Подеха инициатива: В Царските конюшни – нова джамия

Кемил Рамадан е намерил арабски шейх за инвеститор
17 авг 2017 11:45,
97
Подеха инициатива: В Царските конюшни – нова джамия
Снимка: Facebook

Нова джамия да бъде построена в сградата на някогашните Царски конюшни на бул. "Дондуков" в София. За това настоява Кемил Рамадан, прочул се като приятел на важни арабски шейхове.

Инициативата му за втора джамия в София е изцяло частна и не е подета нито от мюфтийството, нито от държавата.
Кемил Рамадан бе кандидат за президент и се представя като личен приятел на важни арабски шейхове. Той бе арестуван за кратко преди време за заплахи срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.

Той е готов да осигури парите за нова джамия, ако общината даде терена в центъра на столицата.

Още по темата

"Конюшните на царя, на "Дондуков" са идеални за джамия. Имам уникален спонсор, който ще даде около 50-60 милиона за модерна хубава джамия. Парите са налице. Само трябва да ни разреши общината, г-жа Фандъкова. Имам приятели. Един от шейховете на "Абу Даби инвестмънт", той ще дойде на откриването, на първа копка", обясни Рамадан пред Нова тв.

Инициативата му е в отговор на недостига на място в софийската джамия "Баня баши". Именно заради това мюсюлманите често се кланят на тротоара.

Зад искането принципно застават и от главното мюфтийство, макар да уточняват, че Рамадан не се е допитал.

"Централната софийска джамия е крайно недостатъчна за всички, които искат да извършат своята молитва", коментира Мустафа Избищали, районен мюфтия на София. Според него обаче е най-добре тези неща да бъдат канализирани чрез Мюсюлманско изповедание в диалог със Столичната община.

"Всяко друго нещо буди конспирации и съмнения", коментира Избищали.

Опитите на главното мюфтийство да построи втора джамия в квартал "Малинова долина" удрят на камък от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
3
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Просто Гражданската Война в "Република" България, преминава в Активна фаза. България не може да бъде повече руска лаборатория за социални експерименти.
87
2
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
Айде, да изчезне завинаги тоя *** с "предложението" си!!! Да си ходи по родните места или при баба Ангела....
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джамията щяла да е доминираща над всички сгради наоколо и да се вижда отвсякъде. Ще стане туристическа дестинация за гостите на София. Около джамията само с покривало на главата и шлифери ще се минава.
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кемил Рамадан да поеме инциатива по изселването си от България по посока ислямския свят.И да анулира българското си гражданство.
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В някой страни гражданите са решили проблема със строежа на джамии много лесно. Хвърлят няколко свински глави на мястото, където искат да строят и то става прокълнато според корана. Така сами се отказват и не строят джамии ама ние сме си овце.
83
2
 
20
 
! Отговори
баста, стига, аман! преди 6 години
Господин К.Рамадан,ако Вие сте лековерен ( или симулирате наивност и глупост!),то ние имаме опит от годините на създаване на ДПС и годините СЛЕД това..Та и сега си представяме Вашите "авери" от СА как ще Ви финансират, как след това парите НЯМА да стигнат- ще искате от Туркия, от всички "мюсюлмански братя" и как тези "благородни" даващи финансиране ще започнат да строят, да се заселват( както в Босна),да викат родовете си и ВИЕ ще им съдействувате , ще "пилите' по всички ИНСТАНЦИИ, че, видите ли
82
3
 
25
 
! Отговори
баста преди 6 години
Кемил Рамадан да се откаже от бългаското си гражданство и да се пресели при "уникалния ' си спонсор.В България нямаме нижда нито от Рамадановци нито от арабски шейхове.Мястото на всичките които радеят за джамии мястото им е на Арабския полуостров.
81
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя приятел на шейховете да ходи да си се кланя при тях и хич да не се връща. За подобна идея преди години щеше да полежи доста дълго време. А сега продаваме себе си и държавата си на всеки.
80
2
 
19
 
! Отговори
Сердика преди 6 години
Що там бре х.ай.ван? Мястото срещу паметника на Левски е в строеж. Направо там боднете 1-2 "ракети" ... наглости!Много либерално и демократично ще се получи, цялата картинка ще излъчва толерантност.
79
5
 
19
 
! Отговори
Боко пържолата преди 6 години
Когато се построи джамията веднага ще я опеем по нашенски с една свинска глава в храма ....
78
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния ....... получил пари от страните от залива и турция. Огън да ги изгори всички.
77
4
 
14
 
! Отговори
помацу преди 6 години
Щяло да има "мащабен"протест и други глупости....Да ама кой ще ВИ ПЛАТИ?!
76
6
 
11
 
! Отговори
Под секрет преди 6 години
Вече има планове за 2 нови дамии! Джамия 1 ще бъде на мястото, на Бунденстага в Берлин , 100 процента сигурно! Джамия 2 ще бъде във Вашинктон , на мястото на Белия дом , 85 - 90 процента сигурно!Има разработни планове за грандиозна джамия във Ватикана - остава само да се уреди финансовия въпрос и разрешение (подписано) от Баце!
75
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха сега да ви видя колко сте демократични! Сигурен съм, че ако САЩ изградят пета, шеста и седма база в България и църквите на минарета ще обърнем, само да се докажем пред нашия "партньор" и "голям брат" САЩ
74
6
 
15
 
! Отговори
Shark преди 6 години
То бива и това да бъде позволено, т.е. да допуснем да бъде позволено. Защото ако няма реакция ще го направят. ГЕРБ са национални предатели и трябва час по -скоро да си ходят. И не просто да си ходят, а да бъдат подведени и под отговорност.
73
4
 
21
 
! Отговори
Ако преди 6 години
Това стане, Борисов да си ходи! Има си джамия на пъпа на София. Защо не си построим църква на пъпа на Истанбул? Не бива да допускаме тази наглост. БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВНА!!!!!!!
72
5
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Всяко разрешение за нова джамия в София ще бъде посрещнато с протест и то мащабен! Писна ни да "ни превземат мирно отвътре"! Вече няма да стане! Накичихте най-българската планина - Родопите - с джамии, помаците (БЪЛГАРИ-мохамедани) им промивате мозъците, СТИГА! В нито един град вече няма да се даваме! Разрешат ли джамия, да очакват отпор!
71
3
 
24
 
! Отговори
Н.Хайтов преди 6 години
"Толерантност в зверилник е равно на смърт!"
70
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като дигнат нова църква Абу Даби-тогава джамия!
69
3
 
19
 
! Отговори
авд преди 6 години
Никога не трябва да се позволява строеж на джамии в България!! Причините са, че вече са повече от църквите и християнските храмове-а християнството е основна религия на бъгарите-освен това няма толкова *** за които да са нужни нови джамии. Основната идея явно е да радикализират нови ***!! Може да се разрешава-ако за една джамия, същите инвеститори посторят 2 нови църкви!!