ВМРО скочи: Нова джамия в София? Няма да стане!

Това е очевидна провокация, смятат войводите
17 авг 2017 18:51, Красимир Ангелов
33
ВМРО скочи: Нова джамия в София? Няма да стане!
Снимка: Facebook

ВМРО ще се противопостави на всякакви опити за изграждане на нова джамия в центъра на София, заявиха "войводите" в специална декларация, разпространена до медиите.

"Уважаваме всяка религия, но смятаме, че идеята за нова джамия в центъра на София е неуважение дори пред самите мюсюлмани", пише в декларацията.

Още по темата

От ВМРО са категорични, че няма да допуснат някой да променя облика на София като "демократична, свободна, европейска столица, която държи на своята християнска история и ценности".

"Зад провокацията стои скандалният Кемил Рамадан, който внася документите, твърдейки че има връзка с разни шейхове и прочее екзотики. Щели да инвестират около 30 милиона евро. Истината обаче е различна. Официални представители на мюсюлманското изповедание се дистанцираха от "проекта". Това означава, че спекулацията на Рамадан явно не е съгласувана дори и с иначе твърде противоречивото в дейността си Главно мюфтийство", отчитат патриотите.

Според тях това означава, че вероятно отново се прави опит "за прокарване на нетрадиционни и радикални течения в исляма, които остават далеч от изповеданието на нашите братя български граждани с мюсюлманска вяра".

"Джамия на това място е очевидна провокация, несъвместима с облика на града. Особено щом става дума да бъде изградена близо до мястото на обесването на Васил Левски", се чете още в декларацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: джамиясофияВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
22
 
10
 
! Отговори
опитомено двуличие преди 6 години
Ще стане, ще стане, опитомени патриоти, ще стане! Боко Тиквата вече е обещал и на Ердоган, и на агент Сава от боянските сараи! А вие може да квичите колкото си искате, но началника на ГЕРБаджийските ви коалиционни партньори вече е уредил въпроса! така че, неговата работа ще стане, ама вашата няма да стане! Ама, ще клекнете, къде на майка му Цецкина да вървите!
5
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, хубаво е мюсюлманите да имаме молитвени домове, тъй като ставаме все повече.
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боку Суджука е обещал на Ердоган, а както знаем, той е мАж и държи на думата си.Коалиционните му партньори - лъжепатрЕотите пък са готови на всичко, само и само да останат във властта и да крадат още 4.5 години.
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То няма да е само джамия, а и голям балкански учебен ислямски център за 1000 студенти.
2
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`во? Няма да стане ли?Боко вече е обещал на Кемил Рамадан.Шейхът е милиардер, ще снесе два-три милиона и за ГЕРБ.
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно пък ВМРО, турците били скочили срещу джамията.Няма такъв цирк. Наистина няма.