"Софийска вода" продължава с канализацията в Горубляне

Проектът се очаква да бъде завършен към средата на януари 2018 г.
Обновена: 17 авг 2017 15:57 | 17 авг 2017 15:55, Камелия Цветанова
5
"Софийска вода" продължава с канализацията в Горубляне
Снимка" Софийска вода"

"Софийска вода" АД започна нов етап в израждането на канализацията на квартал "Горубляне“. Строителните дейности ще се реализират по ул. "Искър“, от ул. "Деян Попов“ до ул. "Хан Аспарух“, включително ул. "Хан Аспарух" от ул. "Искър“ до ул. "Крайречна“.

Проектът е на стойност 1 050 000 лева и се очаква да бъде завършен към средата на януари 2018 г.

Тогава ще завърши и започналият по-рано тази година етап на стойност 1 980 000 лева, който обхваща следните улици: ул. "Висока ела“, ул. "Георги Зоев", в участъка от ул. "Искър" до бул. "Самоковско шосе“, ул. "Боте Бърборков“, в участъка от ул. "Георги Зоев“ до ул. "Деян Попов“, ул. "Деян Попов", ул. "Манол Велев“ и ул. "Шамако".

В квартала, през последните години, "Софийска вода“ АД, част от "Веолия“, инвестира в изграждането на нови канали и подмяна на старите и амортизирани етернитови водопроводи.

През изминалата 2016 г. бе изграден отливен канал на стойност 1 400 000 лева. Той е с дължина  375 метра, изграден е от стоманобетон и  отвежда към река Искър прелелите при дъжд водни количества. Реализацията на отливния канал облекчи значително работата на канализационната система на кв. "Горубляне", в това число и на съществуващата помпена станция, намали риска от наводняване на имотите, разположени на изток от бул. "Самоковско шосе".

Доказателство за това е, че въпреки обилните дъждове през последната седмица, от живущите в квартал "Горубляне" не е постъпвал сигнал за наводнен имот или проблеми с канализацията, което в минали години се случваше многократно, съобщават от компанията.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея в Горубляне от 43години! Едва преди 3;4г. слава богу се "вързахме" и то пожелание индивидуално за всеки имот който иска отиваш плащаш!!!!!
на ф-та изпълнител и те "връзват" разбирате за какво иде реч! Мен ме "вързаха" с-щу 1050лв! От оградата навътре към 10метра(ако искаш) няма касови бележки няма такива филми мътна БЪЛГАРСКА УСЛУГА!
Пак казвам за всеки който искаше да го"вържат" УСЛУГАТА беше индивидуална до мен голяма 4 ет. къща поискаха 5100лв!!! Защото тръбата била мн. дълга!!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво,Софийска вода -сериозна фирма с ниски заплати.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли такъв грандиозен канал от 375 метра са напралили
2
1
 
7
 
! Отговори
темпове преди 3 години
А аз си мислех че канализацията на Горубляне е приключила отдавна.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Горубляне канализация ИМА а за Казичене НЯМА канализация. Нашите имоти не са важни нека се наводняват.