ВМРО скочи: Нова джамия в София? Няма да стане!

Това е очевидна провокация, смятат войводите
17 авг 2017 18:51, Красимир Ангелов
33
ВМРО скочи: Нова джамия в София? Няма да стане!
Снимка: Facebook

ВМРО ще се противопостави на всякакви опити за изграждане на нова джамия в центъра на София, заявиха "войводите" в специална декларация, разпространена до медиите.

"Уважаваме всяка религия, но смятаме, че идеята за нова джамия в центъра на София е неуважение дори пред самите мюсюлмани", пише в декларацията.

Още по темата

От ВМРО са категорични, че няма да допуснат някой да променя облика на София като "демократична, свободна, европейска столица, която държи на своята християнска история и ценности".

"Зад провокацията стои скандалният Кемил Рамадан, който внася документите, твърдейки че има връзка с разни шейхове и прочее екзотики. Щели да инвестират около 30 милиона евро. Истината обаче е различна. Официални представители на мюсюлманското изповедание се дистанцираха от "проекта". Това означава, че спекулацията на Рамадан явно не е съгласувана дори и с иначе твърде противоречивото в дейността си Главно мюфтийство", отчитат патриотите.

Според тях това означава, че вероятно отново се прави опит "за прокарване на нетрадиционни и радикални течения в исляма, които остават далеч от изповеданието на нашите братя български граждани с мюсюлманска вяра".

"Джамия на това място е очевидна провокация, несъвместима с облика на града. Особено щом става дума да бъде изградена близо до мястото на обесването на Васил Левски", се чете още в декларацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: джамиясофияВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
FIRE преди 6 години
Tози кран щe гори вeчно !
25
1
 
3
 
! Отговори
Вг преди 6 години
Със закъснение да дам идея действа безотказно, трябва няколко момчета патриоти да нахвърлят дузина кървави свински пържоли на това място за фесларата ще е омърсено и 100% се отказват от строежа
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази МУТРА (21) нещо са се объркали връзките в мозъка.
23
11
 
2
 
! Отговори
вин преди 6 години
Що ве умници, ако нямат джамия по малко ли ще станат или по хрисими?
22
1
 
18
 
! Отговори
Пла преди 6 години
Защо се позволява на Саудитска Арабия да разпространява свойте традиции, и какво общо ние европейците имаме с арабите ?
21
3
 
14
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Има един свободен и незаселен континент на планетата на южния полюс - хайде ако обичат мюмюните от всички краища на планетата да се изнесат там и там да си практикуват ''правата'' първобитна вяра, далеч от неверниците, а пък ние неверниците ще им осигурим задължителните помощни средства за практикуване на вярата им - ножове, саби, камъни и пластични експлозиви!
20
0
 
14
 
! Отговори
до 21 от славянин преди 6 години
Явно ''руските'' господари на бате ти Бойко са в Брюксел и Вашингтон, щом ходи там да им се отчита!?
19
3
 
25
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Странно'' защо всеки нормален човек на планетата като чуе думите ''ислям'' и ''джамия'' се хваща за кобура!?
18
16
 
7
 
! Отговори
Мутра преди 6 години
Тиквата е обещал такова съоръжение на Ердоган. Дори пари от россия за този "храм" в центъра на София са превидени. Имаше идея и за кампус с Джамия в ж.к. Люлин. Онзи колбас с прякор (Бойко Методиефф Борисофффф) на зеленчук, ще продаде и майка си, не само държавата на руските си господари.
17
9
 
19
 
! Отговори
до 17 от славянин преди 6 години
Джамията не е храм, а вертеп за двукраки ''правоверни'' ***/животни!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже все още комунистите са на власт, макар и изгерберастели,има голяма вероятност, както в миналото, по време на гръмотевична буря, да падне минарето,ударено от мълния. Комунизка му работа и природата е с тях.
15
32
 
8
 
! Отговори
admin преди 6 години
Тези дето се страхуват от построяването на джамията са егати комплексарите. Колко трябва да си примитивен за да свързваш построяването на един религиозен храм с препикаването като акт за маркиране на територии. Този който мисли по този начин не е човек а животно. Същите "патриоти"-животни и партньори на Бойко Борисов сигурно не са стъпвали църква.
14
7
 
7
 
! Отговори
г преди 6 години
всичко е ясно, мюслите накрая ще победят и света ще стане един голям битак, и без това земята е едно голямо блато. просто трябва да изчезнем по-бързо или другия вариант е една голяма трета световна ама този път д се поучим от грешите на бат хит..ер да ги изтребем до крак защото тумора като не се изреже напълно...:)
13
1
 
4
 
! Отговори
vsa преди 6 години
v london ima nad 200 dcamii i oshcte tolkova hramove
12
10
 
19
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
"...нашите братя български граждани с мюсюлманска вяра..."Аз брат мюсулманин нямам, не мога и да имам. Какви са тия глупости?!?
11
5
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До АнонименВРЕМЕ Е ТОГАВА ДА ВИ НАМАЛИМ БРОИКАТА ДО --30 000 И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ДОРИ И ЕРГОЛЯМ;ЕРДОГАН НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ ОТ БОРИСОВ НЕЩО НЕ ЗАВИСИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СЕ ОТТЪРВЕМ ОТ ПРОДАЖНИЦИТЕ И ТОВА ЩЕ СТАНЕ СКОРО
10
7
 
32
 
! Отговори
чичо преди 6 години
Разберете едно просто нещо-строежите на джамии в България е маркиране на територии.
9
8
 
39
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Нека Турция почне да продава турски села на християни и да увеличи броя на църквите в Анкара и Цариград с 300%,а после да иска нова джамия за своите римляни.
8
4
 
21
 
! Отговори
До анонимен 5 преди 6 години
Ами,за да не ставате много ще трябва да ви кастрираме,бе. Вярно,вие и *** ни събратя ни дойдохте в повече.
7
13
 
15
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 6 години
Войводите начело с Валери , Каракачанов и Сидеров са продали Имот в Българска Църква на Саудитска Арабия за Джамия .