Предизвестена смърт: Убийството на Елена и бездействието на институциите

"Тя просто живееше с мисълта, че той ще я убие", разказаха нейни приятелки
22 авг 2017 13:00,
183

Съпругът на Елена - Венцислав Василев. Снимка: кадър Нова тв.

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112 и ограничителна заповед не успяха да спасят 42-годишната Елена от нейния съпруг. Преди дни жената беше застреляна от упор с четири куршума пред очите на най-добрата й приятелка и много свидетели от 64-годишния й съпруг.

Още по темата

Таня и Милена - приятелки на Елена, разказаха за всички заплахи, на които е подложена жената през последните две години. Последната жалба срещу Венцислав Василев е подадена часове преди разстрела й.

Елена и Венцислав имат две деца на 10 и 5 години. Мъжът я тормозил психически и физически. Посягал и на голямото дете. Ограничителната заповед от юни тази година дава на Елена два месеца относително спокойствие, но не и гаранция за живота й.

"Той дойде, каза й, че е нагла и безсрамна и му е съсипала живота и просто започна да стреля. Тя се свлече още с първия куршум". Това си спомня Милена, която е била в кафето със застреляната Елена. Тя показа последната снимка на Елена, направена часове преди тя да бъде застреляна от бившия си съпруг.

"Когато той стреля, тя се опитваше просто да се обади на 112, защото той нарушава отново ограничителната заповед. Аз веднага започнах да снимам с телефона, за да имам доказателство. Оказа се даже, че съм уловила момента, в който той си вади пистолета. Той изстреля всички патрони, които имаше налични. Погледна ме и ми каза: "Сега ще се предам, тя ми съсипа живота, да знаеш" и тръгна. Аз започнах да звъня веднага на 112", заяви Милена пред Нова тв.

Друга приятелка на убитата Елена се е чула с Милена, минути след случилото се.

"Каза ми - тръгвай. Венци я застреля. Казах да не се шегува с това, но тя ми отвърна, че не се шегува. Тогава чух писъците на хората около тях", призна другата близка на загиналата.

"Елена имаше лист хартия, който не й послужи за нищо. Той не й спаси живота, не й помогна, не я запази. Тя просто живееше с мисълта, че той ще я убие. След ограничителната заповед той продължи да я следи. Знаеше къде живее и работи", призна Милена. 

Последната снимка на Елена е направена часове преди да бъде застреляна от Венци, когато е забелязан от Милена да се крие в храстите.

"Бил я е пред заведения, защото ревнува, понеже някой я е погледнал. Веднъж опита да я прегази с кола", каза още Милена.

Венци и преди е казвал, че ще убие Елена, но развод няма да й даде: "Казах му, как така ще я убиеш, вие имате две малки деца, но той отсече: "Виж, ако аз нямам майка им, деца не искам, деца нямам".

"Това е четвърто лято, в което те не живеят заедно. Вечерта преди да се случи това нещо тя ме пита дали в поредната жалба да не попита полицаите дали не чакат да я убият, за да вземат мерки", заяви приятелката на убитата.

Историята на Елена е история на всяка жертва у нас. Тя е несвършена работа, подценен проблем. Преместена папка, неотворен казус. Елена вече е затворен ковчег. Застреляна от упор от институциите без душа и сбъднала мечтата на мъжа си да са заедно, докато смъртта ги раздели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм и дъщеря 11 годишна, така че не знаете какво се е случило никой няма право да говори разбрал, не разбрал
160
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кифли! Вместо да снима , да беше опитала да го спре някак си. Но е много важно да снима модерно е.
159
2
 
13
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Тия от 6 РПУ са за уволнение до един,те се занимават с всичко,което не им е работа,ОТЧИТАТ ДЕЙНОСТ наскоро моя колежка я хванаха без билет,въпреки,че има карта за градския транспорт ставаше въпрос за 1 ден контролите били с полицаи от 6 завели я в раййонното и 2 часа я разпитвали и карали да пише,защо е без билет,в колко се е качила в автобуса и от коя врата,преставяте ли си,въпреки че билет с цена 1.60 все още не са законни! Пълен парадокс,а жената е подавала 4-5 жалби и не е задържан мъжа и!!!
158
5
 
