Тапата на "Орлов мост" се мести в неделя - при "Ариана"

Очаква се ремонтите на кръстовището да приключат до седмица
19 авг 2017 08:35,
19
Тапата на "Орлов мост" се мести в неделя - при "Ариана"
Снимка: Архив, Булфото

От неделя ще бъде възстановено движението на бул. "Цариградско шосе" при Орлов мост в посока "Младост" - Центъра. Дотогава се очаква да приключи започналият там преди седмица ремонт, съобщиха от Столичната община. Движението обаче ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка.

Положен е основният пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е поставен след цялостно фрезоване и поставяне на стоманена мрежа с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие, пише "Сега".

В четвъртък фирмата, която е изпълнител на ремонта, е положила последния износващ пласт асфалт на булеварда по централното пътно платно за директно движение в северната му част, уточниха от "Московска" 33.

Вчера пък беше положен и последният пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на бул. "Цариградско шосе" към бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Веднага след отварянето на северното платно ремонтните работи ще се прехвърлят в южното пътно платно на бул."Цариградско шосе" - от страната на езерото "Ариана", което ще бъде затворено за движение.

По същото време ще бъде извършен и текущ ремонт на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в отсечката от Орлов мост до ул. "Гурко".

Очаква се при благоприятни метеорологични условия ремонтът на двата булеварда да приключи за седмица и веднага след това движението да бъде възстановено. Това означава, че тапите около Орлов мост ще изчезнат на 27 август, което е с 5 дни повече от обещаното от общината.

Във връзка с изграждане на канализация затруднено е и движението по част от бул. "Сливница".

От вчера до 6 септември е забранено движението на превозни средства по две ленти на южното пътно платно на бул. "Сливница" между ул. "Отец Паисий" и 30 метра преди бул. "Христо Ботев".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Затворко преди 6 години
ДА какво са построили демократите? Дворци за себе си с откраднати от държавата пари. Най точна е фразата им "да го духат бедните".
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тази стоманена мрежа вие бетон ли ще леете или Хасфалт ще слагате бате.
7
7
 
16
 
! Отговори
До Аннонимен6 преди 6 години
Селянинът от Правец бил построил. Ти какво знаеш за селянина от Правец? Като те гледам си неоатлантически филиз. Понятие си нямаш какво е построил правешкия: Цяла държава,лека и тежка промишленост,земеделие и животновъдство,безплатно обучение и здравеопазване,мир и спокойствие. Какво построи банкянският гражданин? Хаос в държавата,мизерия,безработица и обезверени хора. Като не ти харесват панелките,*** да живееш на дядо си в сламените палати! Милиони хора в Европа все още живеят в панелки.
6
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България само може на такова нещо, като това построено от червените *** да му се вика "магистрала". Каква магистрала е това. Селянина от Правец бил построил, и какво точно? "Магистрали" на вълнички, панели дето са грозни и се чува вътре какво прави съседът.
5
2
 
8
 
! Отговори
константин преди 6 години
Всяка година ремонти, ама пари трябва да се усвояват. Защо не направят нещо както трябва и да не го ремонтира. А те правят нещо, крадат повечето пари за ремонта и нещото става некачествено, и след кратък период отново се започват ремонти, Крадци са герб. Да, но и българите изобщо не протестират за нищо.
4
0
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
30 ст
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ремонтът на Ремонта за кога е насрочен - за ноември или за декември.
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на Некадърницата, Еднокнижния й шеф и цялата им крадлива шайка.
1
11
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Споко другото лято пак е за ремонт. Всяко лято е така. Бул Ленин преди 20г. не го пипнаха, а сега Цариградско минимум веднъж... Ама така е гарантирано от ГеЕРБ