Въпрос към Фандъкова: Автогара ли е площадът пред храма?

Кметицата трябва да каже кой е разрешил автобусите пред Невски
14 авг 2017 18:21,
35
Въпрос към Фандъкова: Автогара ли е площадът пред храма?
Снимка: Facebook

Автогара ли е площадът пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Този въпрос е задал на кмета на София Йорданка Фандъкова общинарят Симеон Славчев.

Той е бил сезиран със сигнали от стотици софиянци във Facebook, според които пространството пред църквата е незаконна автогара.

"Храм-паметникът "Св. Александър Невски" е едно от емблематичните места не само на София, но и на цяла България. Постоянното движение на автобуси, както и факта, че пространството пред храма се е превърнало в паркинг на автобуси пречи на миряните и служещите в "Св. Александър Невски", написа в профила си в социалната мрежа Славчев, който е член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Според хората, сигнализирали до него, проблемът може да се реши лесно като се въведе европейската практика – рейсовете да не влизат в идеалния център.

Общинарят е входирал днес писмения си въпрос до Фандъкова. В него той пита кмета на София имат ли автобусите разрешение за паркиране пред храм-паметника "Св. Александър Невски", както кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е разрешил на десетките автобуси да паркират там.

Кметът на София трябва да отговори писмено и устно на въпроса на заседанието на Столичния общински съвет на 14-ти септември.

Славчев обяви, че ще направи и онлайн анкета сред софиянци с въпрос: "Как бихте искали да изглежда пространството пред храм-паметник "Св. Александър Невски?"

Резултатите от допитването общинарят ще представи на първото заседание на Столичния общински съвет и ще настоява пространството пред храм-паметник "Св. Александър Невски" да бъде обособено така, както жителите на София желаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: площадпаркингавтобуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е автогара, а златна кокошка.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предна гама половината автобуси да се изместят пред джамията
7
0
 
56
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Радвам се, че някой най-после го е поставил на въпрос. Освен допълнителния трафик, който се създава в центъра, автобусите загрозяват пространството наоколо. "Александър Невски" е първото място, което бив посещавано от чужденци, и хората са принудени да се снимат на фона на раздрънкани таралясници закриващи гледката към храма. Дано ги разкарат!
6
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паркинга е договорен между Тиквата и Ердоган,Интересно ми е как как става плащането.Може би е суджук от агнешкотой не дига кръвното.
5
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София стана нещо средно между паркинг и кръчма. Но с мъдрото управление на тиквите вече над 10 години щетите са непоправими, а *** може да се сравнява само с третия свят.
4
8
 
14
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
фъндъкова няма да е жива дотогава, иначе ще трябва да свидетелства в Съда срещу Тиквата, руското *** софиянски (топлофикация)и т.н...............Просто Законът "Магнитски" Ги докарва Комунистите до Амок.
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пространството пред варненската катедрала са го превърнали в стоянка на бакшиши. Освен, че дебнат всеки изглеждащ като чужденец да му предлагат превоз, се опитаха да избомбят и мен с 10 лева тарифа (явно решиха, че не съм от Варна и не познавам града). Имам чувството, че някой умишлено се опитва да изгони хората от църквите. Пред джамиите обаче няма да видите подобна гледка.
2
8
 
17
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ преди 6 години
Тази Зона е включена в Новата ТОЛ Система и вече е разпределена на един клан на Мафията .Така че си затваряйте устата да не си имате Неприятности .Казах .
1
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не става от тая Фандъкова,сега и като прочетох че отново пускат търга за изпълнител на реконструкция на графа и няколко околни улички и който ремонт когато АКО тръгне ще трае 450 дни,четиристотин и петдесет дни ТАМАН ЗА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2019!!Фандъкова мнооо си "хитра"обаче все пак и ние не сме ***..оти,избираХА те само защото си по-малкото зло УЖ,ОБАЧЕ СТИГА ВЕЧЕ!!Стягай си багажа и си гледай внуците и собственото здраве!