27
 
! Отговори
Mars преди 6 години
Тук чета някакви коментари и не мога да повярвам. Абе хора, вие нормални ли сте да оправдавате убийство и да му се кефите. Вие сте много изтрещяли! Леле, на къде е тръгнал този свят! Ужас!
157
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като блядката се е наливала с водка и си го е слагала с който й падне, тогава не е била виновна, така ли.
156
7
 
6
 
! Отговори
Нормален мъж преди 6 години
После нека кажат, че нямало касти...Класиката бе таксиметров шофьор с фризьорка.После се запитайте в коя каста жената позволява да я бият а мъжа ревнува и тича след някоя пияница...Тоест поредната селска драма с нови актьори.
155
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нямаш никакво право да лишаваш друг от живот-до-животно
154
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протест против некомпетентното отношение на институциите срещу гражданите на РБ.Палче нагоре (+ )Палче надолу (- )
153
4
 
18
 
! Отговори
Нормален мъж преди 6 години
Отвсякъде *** работа.Той дебилен и изглежда обсебващ човек. Цели четири години да досаждаш на човек, който очевидно не те иска в живота си не го разбирам.Брака като институция би трябвало да бъде забранен със закон.Жалко за децата...п.с. Самите жени са си виновни за насилието над тях, защото позволяват това да се случва.Щом някой ти посегне и не искаш това да се повтаря му теглиш една майна и готово.Какво си мислите, че ще се промени или че няма да посегне отново?
152
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиела много.Лежала му на врата като"воденичен камък".Издържа я! Никога не е работила.Само пиячка и приятелки по цял ден.Развежда се след 29 годишен брак а първа съпруга След 12 години с тази.Нервите му не издържат.Ясно! Лошо пиянство. Кой знае какви драми му е въртяла.А той е очевидно човек с положение.Е да свалим шапка на всички онези жени, къде време нямат да се отдават по цял ден на партньорите си от работа!И въпреки тежкия си натоварен ден мъже намират време за вас!!! Е!?
151
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рускинята постоянно му е слагала рога. Все пак малко хора биха издържали такова унижение.
150
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протест против тормоз над жени! Палче нагоре (+) Да! Палче надолу (- ) Не!
149
6
 
27
 
! Отговори
Минало му е времето преди 6 години
На 64 години! Какво е очаквал деди? На неговите години баща ми очакваше пенсия и внучка. Тоя какво си е въобразявал?
148
4
 
24
 
! Отговори
цвете преди 6 години
Хубава жена,да почива в мир
147
16
 
15
 
! Отговори
Работата е ясна! преди 6 години
Ооооооооо, ама тази жена рускиня ли била?! О, Боже Всемогъщи!! Сега всичко си идва на мястото! Какъв *** само! Така да се прецака! Същински тапир! Рускиня????
146
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе... ПРОТЕСТИРАЙ, иначе вечно ще сме най безправовата държава
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 145Кой какво посее това ще пожъне!За някои ще настъпва Жътва!Изедници и душмане бол.
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е единствената държава в света която забранява на извънбрачните деца след навършването на 21 години да търсят и докажат по съдебен ред кой е баща им. Ако детето е от сиропиталище откъде да знае кой е баща му?! Дори да намери по документи биологичната си майка може тя да е починала. След навършването на 21 г ако отнякъде научи кой е баща му как ще заведе дело?! Наскоро ексхумираха Салвадор Дали защото жена на 61 г претендира да е негова дъщеря. Това в БГ няма как да се случи.
143
2
 
10
 
! Отговори
Неутрална преди 6 години
До една майка 102:Срамно е точно ти да се наричаш "майка"?!Точно от такива "майки" и "съпруги",с такова мнение и отношение,се раждат такива "синове" и "бащи",извратеняци и псохопати,които на само тормозят психически и физически по-слабите от тях майки и жени,но и ежедневно бият,пребиват,а дори и убиват?!?!?!Прав е един татко,че овреме си е прибрал,подслонил и защитил дъщерята,да му е жива и здрава,на вместо някой луд да я прати в земята!!!
142
1
 
11
 
! Отговори
Летяща храчка преди 6 години
Много *** в тая държава. И още се трупа, и още. Няма разчистване. Така ще си живеем сред това вонящо сметище, впили зъби в гърлата един на друг, мразещи се, ненавиждащи се, разкъсвани от злоба, завист и нечовешка жестокост. Скотове в една скотска държава!