"Битката" за бул. "Дондуков" – бързат с паветата за Борисов

Строители обещават до 2 седмици да бъдат донаредени
23 авг 2017 14:15,
66

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пек, студ – кипи усилен труд... по столичния булевард "Донкудов". Макар да прилича на бойно поле, строителите обещават, че до две седмици реденето на паветата ще е готово, за да могат правителствените коли безпрепядствено да стигат до сградата на МС.

По всичко личи, че ремонтът на бул. "Дондуков" ще влезе в историята като един от най-лошите ремонти, изпълнявани в София през годините, алармираха преди дни от "Спаси София".

Още по темата

"Паветата се редят на вълни и бабуни с фуги по няколко сантиметра, бордюрите масово са замазани отгоре-отгоре, а релсовият път - той се изпълнява по същата стара и неработеща технология. В крайна сметка в криво кофрирания бетон пак има трупчета...", отбелязаха от "Спаси София", като отправиха апел към кмета на София Йорданка Фандъкова Столичната община незабавно да нареди на фирма "Трейс" да преправи всички констатирани дефекти, да санкционира надзора и да гарантира, че този булевард ще бъде изпълнен качествено.

В отговор на това столичният кмет заяви, че реконструкцията на булеварда се наблюдава от специалисти, а каменните блокчета се редят от най-добрите павьори.

Фандъкова обяви, че до края на октомври ще завърши реконструкцията на столичния булевард "Дондуков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
17
 
! Отговори
Пълни смешници преди 6 години
в 21 век редат павета, смех...а паветата винаги са се редели от затворници преди, сега от роми...какви майстори какви 5 лева...трябваше да ги наредят по тротоара а не на улицата...за каква чиста и зелена София говорим, те вдигат най-много прах, а за децибелите да на говорим...
35
3
 
24
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Тези , които гласуваха паветата отново да се поставят са за трепане!Първо няма майстори за това ,второ , ако се намерят ще вземат скъпо и трето това е настилка , която е много шумна , когато по нея минават коли!
34
1
 
11
 
! Отговори
Жоро Павето преди 6 години
И ся кво цял ден ше обсъждаме ПАВЕТАТА на София
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А метрото НЕ Княжево А направо Владая ... за да хване всички Перничани които влизат в София с колите си . И винетка за Влизане в София с Автомобил
32
0
 
26
 
! Отговори
ППП преди 6 години
Паветата се редели от най-добрите... на снимките само от патладжанените виждам!!! Това ли са ни майсторите?
31
18
 
5
 
! Отговори
Спаси София пeдаli преди 6 години
Спаси София, тролската организация на бившия кмет Мафиански е сериозно ангажирана да оплюва всеки ремонт, който тече в София. Но дипломи нямат, павета не са редили през живота си, само са пипали клавиатури и фотоапарати.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ? И да махнат Трамвай 5 по ЦАр Борис и да пуснат Автобус 5
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А горнобански път - павлово Кога ? и метрото Княжево - НЕ овча купел
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само погледнете снимката и без да сте специалисти ще разберете че това е аматьорска работа. Фугите между паветата не трябва да са по големи от 2 см. В противен случай няма необходимата плътност и се разместват.Ако се осланят на пясъка да ги уплътни в голяма грешка са. При този интензивен трафик само след един месец всико ще е на вълни. По татово време въпреки че трафика беше доста по рехав и реденето беше от майстори пак се получаваха дунавски вълни и коловози но след 10 години експлоатация.
27
0
 
9
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Ако сметнем кв.м и цената на ремонта ще имаме космическа сума за квадратурата.Като с акция саниране, то да се построи ново излиза по евтино на моменти.
26
0
 
22
 
! Отговори
Ужас! преди 6 години
Направо ромска работа.....каквито работниците ,такъв и ефекта. Как може да разчиташ на неграмотни и мърляви хора да ти свършат качествена работа? Защо по дяволите не го асфалтираха ?
25
0
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
С майстори "черни нинджи" тия павета ги пиши бегали. Събирайте пари за следващия ремонт след година - две
24
0
 
31
 
! Отговори
Местен преди 6 години
Най-добрите павьори се виждат на снимка 4(от Швеция са).
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези павета няма да издържат и година и "Дондуков" ще се върне в старото си състояние. Настилките в България се правят без основа, колкото да се вземат парите за поставянето и траят около година, не повече. Виждали ли сте например някъде из Европа чудото "български тротоар"? Едва ли. Там под плочките поставят бетонна основа и тротоарите стоят във вида, в който са наредени с десетилетия. Проблема е, че за лошото изпълнение никой не носи отговорност, нито изпълнителите, нито възложителите.
22
0
 
18
 
! Отговори
Мими преди 6 години
До АнонименТова е престъпление и пладнешки обир.Този булевард е емблема на София,все пак!
21
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
11,та къде видя разликата между Тошко и Бойко......
20
0
 
10
 
! Отговори
Тоя, па! преди 6 години
Шо-роши, ти в София не си идвал- яла, щъ тъ разведем и щъ си видиш цялото село тук!
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като ги наредяха минаваше валяк за да ги изравни отгоре. След това фугите между паветата се запълваха със ситен пясък намокряха го да улегне и след това оше веднъж ги запълваха докато се получи равна повърхност. След романта на паважа минаваха чистачките с метлите и където пясъка е в повече го събираха . Но това беше по Бай Тошово време тогава имаше държава управници и народ в истинският смисъл на думата.
18
1
 
19
 
! Отговори
Тц! преди 6 години
До Тъпите шо-роши Ми не софиянците, щото те вече не са тук-повечето са в чужбина, а възрастните търсят красива природа в провинцията.Тук се напълни със съселяни на кметката и други съселяни-никога в столицата не се е чувало такова мекане и бекане. Та тая интЕлегенция гласува.
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трето поколение съм на бул. Дондуков. Вече съм на 50 години но такова некадърно редене не съм виждал! Този булевард се ремонтираше веднъж на 10 години. Миеше се през лятото всяка нощ а през деня зиловете водоноски го пръскаха с вода за да не се вдига прах от пясъка който е между паветата. Наблюдавам реденето на паветата и се шашкам. Старите майстори подбираха по едрите и по ситните павета и ги сортираха. Правеха стабилна основа а след това редяха в краят по едрите а към средата по ситните