Улични ремонти: Центърът на София блокиран, а и подстъпите към него

Най-страшно е в кв. "Овча купел" според шофьори
15 авг 2017 07:00, Елка Василева
51
Улични ремонти: Центърът на София блокиран, а и подстъпите към него
Снимка: БТА

София е в транспортен хаос, след като общината разкопа едновременно поне пет ключови булеварда. Въпреки че е лято, задръстванията са сериозни и в други части на столицата, пише „Сега“.

В разгара на лятото София е блокирана от ремонти и е непроходима. Само в центъра на града общината разкопа едновременно булевардите "Цариградско шосе", "Прага", "Патриарх Евтимий", "Драган Цанков", "Дондуков".

Подстъпите към центъра също са кошмар - реконструират се участъци от бул. "Асен Йорданов" при "Арена Армеец", "Сливница", "Тодор Каблешков" от бул. "Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис III", а кв. "Овча купел" е достъпен почти само по въздух заради разкопките на третия лъч на метрото.

Предстои пълно затваряне на "Граф Игнатиев". По "Бул. България" е затворена лента заради смяна на мантинелата, а предстоят още подобрения. Пътуването за летището с кола е изпитание заради строяща се отсечка на бул. "Брюксел".

Още по темата

Според кмета Йорданка Фандъкова ремонтът на 10 големи булеварда едновременно е голям успех. За жителите на града това е пълен кошмар, независимо че се случва през август, когато трафикът в града е най-малък заради отпуските. Едновременно с реконструкциите, които ще глътнат 70 млн. лв., вървят и разкопки на столичната "Топлофикация" и "Софийска вода".

"Цариградско шосе" от Плиска до Орлов мост е кошмар от петък вечерта и дори в неделя там задръстването беше голямо. По план адът трябва да продължи до 25 август.

Шофьорите от източните квартали са блокирани и по бул. "Драган Цанков" - там в ремонт също до 25 август е кръстовището при КАТ заради пешеходния мост при ул. "Николай Хайтов". Общината не даде обяснение защо затвори двата ключови булеварда едновременно.

В центъра разкопаният бул. "Дондуков" създава огромни проблеми и това ще е така чак до края на октомври. Нещата ставали бавно, тъй като първо се полага цимент, отгоре пясъчна основа и след това ще бъдат редени паветата.

До 15 септември ще е проблем минаването по бул. "Прага" между бул. "Пенчо Славейков" и Петте кьошета. Пак дотогава ще са затворени мостът "Чавдар" и бул. "Асен Йорданов". Вчера изтече срокът за ремонта на бул. "Шипченски проход" между ул. "Слатинска" и комплекс "Червено знаме", но нямаше информация дали колите минават свободно оттам. Ужас е и на бул. "Брюксел", където се строи нова връзка с летището и се бърза за европредседателството.

Според шофьори най-страшно е в кв. "Овча купел", където се работи на три фронта и е страшен шум и непроходимо. Ул. "Монтевидео" ще е в ремонт до края на октомври. Бул. "Линкълн" ще е затворен до края на 2019 г., докато се построи метрото. Най-рано ще е готово трамвайното трасе на "Овча купел" и "Борис III" - срокът е 15 септември.

За да е пълен кошмарът на софиянци, ремонти по мрежата на "Булгартрансгаз" ще обхванат западните квартали "Обеля", "Люлин", "Надежда" от 22 до 24 август, а след това и източните квартали от 30 август до 11 септември. Паралелно и "Софийска вода" копае на десетки места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: софияремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
goso преди 6 години
реално, улиците трябва да се ремонтират, така е
35
1
 
5
 
! Отговори
Цанков камък преди 6 години
Ами, ГЕРБ не слушат чалга като вас от БСП. Вие сте селската партия на селяните чалгаджии!
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав Бойко Борисов,да иляди и милярди!!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Цанков камъкТрябва да си музикален инвалид, за да не чуваш, че музиката не свири в полза на любимеца ББ и картофената кралица.
32
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ехехее, ами Фъндъчката видя от нашия Тотев и тя да не остане по-назад.....в краденето имам предвид. Защото нали знаете, че от ремонти се краде най-добре, взимаш едно, пишеш две.
31
1
 
4
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
И в Горубляне е затворена главната улица. Върнах се в София през Герман.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фандък ДанкинПак ще ги изберем и то за четвърти пореден мандат, разбра ли!
29
9
 
3
 
! Отговори
Цанков камък преди 6 години
Квичете, фенове на Радев, вашият вой е музика за моите уши!
28
1
 
4
 
! Отговори
fsb преди 6 години
До до 20от плиска до метрото на кюри не са 6-7мин. а минимум 10 - живея там. Ако си баба с торби и е 35 градуса не бих казал, че е много близко...
27
3
 
7
 
! Отговори
Тиквократ преди 6 години
Давай, Фандъчке, смело разкопавай, грабете с ваште фирми, грабете като за последно, запушете целия град, а догодина пак, защото тогава ще се правят ремонти на ремонтите! Откак си дошла, в София все е така, едва ли на някого му прави впечатление, ти не се тревожи, тебе пак ще те изберат, така че давай, разкопавай, хич да не ти дреме!
26
6
 
8
 
! Отговори
Фандък Данкин преди 6 години
Само тъпата кратуна на Дана даскалицата може да роди подобно безумие! Ами, продължавайте да си избирате ГЕРБаджийските корумпирани, неграмотни, нагли и отвратителни простаци! Всъщност, май вече няма и значение, защото банкянската мутра и Цецо Цървула успяха за 10 години да напълнят цялата администрация в държавата с тези неграмотни и корумпирани простаци!
25
1
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Е, аз минах преди малко по Дондуков. Нищо, че беше 10:20, трудовият ентусизъм по обекта беше горе-долу като този, който си наблюдавал снощи. Да, определено има струпване на хора и техника, но по стар български обичай една част философстваха и меринджействаха, а повечето от останалите кръжаха наоколо им. Имаше и работещи, но не повече от 1/3. И за да е пълен купона, част от тротоарите са затапени навътре и разбира се - без каквито и да е указания. Кюташ до някъде и после се връщаш наобратно.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За партията на суджуците това е голям успех толкова кражба наведнъж, даже винету не си е представвял преди година.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи минах през орлов мост около 23:00 ч. и ми направи впечатление, че никой не работи работи...В нормалните държави, когато се затвори ключов транспортен участък се работи 24 часа, за да може ремонтът да приключи максимално бързо. За Орлов мост това е крайно наложително, предвид, че и Шипчесни проход и Драган Цанков също се ремонтират! На нашите майстори обаче не им се работи вечерно време, а през деня на жегата се крият по сенките! И после защо ремонтът продължава с месеци...
22
6
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Малко по-полека с обидите на "панелни дупки", защото много стари софиянци ни завряхте там, да живеем заедно със селяните. Няма да се учудя, ако ти си второ поколение в столицата, а родителите ти са докарани тук да работят в някой завод.
21
7
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
До Анонимен 17"Метрото не спира навсякъде на хотел Плиска и на стадион Славия"Първо се научи да пишеш грамотно, пък после изявявай капризи, как искаш метрото да спира пред входа на панелната ти дупка.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ж.к. "Младост" като идваме към Центъра (реално София) ползваме метрото
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В центъра на София ще садят тикви и картофи. Затова е разорано.
18
2
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Това само ли го измисли?
17
2
 
37
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Тоя град представлява един вечен ремонт.. И понеже се ремонтира калпаво, на парче, без идеята за утрешния ден, всичко ще продължи точно по същия начин..