София: Почистиха коритата на Владайска, Перловска...

32 км речни участъци са основно почистени в столицата
15 авг 2017 18:45, Анисия Иванова
3
София: Почистиха коритата на Владайска, Перловска...
Архив: Булфото

До този момент са почистени основно 32 километра речни участъци по река Владайска - в райони "Възраждане", "Сердика", "Оборище", "Подуяне" и "Витоша"; река Перловска - в районите "Средец" и "Оборище"; река Суходолска - в районите "Илинден" и "Надежда"; река Какач - в районите "Връбница", "Люлин" и "Надежда", съобщиха от Столичната община.

В момента се почистват основно участъци от реките Дреновичка - от вливането на река Ваташка до ул. "Сребърна", с дължина 1500 метра, и река Кътинска - от мост на ул. "Искърско дефиле" до вливането в река Искър, с дължина 1020 метра, дерето "Люти дол" - участък от ул. "Смесена китка" до ул. "10-ти километър".

Изпълнява се и проектът за почистване и осигуряване на проводимостта на пет километра от река Искър, в участъка от моста на Чепинско шосе до изградената корекция при Летище "София".

Дейностите са започнали през май. Средствата, в размер на 1 579 293 лева, са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Срокът за приключване на работите е пет месеца - до 10 октомври. До момента са почистени 3738 метра.

Всяка година Столичната община изпълнява Програмата за планово почистване на речните корита в урбанизираната територия на общината. През тази година ще се почистят и ще се осигури проводимостта на водата в над 160 участъка от речни корита с дължина около 95 километра, включително и целогодишна поддръжка на реките в централната градска част.

 


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
фъндьо преди 3 години
ПиАр-че заформено доста добре...

Преди грандьозните скандали, отново с ремонти, тази новина размива настроението, че дефакто нещо се върши... заменят се стари, с нови *** по улиците, без реално качествено и функционално подобрение!

Харчат се нашите пари - видими резултат - ЙОК!
1
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Добре,ама да бяха възстановили самото корито,че преди Стамболийски има цял вир с водовъртеж,направо туристическа атракция!