Екип на Спешна помощ в София - заплашен с нож

Медиците се забавили заради грешно подаден адрес
Обновена: 22 авг 2017 19:01 | 22 авг 2017 18:45, Анисия Иванова
10
Екип на Спешна помощ в София - заплашен с нож
Архив: Булфото

Екип на Спешна помощ в София беше заплашен с нож от близки на пациентка.

В 5:18 ч. сутринта в понеделник в Центъра за спешна медицинска помощ постъпва сигнал за жена в безсъзнание в квартал "Надежда”. Двайсет минути по-късно медиците са на адреса.

"На етажа ни посрещна мъжът на жената, която уж е в безсъзнание, беше гол до кръста, целият изпотен, нервен, с такива конвулсии на тялото и още с влизането започна да вика: "Тя има инсулти, трябва да бъде бързо закарана в болница, взимайте я”, разказа парамедикът Валери Темелков.

При пристигането на екипа жената е в съзнание и без явни симптоми. Докторът започва преглед.

"В цялата тази ситуация между мерене на кръвно, ЕКГ и захари, и установяване на реалното състояние на жената, ние се борихме с агресията на мъжа, който достатъчно напираше и пречеше на работата ни. В следващия момент се дръпнах от него и видях, че на вратата на стаята се появява синът с един много голям нож и добре, че в този момент реагирах, като му казах да спре и да пусне ножа, защото не се знае какво можеше да се случи”, допълни Валери Темелков пред bTV.

Агресивното поведение на мъжете продължава и спешният екип вика полиция. Според медиците причина за агресията е забавянето на екипа заради грешно подаден адрес от мъжа. Записът от обаждането към 112 го потвърждава.

Въпреки инцидента жената все пак е закарана с линейката за преглед в болница. В ранния следобед днес семейството се прибра в дома си. Полицията извършва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
доки преди 6 години
Спешната помощ определено е с големи закъснения и даже като звъниш по телефона ти обясняват как е хубаво да си закараш болния роднина до най-близката болница. Ако нямаш тази възможност удобно правят грешки в адресите. Въпроса е за какво точно се плаща тази спешна помощ след като явно няма опциите да действа като такава!
9
1
 
3
 
! Отговори
Искам преди 6 години
Искам както ми връщат пари от парното, така да ми връщат и от здравната каса при поставена грешна диагноза и грешно лечение. А спешната помощ да я направят във варианта от 80 год , защото в сегашния си вариант е един пълен абсурд
8
3
 
7
 
! Отговори
сМешното преди 6 години
Спешната помощ в София е бутафория. Липса на елементарни познания, опит, мързел и простотия. Нахълтват по двама, обикалят навсякъде с мръсни, кални обувки, слагат грешна диагноза и превозват до болница някаква си *** линейка. Наложи се да викна спешна помощ за бебе в почивните дни. Няма такъв лекар, една гнусна жена с арабска фамилия. Нищо не направи. Наложи се с мъжа ми да четем като луди и да сложим сами диагноза- остър пиелонефрит. Изследванията го потвърдиха. И без при точните специалисти
7
1
 
8
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Би трябвало полицията кротко да почупи тиквите на агресивните роднини.
6
0
 
8
 
! Отговори
Ееееее преди 6 години
Нормалните плащат осигуровки за да може *** да се възползват от тях,а когато някой наистина има нужда от помощ получава от трите. ... знаете какво.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е да се създаде ЧЕРЕН СПИСЪК на адреси за линейките - има един вид ***,който вика линейка да мери кръвното на цялата махала като се изпонапият.Достатъчно беше.
4
1
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Дали има все още редовни или останаха само натрапниците от любимото им татово време?
3
0
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Бучикчии.Абе от БП *** ли са.При най малката проява на агресия си тръгвайте бе.След два месеца ще ви посрещат с бонбони "Сезони"
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С нож? Тия не са от редовните българи а от ония,които ни натрапи комонизма-соцализма!
1
0
 
11
 
! Отговори
коленето преди 6 години
Това са културни особености.