се спира временно. След това служителите получиха обезщетение, а машините бяха изнесени в благоевградската цигарена фабрика.

Какво ще се появи на мястото на Цигарената фабрика ще видим скоро. Поредният МОЛ или жилищен комплекс?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 28 години демокрация и пазарна икономика, демократите успяха не само много да откраднат, но и да съсипят икономиката на България. Тази Цигарена фабрика е само едно от делата на демократите, управляващи от 28 години в България.
18
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До Bonto. Там е работата, че комунизмът изобщо не си е отишъл. Тези, които управляват вече 3-ти мандат какви са според теб. Цялата идея на този преход беше да се разтури нашата икономика и земеделие, за да може да влезнат долнопробните стоки от Европа, защото там имаше свръхпроизводство. И за да не фалират техните производства, те фалираха нашите. Като резултат също едни пребоядисани комунисти забогатяха от т.нар приватизация и вече 27 г управляват и упорито водят страната към пропаст.
17
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Както и всичко останало след 1989г. Всички правителства от последните 27г са за бесилото.
16
0
 
0
 
! Отговори
хх преди 6 години
news.bnt.bg/bg/a/684622-bt
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е вече. Което не можем да боядисаме, го събаряме. За целия списък няма да има място. Пък и той се допълва всекидневно.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BontoДа питам колегата също със онлайн пазаруването жена му дрехи онлайн ли си купува или сутиени ?..всичко купува онлайн. удобно е - може да разгледаш стотици артикула, да ги сравниш - цена, материя, цвят и т.н...за техниката изобщо не говоря - тя е вече изцяло онлайн - сравнения на цени, характеристики, мнения и т.н...единствено храна купувам физически - щото така е по-евтино, а и все пак трябва да пипна домата, дали е хубав или пластмааса...
13
16
 
6
 
! Отговори
Bonto преди 6 години
Минусите на предходното ми мнение показва кога България ще се оправи. Еми няма .... всички искат да им се дава, да им се намира, всичко да е държавно. Да не плащат данъци, да има безплатно здравеопазване.Братя и сестри комунизма си отиде. Тва, че Ви е направил неконкурентни на пазара на труда не е моя вина!!!
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Какво ще се появи на мястото на Цигарената фабрика ще видим скоро. Поредният МОЛ или жилищен комплекс?"Каквото и да е, вие медиите със сигурност ще се постараете гръмко да го обявите за нещо иновативно, модернизиращо облика на България, като небостъргачите, дето ще стърчат като стълбове в равно поле. Достатъчно е само да ви бутнат няколко банкноти в джоба, а това, че стотици остават безработни и излъгани не е важно.
11
6
 
11
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
До Анонимен 2Колега, в Дубай живее Христофорос Аманатидис -Таки слушалка на МВР които са организирана престъпна група. Още в 56-то СОУ "К.Иречек" София, лицето си беше екскремент. Милиционерите са зависими от Москва и им препират парите. Иначе баща му бил някакъв "оборотен" "комунист' в Кипър и имал заслуги към комунистическия интернационал. България все още е руска лаборатория за социални експерименти.
10
13
 
8
 
! Отговори
Курти преди 6 години
*** нинова от БСП още не си е подала данъчната декларация. Лично Иван Костофф я назначи в Булгартабак да го съсипе. Иначе сметката се плаща от руската ***. България няма индустрия, само "Ооослугиии"......и Бариери.....
9
23
 
9
 
! Отговори
Bonto преди 6 години
Еми то пак комунистическо мислене. Ако е частна (не коментирам на КОЙ) е ако не е конкурентна разбира се, че ще затваря места. Това го правят всички световни компании.Никой не е длъжен да ти намира работа. Тва да не ти е ТКЗсе-то. Учиш, четеш, намираш си, развиваш се. Той пръста си не мръднал 20 години и некой му длъжен. Да питам колегата също със онлайн пазаруването жена му дрехи онлайн ли си купува или сутиени ?
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред очите ни рушат България. Тая фабрика трябваше да я направят държавна. Алоооо, Борисов! Сидеров! Допреди месеци ревеше по Алфа да се одържавяват предприятия, които все още съществуват.
7
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така,завтаряйте и закривайте работни места и си продавайте ***!Всичко се съсипа в България.
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нее, поредния небостъргач. Моловете и хотелите по морето вече излязаха от мо'да.
5
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВаскоПрогрес е това, по добре мол отколкото руина...кой ше купува в тоя мол бе, пич? никой не влиза вече в магазине бе, всичко онлайн... в магазина никога не мога да разгледам, да избера, да сравня , да анализирам , да претегля плюсове и минуси с други подобни продукти... това става само онлайн.
4
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре МОЛ, отколкото фабрика за цагираи.
3
4
 
26
 
! Отговори
Цѝс преди 6 години
Защо ли ББ мълчи ? Защо не предложи национализация като Толл системата ?
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
собственост на Дубайска офшорна компания...а зад офшорната компания кой* стои ?
1
35
 
7
 
! Отговори
Васко преди 6 години
Прогрес е това, по добре мол отколкото руина.