Подеха инициатива: В Царските конюшни – нова джамия

Кемил Рамадан е намерил арабски шейх за инвеститор
97
Подеха инициатива: В Царските конюшни – нова джамия
Снимка: Facebook

Нова джамия да бъде построена в сградата на някогашните Царски конюшни на бул. "Дондуков" в София. За това настоява Кемил Рамадан, прочул се като приятел на важни арабски шейхове.

Инициативата му за втора джамия в София е изцяло частна и не е подета нито от мюфтийството, нито от държавата.
Кемил Рамадан бе кандидат за президент и се представя като личен приятел на важни арабски шейхове. Той бе арестуван за кратко преди време за заплахи срещу лидера на БСП Корнелия Нинова.

Той е готов да осигури парите за нова джамия, ако общината даде терена в центъра на столицата.

Още по темата

"Конюшните на царя, на "Дондуков" са идеални за джамия. Имам уникален спонсор, който ще даде около 50-60 милиона за модерна хубава джамия. Парите са налице. Само трябва да ни разреши общината, г-жа Фандъкова. Имам приятели. Един от шейховете на "Абу Даби инвестмънт", той ще дойде на откриването, на първа копка", обясни Рамадан пред Нова тв.

Инициативата му е в отговор на недостига на място в софийската джамия "Баня баши". Именно заради това мюсюлманите често се кланят на тротоара.

Зад искането принципно застават и от главното мюфтийство, макар да уточняват, че Рамадан не се е допитал.

"Централната софийска джамия е крайно недостатъчна за всички, които искат да извършат своята молитва", коментира Мустафа Избищали, районен мюфтия на София. Според него обаче е най-добре тези неща да бъдат канализирани чрез Мюсюлманско изповедание в диалог със Столичната община.

"Всяко друго нещо буди конспирации и съмнения", коментира Избищали.

Опитите на главното мюфтийство да построи втора джамия в квартал "Малинова долина" удрят на камък от години.


97
Още от
Напиши коментар Коментари
91
3
 
3
 
! Отговори
Курти преди 10 месеца
Просто Гражданската Война в "Република" България, преминава в Активна фаза. България не може да бъде повече руска лаборатория за социални експерименти.
90
0
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 месеца
Айде, да изчезне завинаги тоя *** с "предложението" си!!!

Да си ходи по родните места или при баба Ангела....
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джамията щяла да е доминираща над всички сгради наоколо и да се вижда отвсякъде. Ще стане туристическа дестинация за гостите на София. Около джамията само с покривало на главата и шлифери ще се минава.
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кемил Рамадан да поеме инциатива по изселването си от България по посока ислямския свят.И да анулира българското си гражданство.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В някой страни гражданите са решили проблема със строежа на джамии много лесно. Хвърлят няколко свински глави на мястото, където искат да строят и то става прокълнато според корана. Така сами се отказват и не строят джамии ама ние сме си овце.
86
0
 
20
 
! Отговори
баста, стига, аман! преди 10 месеца
Господин К.Рамадан,ако Вие сте лековерен ( или симулирате наивност и глупост!),то ние имаме опит от годините на създаване на ДПС и годините СЛЕД това..Та и сега си представяме Вашите "авери" от СА как ще Ви финансират, как след това парите НЯМА да стигнат- ще искате от Туркия, от всички "мюсюлмански братя" и как тези "благородни" даващи финансиране ще започнат да строят, да се заселват( както в Босна),да викат родовете си и ВИЕ ще им съдействувате , ще "пилите' по всички ИНСТАНЦИИ, че, видите ли
85
1
 
25
 
! Отговори
баста преди 10 месеца
Кемил Рамадан да се откаже от бългаското си гражданство и да се пресели при "уникалния ' си спонсор.В България нямаме нижда нито от Рамадановци нито от арабски шейхове.Мястото на всичките които радеят за джамии мястото им е на Арабския полуостров.
84
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя приятел на шейховете да ходи да си се кланя при тях и хич да не се връща. За подобна идея преди години щеше да полежи доста дълго време. А сега продаваме себе си и държавата си на всеки.
83
0
 
19
 
! Отговори
Сердика преди 10 месеца
Що там бре х.ай.ван? Мястото срещу паметника на Левски е в строеж. Направо там боднете 1-2 "ракети" ... наглости!
Много либерално и демократично ще се получи, цялата картинка ще излъчва толерантност.
82
3
 
19
 
! Отговори
Боко пържолата преди 10 месеца
Когато се построи джамията веднага ще я опеем по нашенски с една свинска глава в храма ....
81
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредния ....... получил пари от страните от залива и турция. Огън да ги изгори всички.
80
2
 
14
 
! Отговори
помацу преди 10 месеца
Щяло да има "мащабен"протест и други глупости....Да ама кой ще ВИ ПЛАТИ?!
79
4
 
11
 
! Отговори
Под секрет преди 10 месеца
Вече има планове за 2 нови дамии!

Джамия 1 ще бъде на мястото, на Бунденстага в Берлин , 100 процента сигурно!

Джамия 2 ще бъде във Вашинктон , на мястото на Белия дом , 85 - 90 процента сигурно!

Има разработни планове за грандиозна джамия във Ватикана - остава само да се уреди финансовия въпрос и разрешение (подписано) от Баце!
78
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ха сега да ви видя колко сте демократични! Сигурен съм, че ако САЩ изградят пета, шеста и седма база в България и църквите на минарета ще обърнем, само да се докажем пред нашия "партньор" и "голям брат" САЩ
77
4
 
15
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
То бива и това да бъде позволено, т.е. да допуснем да бъде позволено. Защото ако няма реакция ще го направят. ГЕРБ са национални предатели и трябва час по -скоро да си ходят. И не просто да си ходят, а да бъдат подведени и под отговорност.
76
2
 
21
 
! Отговори
Ако преди 10 месеца
Това стане, Борисов да си ходи! Има си джамия на пъпа на София. Защо не си построим църква на пъпа на Истанбул? Не бива да допускаме тази наглост. БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВНА!!!!!!!
75
3
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
Всяко разрешение за нова джамия в София ще бъде посрещнато с протест и то мащабен! Писна ни да "ни превземат мирно отвътре"! Вече няма да стане! Накичихте най-българската планина - Родопите - с джамии, помаците (БЪЛГАРИ-мохамедани) им промивате мозъците, СТИГА! В нито един град вече няма да се даваме! Разрешат ли джамия, да очакват отпор!
74
1
 
24
 
! Отговори
Н.Хайтов преди 10 месеца
"Толерантност в зверилник е равно на смърт!"
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като дигнат нова църква Абу Даби-тогава джамия!
72
1
 
19
 
! Отговори
авд преди 10 месеца
Никога не трябва да се позволява строеж на джамии в България!! Причините са, че вече са повече от църквите и християнските храмове-а християнството е основна религия на бъгарите-освен това няма толкова *** за които да са нужни нови джамии. Основната идея явно е да радикализират нови ***!! Може да се разрешава-ако за една джамия, същите инвеститори посторят 2 нови църкви!!