Убиецът от "Лагера": 12 г. издържах жена, която пиеше!

Съдът остави за постоянно в ареста Василев, бил психически нестабилен
22 авг 2017 17:45,
248

Снимка: Булфото

Венцислав Василев, който застреля жена си пред очевидци в столичния квартал "Лагера", го е направил след скандал, в който тя му казала, че няма да види повече децата си. Това обясни самият Василев пред Софийския градски съд, който го остави зад решетките.

Още по темата

"12 години издържах Елена, а тя само пиеше и излизаше с приятелки. Назначавах я в мои фирми, плащах й осигуровки и заплати без тя да е работила. Заради любовта си към нея развалих първия си брак, който траеше 29 години", каза Василев в съдебната зала, цитиран от "24 часа".

Венцислав Василев е болен от рак на простата и от няколко месеца се лекува. Затова той и адвокатката му поискаха да бъде пуснат под домашен арест, за да може да ходи на терапии за болестта.

От прокуратурата контрираха, че затворническата администрация има задължението постоянно да следи здравословното му състояние и при необходимост - да му осигури лекар.

Съдът остави за постоянно в ареста Василев, тъй като има доказателства, че той е разстрелял с 5 куршума Елена. Освен това той може да извърши и друго престъпление, тъй като е психически нестабилен, заключи съдия Атанас Атанасов.

Припомняме ви, че преди дни 64-годишният търговец на хранителни добавки застреля пред очевидци 22 г. по-младата си съпруга Елена в столичния кв. "Лагера" в заведение, в което тя е била със своя приятелка.

Венцислав от години тормозел психически жена си и й посягал. Въпреки че от 2 г. не били заедно, той я дебнел постоянно и й вдигал скандали. Заканвал се, че ще я убие. Заради постоянния тормоз преди 6 месеца на Венцислав било забранено от съда да приближава на 100 м жена си, но това не го спирало.

Елена е подала 2 жалби в прокуратурата и два сигнала в полицията. Последният бил в четвъртък вечерта. Тогава Венцислав я преследвал с колата си, а на следващия ден я открил в заведение в столичния квартал заедно с нейна приятелка.

"Той дойде, каза й, че е нагла и безсрамна и му е съсипала живота и просто започна да стреля. Тя се свлече още с първия куршум". Това си спомня Милена, която е била в кафето със застреляната Елена.

"Венци и преди е казвал, че ще убие Елена, но развод няма да й даде. Казах му: "Как така ще я убиеш, вие имате две малки деца, но той отсече: "Виж, ако аз нямам майка им, деца не искам, деца нямам", разказа още Милена.

Вечерта преди убийството Елена пуска поредния сигнал до полицията, чудейки се дали да не попита полицаите дали не чакат да я убие, за да вземат мерки, разказа още приятелката на 42-годишната жена.

Елена и Венцислав имат две деца на 10 и 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
2
 
16
 
! Отговори
Гери преди 6 години
До 184, не разбрал, за съжаление децата, почти винаги жертвите са децата и в случая те са най- голямата жертва... А в частност, те си знаят кой кого и защо е дундуркал и дали тя го е зарязала или той я е тормозил и е избягала. Това само те и близките им го знаят, но честно казано, ако един мъж целенасочено следи жена си и хладнокръвно я убива пред очите на хората, някак си не ми се вярва да я е гледал като писано яйце...
170
4
 
21
 
! Отговори
Милиционер. преди 6 години
Тениска - фред пери, видимо не е менте. Боя на косата за 64 години - стар *** с много пари и рак, на който не му пука да гърми. Винаги монетата има две страни но не това е решението...
169
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доживотен затвор без право на помилване.Жалко за децата,но за какво им е баща убиец.
168
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагъл егоист! За такива случаи е измислен разводът, нещастнико! Ако имаше акъл в тиквата - пускаш я да се оправя сама и ходи да си гледаш кефа и да плащаш осигуровки на поредната. Никаква прошка за тоя, тя пиела, ама той нон стоп я следи да я тормози, да бе, повярвахме ти.
167
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ Е БИЛО БРАК ПО СМЕТКА ТОВА ВСИЧКИ ГО РАЗБРАХМЕ ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН СЛЕД КАТО Я УБИ!!!!НО ЖЕНАТА НЕ Е СОБСТВЕНОСТ!!!! 12 ГОДИНИ МУ Е ДАВАЛА ДА Я ПОЛЗВА ИЗПЛАТИЛА СИ Е ДЪЛГОВЕТЕ :D--------------------------------------------------НАПЪЛНО ХЛАДНОКРЪВНО УБИЙСТВО !!
166
5
 
14
 
! Отговори
а? преди 6 години
До Анонимензащо трябва да питам мъжа си/ жена си да изляза с приятели?? да поканиш жена си/ мъжа си да дойде ако иска.. ама да искаш разрешение. айде в коя ера сме
165
7
 
32
 
! Отговори
88888 преди 6 години
още един, мислещ си, че жената му е робиня и нещо му е длъжна. Никой нищо не дължи на другите. и 50 години да си живял с някой и 5 месеца. *** си е *** да е мислил като си е развалил брака на 29 години. Да беше мислил с горната глава. рускините са ясни, ама да убиеш майката на децата ти. егоист и побъркан. 2 години са минали- тегли ѝ една, заплюй я и продължи да си живееш. Избиваме се все повече и повече и накрая братята наистина ще ни завладеят
164
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРИЛИЧА НА ГЕСТАПОВЕЦ!
163
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧУДОВИЩЕ!!!ДА УБИЕШ МАЙКАТА НА ДЕЦАТА ТИ ЩОТО НЕ ИСКА ДА Е ВЕЧЕ С ТЕБЕ!!!
162
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам един приятел той е на 60г жена му на 45г живеят заедно от 20г до ден днешен тя го пита когато излиза с приятелки дали може но той никога не я е спирал даже напротив разрешава й даже да се прибира и по късно никога са нямали проблеми защото си имат доверие...защото да смениш една жена с друга или един мъж с друг това е все едно да отидеш "От трън та на глог"
161
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браковете между българин и рускиня водят до подобни трагедии.
160
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рускиня е.
159
5
 
15
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
От го измисли това, че е рускиня и какво значение има националния й произход? Жертвата е българка.
158
2
 
16
 
! Отговори
Янчева преди 6 години
До 141 Как сте сигурен,че децата са на комшията? Освен,ако вие не сте този комшия.Че жертвата е рускиня,разбирам от коментарите.Че тя била еди-каква си,пак от там.Което е,че коментиращите са й били клиенти? Боядисаният рекъл,че е съсипвала живота му.Ами разкарай я от живота си,бе. Прати я да съсипва нечий чужд живот.Рак на простатата...Да,винаги е секс и пари мотива за убийство.
157
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В панделата ще му излекуват :))))..
156
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само неудачници се женят за любовниците си.
155
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъж с боядисана коса-няма нужда от повече думи.
154
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво покаяние, никакво осъзнаване на това гнусно и тежко криминално деяние. Микакво състрадание към децата си за това, че отне майка им завинаги. Мисли само за себе си.
153
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След прочетеното в статията вече разбирам защо й е теглил куршума.
152
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тоя рак на простата нито му става нито има перспектива за продължителен живот затова онази му била шута. И той си казал "така или иначе ще се мpe, поне да не съм сам".