2 млн. лева е реконструкцията на бул. "Овча купел"

Неделя приключва ремонтът на "Орлов мост", потвърди Фандъкова
23 авг 2017 15:23, Анисия Иванова
5

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Около 2 млн. лева е стойността на реконструкцията на участъка от бул. "Овча купел", пресметна кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на бул. "Овча купел" в отсечката от ул. "Коломан" до бул. "Цар Борис III".

"Заради строителството на метрото и разширението на бул. "Монтевидео" доста трудно става придвижването на шофьорите и пешеходците в тази част на квартала, за което моля за извинение и искам да им благодаря за търпението. Участъкът от бул. "Овча купел" до бул. "Цар Борис III" беше в изключително лошо състояние, включително и релсовият път. Започнахме в края на месец юли, а сега вече почти завършваме.

Очаквам до неделя да пуснем още едно платно и движението отново да стане двупосочно. Най-късно до 10 септември трябва да приключи цялостно ремонтът и движението да бъде освободено. Подменени са трамвайните линии, подменят се и настилката и тротоарите, оформят се плацовете на дърветата и се модернизира осветлението. Така че цялостно се ремонтира този участък – той е около 400 метра, но изключително ключов за този район на София", каза още Фандъкова.

Кметът на София уточни, че подмяната на релсовия път се прави по иновативна технология за столицата.

"Преди това са измерени шумът и вибрациите, това ще стане и след приключването на ремонта, за да видим ползите от тази технология. И ако тя покаже добри резултати, ще я използваме и при други реконструкции на трамвайни и релсови пътища", каза тя.

Евгени Крусев, заместник-кмет по направление "Транспорт и транспортни комуникации", обясни, че по-различното при тази технология за релсовия път е това, че се слага специален бетон, който изпълнява функцията на основа.

"Всяка релса е захваната сама за себе си и благодарение на по-голямата гума, която е около самата релса, при една евентуална смяна след 15-20 години няма да е необходимо да се разкъртва цялото платно, а само гумата се изрязва, вади се старата релса и се слага нова. Така пътното платно не се пипа, а релсата се сменя в рамките на часове", обясни той.

В неделя ще приключи ремонтът на пл. "Орлов мост", потвърди Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Вече е положена стоманената мрежа във всички участъци и предстои асфалтиране. Най-късно в неделя сутринта движението трябва да бъде изцяло освободено.

Към задълженията на изпълнителите добавихме и частичен ремонт на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", става въпрос за големите коловози, които се бяха образували от автобусите, каза още Фандъкова.

Кметът на София обясни, че е спряна работата на изпълнителя на участъка около Тех Парка.

"Той трябваше да си отстрани дефектите цялостно в едното платно, за да може да напредне с пл. "Орлов мост". От петък след 20.00 часа ще започне ремонтът на крайните две леви ленти в този участък, който до неделя вечерта трябва да приключи. А от понеделник ще се започне работа и по двете десни ленти", обясни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Китаец от Надежда преди 6 години
фъндъкова много краде. За наше щастие е разследвана от Американците по Законът "Магнитски" и ще свидетелства срещу Мутрата с прякор на зеленчук (без да казвам името на Тиквата Бойко Методиефф БорисОфф).......Но и на Мишо Бирата му нямаше нищо преди да го погали "Папата" по студената глава........
3
0
 
4
 
! Отговори
Оох преди 6 години
Какви иновации,бре. Издухаха десетки милиони и накрая......отново ремонти на ремонтите. Те,самоковските иновации скоро ще си покажат дЕфектите. В София вече няма де да стъпиш от разкопки,а за трнспортаааа....е, за него...нЕАм нерви.
2
0
 
4
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
И тази година ли няма да остане време за разширението на Каблешков от Борис до Бъкстон?
1
1
 
7
 
! Отговори
zzz преди 6 години
400 метра за 2 млн лева... и разтягане ан локуми колко иновативен бил метода за поставяне на рлсите ...